אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קאפקייקס שוקולד וחמאת בוטנים

מתוק ומלוח זה שילוב שאף פעם לא נמאס. נטלי לוין מכינה קאפקייקס שוקולדיים עם הפתעה מלוחה בפנים ועם ציפוי חמאת בוטנים שהופך את כל העסק הזה להורס במיוחד

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 12/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 148 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

2 ביצים

250 מ"ל (1 כוס) חלב סויה

200 גרם (1 כוס) סוכר

140 מ"ל (2/3 כוס) שמן

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

50 גרם (1/2 כוס פחות כף גדושה) קקאו איכותי

140 גרם (1 כוס) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

7-8 כפיות חמאת בוטנים

100 גרם שוקולד צ'יפס

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס

לקישוט:

1/2 כוס חמאת בוטנים

2 כפות אבקת סוכר

שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.2. בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, חלב סויה, סוכר, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה.3. מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב רק עד שאחיד.4. יוצקים את התערובת לשקעים וממלאים עד כ-2/3 מגובהם.

5 מניחים כ-1/2 כפית חמאת בוטנים בתוך כל עוגה ומפזרים שווקלד צ'יפס.6. אופים את העוגות במשך כ-15-20 דקות או עד שהן תופחות, מתייצבות וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.7. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.

8 ציפוי השוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה.9. מוסיפים קרם קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולדית.10. מצפים את העוגות האישיות בציפוי השוקולד ומצננים לטמפרטורת החדר.11. קישוט חמאת הבוטנים: בקערה קטנה מערבבים יחד חמאת בוטנים ואבקת סוכר לקרם אחיד.12. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלולית קטנה על גבי כל קאפקייק.13. מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> בשבוע שעבר הכנו סינמון רולס עם אגוזים

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט