אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מלבי עם קדאיף ומייפל

רוצים לחגוג את שבועות אך רגישים למוצרי חלב? נטלי לוין מכינה לכם קינוח מלבי בגרסת פרווה מנצחת, שלא נופלת מהמקור

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 01/05/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלבי:

600 מ"ל חלב שקדים

200 מ"ל מים

100 גרם (חצי כוס) סוכר

60 גרם (3 כפות גדושות) קורנפלור

2-3 כפות מים

מעט מי ורדים, לפי הטעם

לקדאיף:

150 גרם אטריות קאדיף

3-4 כפות אבקת סוכר

2 כפות שמן צמחי

לקישוט:

סירופ מייפל אמיתי

אופן ההכנה:

1 מכינים מלבי: בסיר בינוני מניחים יחד חלב שקדים, מים וסוכר ומביאים לרתיחה.

2 בינתיים מערבבים בקערית קטנה קורנפלור עם 2-3 כפות מים, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה יחסית.

3 מוסיפים את הקורנפלור המומס לתוך הסיר, תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה ומבשלים הכל יחד על להבה בינונית, תוך כדי טריפה, עד שהתערובת מסמיכה. זה אמור לקחת משהו כמו 2-4 דקות של ערבוב מהיר.

4 מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים פנימה מי ורדים. מערבבים ומעבירים לכוסות הגשה. ממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן.

5 מצננים את המלבי לחלוטין במקרר עד ההגשה.

6 מכינים קדאיף: מחממים תנור ל-170 מעלות.

7 בקערה גדולה פורמים את איטריות הקדאיף בין האצבעות, עד שניתן לעבוד איתן.

8 מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר והשמן, וממשיכים בעיבוד התערובת רק עד שהאיטריות כולן מצופות בשכבה דקיקה של אבקת סוכר.

9 מניחים את הקדאיף בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחידה.

10 אופים במשך כ-10-15 דקות או עד שהקדאיף מזהיב יפה.

11 מצננים לחלוטין.

12 לפני ההגשה מניחים מעט קדאיף אפוי מעל כל מנה ומזלפים קצת סירופ מייפל. מגישים מיד.

הערות, הארות ותוספות:

• שומרים את המלבי בקופסה סגורה (או עטופים בנילון נצמד) במקרר עד 5-6 ימים.

• מומלץ להוסיף את הקדאיף רק לפני ההגשה על מנת שישאר פריך.

• אפשר להכין את הקדאיף מראש ולשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע וחצי.

• אם רוצים אפשר להוסיף טעמים נוספים למלבי כמו וניל, קינמון או כל תבלין אחר שאוהבים.

* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא?