מאפינס בננה ושוקולד מריר
אחרי כל כך הרבה חגים, לאף אחד אין כוח להשקיע בעוגות ראווה - אבל כולם עדיין רוצים משהו מתוק ואיכותי ליד הקפה, שאפשר גם להשוויץ בו לאורחים. הפתרון נמצא ממש כאן
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 ביצה גדולה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
75 גרם (1/3 כוס) שמן
2 בננות קטנות, מעוכות
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
75 גרם שוקולד צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
1 בקערה גדולה טורפים יחד ביצה, סוכר, שמן, בננות, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2 מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקינמון ומקפלים כמעט עד שאחיד.
3 מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהשוקולד נטמע בצורה שווה בתערובת.
4 מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים עם עטרות נייר ואופים במשך 12-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא עם פירורים לחים.
5 מצננים לחלוטין ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
* המאפינס נשמרים במקרר עד 6-7 ימים.
* כדי להפוך את המאפינס לבריאים יותר אפשר להמיר עד מחצית מכמות הקמח בקמח מלא או בקמח כוסמין, ואת הסוכר בסוכר חום.
* אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לבלילה, לגיוון בטעמים.
* במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס חלב או לבן (אם כי אז המאפינס לא יהיו פרווה).
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!