אטריות שחורות מוקפצות עם ירקות
עוד מתכון ביתי פשוט, מהיר ובריא של אורנה ואלה למוקפץ של אטריות אורז שחור עם שלל ירקות: אפונה, גזר, שעועית, בצל, כרוב, וכמובן שאפשר לגוון - להחסיר או להוסיך מה שרוצים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל 2-3 מנות:
250 גרם אטריות אורז שחור
2-3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 וחצי כוסות גזר מגורר/חתוך לגפרורים קטנים
1 וחצי כוסות שעועית ירוקה, חתוכה ל-2 ס״מ
חצי כוס אפונה טרייה
1 כף ג'ינג'ר מגורד
1 צ׳ילי,חתוך לקוביות
1 כוס כרוב סיני, חתוך דק
2 בצלים ירוקים חתוכים דק
3 כפות סויה
1 כף מירין
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האטריות בסיר גדול במים רותחים ומומלחים קלות תוך ערבוב עד שהן רכות, מסננים ושוטפים.
2 מחממים מעט שמן במחבת נון סטיק רחבה או במחבת ווק על להבה גבוהה ומטגנים את הבצל כ-3 דקות.
3 מוסיפים את הגזר, השעועית והאפונה ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הצ'ילי והג׳ינג׳ר ומטגנים תוך ערבוב.
4 מוסיפים את הכרוב והבצל הירוק ומערבבים. מוסיפים את האטריות, מערבבים היטב, מוסיפים סויה ומירין ומערבבים על להבה גבוהה עד שמתאחד ומעט מתייבש.
5 טועמים ומוסיפים מלח או סויה לפי הטעם.