אוכל
צילום׃ בועז לביא, על השולחן

בראוניז מרציפן, שוקולד וקוקוס

בראוניז כשרים לפסח - השקדים שבמרציפן מחליפים את הקמח ויוצרים בראוניז רכים ועשירים

רות אוליבר | על השולחן | פורסם 13/03/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

150 גרם (1/2 כוס) מרציפן

300 גרם (½1 כוסות) סוכר

370 מ"ל (½1 כוסות + כף) מים

4 ביצים טרופות בטמפ' החדר

30 גרם (¼3 כפות) קורנפלור

70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו הולנדית

100 גרם (1 כוס) קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 ממיסים חמאה, שוקולד, מרציפן, סוכר ומים בסיר עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מעבירים את תכולת הסיר לקערה ומוסיפים ביצים תוך כדי טריפה נמרצת עד שהן נטמעות.

4 מערבבים קורנפלור, קקאו וקוקוס בקערה נוספת. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים עד שהבלילה אחידה. יוצקים לתבנית.

5 אופים כ-25 דקות עד שפני העוגה יבשים, הצבע המבריק נעלם וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח.

6 מצננים ומעבירים את העוגה למקפיא לשעה-שעתיים עד שהעוגה יציבה ואפשר לחתוך אותה. שומרים במקרר עד שבוע.

* מומלץ להקפיא לפני הפריסה ולשמור בקופסה אטומה במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח