אוכל
צילום׃ דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות

חריימה

מתכון למנת דג מסורתית עם רוטב עשיר בשום כתוש, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון וקימל. רק 15 דקות עבודה

שי-לי ליפא | 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות | פורסם 21/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג דג לבן טרי (לוקוס, בורי, מוסר ים) פרוס לנתחים בעובי 2 ס"מ עם העצמות והאדרה

1/4 כוס שמן קנולה

10 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה חריפה

1 כפית כמון

1/4 כפית קימל טחון

1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

2 כוסות מים מינרליים או מסוננים

מלח

להגשה:

2 כפות מיץ לימון

כוסברה קצוצה גס

אופן ההכנה:

1 מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.

2 מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, שום, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון וקימל, מערבבים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה.

3 מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה (נזהרים לא לשרוף). מוסיפים מים ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

4 מוסיפים את נתחי הדג ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות ללא כיסוי. הופכים את הדגים ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שמוכנים.

5 יוצקים מיץ לימון ומערבבים. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!