עוגיות שוקולד פאדג'
עוגיות משגעות ונימוחות מבית עוגיו.נט, שלא רק שהן סופר טעימות, הן גם פרווה. תכינו כוס גדולה של חלב קר ותתחילו לזלול
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
100 גרם (חצי כוס פחות כף) שמן קוקוס קר (מודדים כנוזל ומצננים במקרר עד שמתקשה)
125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
125 גרם שוקולד מריר, מומס
ביצה קרה
140 גרם (כוס) קמח לבן
40 גרם (4 כפות) קקאו כהה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
150 גרם (3/4 כוס) שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד שמן קוקוס, סוכר ווניל עד שמתקבלת תערובת אוורירית ואחידה.
2 מוסיפים פנימה שוקולד מומס וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע בתערובת.
3 מפסיקים את פעילות המיקסר, מגרדים את דפנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים ביצה. ממשיכים לערבל עד שהביצה נטמעת בתערובת.
4 מוסיפים קמח, קקאו, סודה לשתייה ומלח וממשיכים לערבל כמעט עד שהתערובת אחידה, אך עדיין רואים קצת את הקמח.
5 מוסיפים את השוקולד ומערבלים עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.
6 מעבירים את הבצק למקרר למשך כחצי שעה (על מנת שיהיה נוח יותר לעבוד איתו).
7 מחממים תנור ל-170 מעלות.
8 בעזרת 2 כפיות (או כף גלידה קפיצית קטנה) יוצרים עיגולים קטנים מהבצק ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ-2 ס"מ זו מזו.
9 משטחים מעט את העוגיות בעזרת האצבעות.
10 אופים במשך כ-10-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכז.
11 מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים לקופסה אטומה.
הערות, הארות ותוספות:• שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.• במקום השוקולד צ'יפס המריר אפשר להשתמש בכל שוקולד אחר שאוהבים.• שמן קוקוס אפשר להשיג בסופרים הגדולים ובחנויות טבע. הוא בעל תכונה דומה מאוד לחמאה – נמס בחום ומתקשה בקירור, ולכן מהווה תחליף צמחי אידאלי (וכמעט שלא נותן טעם).• חשוב לא לותר על המלח בעוגיות משום שהוא מדגיש ומאזן את טעמי השוקולד ואת המתיקות.• ממתכון זה יוצאות 25-30 עוגיות.
* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!