צילום׃ אורנה אגמון
מוקפץ אטריות אורז עם טופו, ברוקולי וגזר
כמו שהן הבטיחו, אורנה ואלה נותנות עוד וריאציה למוקפץ: הפעם עם אטריות אורז, טופו, ברוקולי, גזר ועוד דברים טובים. ככה אוכלים בריא ופשוט גם בימי קורונה
אורנה אגמון ואלה שיין | mako אוכל
| פורסם 05/04/20
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל 2-3 מנות:
250 גרם אטריות אורז (מלא/לבן)
2-3 כפות שמן זית
1 וחצי כוסות ברוקולי פרוס דק
1 וחצי כוסות גזר מגורר
1 בצל ירוק, חתוך קטן
1 כף ג'ינג'ר מגורר
300 גרם טופו
3 כפות סויה
1 כף מירין
צ׳ילי (לפי מידת החריפות הרצויה)
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האטריות במים רותחים ומומלחים קלות תוך ערבוב עד שהן רכות, מסננים ושוטפים.
2 מחממים מעט שמן במחבת נון סטיק רחבה או במחבת ווק ומטגנים על להבה גבוהה את הברוקולי, הגזר, הבצל הירוק והג׳ינג׳ר כ-2 דקות.
3 מזיזים את הירקות לצד אחד של המחבת ומניחים את הטופו בצד השני. מטגנים אותו כ-2 דקות ומערבבים עם הירקות.
4 ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-2 דקות ומוסיפים את האטריות.
5 מוסיפים סויה ומירין (וצ'ילי אם רוצים) ומערבבים על להבה גבוהה כ-2 דקות עד שמתאחד ומעט מתייבש. טועמים ומוסיפים מלח או סויה לפי הטעם.