אוכל
צילום׃ אלה שיין , mako אוכל

אטריות שחורות מוקפצות עם ירקות

עוד מתכון ביתי פשוט, מהיר ובריא של אורנה ואלה למוקפץ של אטריות אורז שחור עם שלל ירקות: אפונה, גזר, שעועית, בצל, כרוב, וכמובן שאפשר לגוון - להחסיר או להוסיך מה שרוצים

אורנה אגמון ואלה שיין | mako אוכל | פורסם 05/04/20 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל 2-3 מנות:

250 גרם אטריות אורז שחור

2-3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות

1 וחצי כוסות גזר מגורר/חתוך לגפרורים קטנים

1 וחצי כוסות שעועית ירוקה, חתוכה ל-2 ס״מ

חצי כוס אפונה טרייה

1 כף ג'ינג'ר מגורד

1 צ׳ילי,חתוך לקוביות

1 כוס כרוב סיני, חתוך דק

2 בצלים ירוקים חתוכים דק

3 כפות סויה

1 כף מירין

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האטריות בסיר גדול במים רותחים ומומלחים קלות תוך ערבוב עד שהן רכות, מסננים ושוטפים.

2 מחממים מעט שמן במחבת נון סטיק רחבה או במחבת ווק על להבה גבוהה ומטגנים את הבצל כ-3 דקות.

3 מוסיפים את הגזר, השעועית והאפונה ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הצ'ילי והג׳ינג׳ר ומטגנים תוך ערבוב.

4 מוסיפים את הכרוב והבצל הירוק ומערבבים. מוסיפים את האטריות, מערבבים היטב, מוסיפים סויה ומירין ומערבבים על להבה גבוהה עד שמתאחד ומעט מתייבש.

5 טועמים ומוסיפים מלח או סויה לפי הטעם.