מאפה ירקות בשכבות
מאפה הירקות של אורנה ואלה הוא לא רק מנה מושלמת לפסח או לצליאקים, הוא גם מנת ירקות מזינה שכולה שכבות של טעם ויופי. ההרכבה מזכירה קצת עבודה על לזניה, אבל אל תתבלבלו - אין כאן אף לא פירור אחד של קמח
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית 20X30 ס"מ:
2-3 כרישות
שמן זית
2-3 תפוחי אדמה/בטטות/בטטות לבנות, קלופים ופרוסים לעובי 4 מ"מ
פלפל ירוק טרי חריף, חתוך דק
2 בצלים, קלופים ופרוסים לעובי 3 מ"מ
כ-8 עלי מנגולד/קייל (החלק הירוק בלבד) קצוצים גס (או 200 גרם עלי תרד)
2 קישואים, פרוסים לעיגולים בעובי של 3 מ״מ (לא חובה)
1 כרובית קטנה פרוסה דק/חציל פרוס לעיגולים של 3 מ״מ
3 עגבניות פרוסות לעובי חצי ס״מ
לרוטב:
3 עגבניות קלופות
200 גרם עגבניות שרי
1 שן שום (לא חובה)
צ'ילי (לא חובה)
מלח
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מנקים את הכרישה מהשורש ומהחלק העליון ושוטפים היטב. חוצים את הכרשה לרוחב ל-2 מקלות וחורצים כל מקל בסכין לאורכה עד האמצע. מבשלים במים רותחים כ-5 דקות. מסננים ומקררים.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 משמנים בכף שמן זית תבנית מרובעת (20X30 ס"מ). מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת, מטפטפים מעליהן 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח.
4 מפזרים מעל תפוחי האדמה פלפל ירוק חריף. מסדרים מעל הפלפל את עלי המנגולד הקצוצים, מתבלים במעט מלח ומהדקים מעט.
5 מניחים מעל העלים שכבה של קישואים, מתבלים במעט מלח ומעליהם מניחים שכבה של כרובית (או חציל). מתבלים במעט מלח ומטפטפים 2 כפות שמן זית.
6 מסדרים מעל הכרובית (או החציל) את פרוסות העגבניות בשכבה אחת.
7 מכינים את הרוטב: טוחנים בבלנדר את העגבניות הקלופות, עגבניות השרי,השום, המלח והצ׳ילי עם 4 כפות שמן זית ויוצקים מעל הירקות.
8 מפרקים ומפרידים בידיים משומנות את עלי הכרישה ומסדרים אותם פרוסים בשכבה אחידה על הירקות. לוחצים מעט את הכרישה ומהדקים אותה בצדדים כך שתעטוף את הירקות.
9 עוטפים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ומהדקים היטב מסביב.
10 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה.
11 מסירים את הכיסוי וממשיכים באפייה כ-40 דקות עד להשחמה.