בראוניז מרציפן, שוקולד וקוקוס
בראוניז כשרים לפסח - השקדים שבמרציפן מחליפים את הקמח ויוצרים בראוניז רכים ועשירים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 גרם (1/2 כוס) מרציפן
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
370 מ"ל (½1 כוסות + כף) מים
4 ביצים טרופות בטמפ' החדר
30 גרם (¼3 כפות) קורנפלור
70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו הולנדית
100 גרם (1 כוס) קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 ממיסים חמאה, שוקולד, מרציפן, סוכר ומים בסיר עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מעבירים את תכולת הסיר לקערה ומוסיפים ביצים תוך כדי טריפה נמרצת עד שהן נטמעות.
4 מערבבים קורנפלור, קקאו וקוקוס בקערה נוספת. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים עד שהבלילה אחידה. יוצקים לתבנית.
5 אופים כ-25 דקות עד שפני העוגה יבשים, הצבע המבריק נעלם וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח.
6 מצננים ומעבירים את העוגה למקפיא לשעה-שעתיים עד שהעוגה יציבה ואפשר לחתוך אותה. שומרים במקרר עד שבוע.
* מומלץ להקפיא לפני הפריסה ולשמור בקופסה אטומה במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!