אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפינס בננה ושוקולד מריר

אחרי כל כך הרבה חגים, לאף אחד אין כוח להשקיע בעוגות ראווה - אבל כולם עדיין רוצים משהו מתוק ואיכותי ליד הקפה, שאפשר גם להשוויץ בו לאורחים. הפתרון נמצא ממש כאן

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 25/09/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 1213 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ביצה גדולה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

75 גרם (1/3 כוס) שמן

2 בננות קטנות, מעוכות

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

140 גרם (1 כוס) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

75 גרם שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

1 בקערה גדולה טורפים יחד ביצה, סוכר, שמן, בננות, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2 מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקינמון ומקפלים כמעט עד שאחיד.

3 מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהשוקולד נטמע בצורה שווה בתערובת.

4 מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים עם עטרות נייר ואופים במשך 12-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא עם פירורים לחים.

5 מצננים לחלוטין ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:

* המאפינס נשמרים במקרר עד 6-7 ימים.

* כדי להפוך את המאפינס לבריאים יותר אפשר להמיר עד מחצית מכמות הקמח בקמח מלא או בקמח כוסמין, ואת הסוכר בסוכר חום.

* אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לבלילה, לגיוון בטעמים.

* במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס חלב או לבן (אם כי אז המאפינס לא יהיו פרווה).

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גזר ואגוזים מושלמת לקפה בסוכה