מלבי עם קדאיף ומייפל
רוצים לחגוג את שבועות אך רגישים למוצרי חלב? נטלי לוין מכינה לכם קינוח מלבי בגרסת פרווה מנצחת, שלא נופלת מהמקור
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
למלבי:
600 מ"ל חלב שקדים
200 מ"ל מים
100 גרם (חצי כוס) סוכר
60 גרם (3 כפות גדושות) קורנפלור
2-3 כפות מים
מעט מי ורדים, לפי הטעם
לקדאיף:
150 גרם אטריות קאדיף
3-4 כפות אבקת סוכר
2 כפות שמן צמחי
לקישוט:
סירופ מייפל אמיתי
אופן ההכנה:
1 מכינים מלבי: בסיר בינוני מניחים יחד חלב שקדים, מים וסוכר ומביאים לרתיחה.
2 בינתיים מערבבים בקערית קטנה קורנפלור עם 2-3 כפות מים, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה יחסית.
3 מוסיפים את הקורנפלור המומס לתוך הסיר, תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה ומבשלים הכל יחד על להבה בינונית, תוך כדי טריפה, עד שהתערובת מסמיכה. זה אמור לקחת משהו כמו 2-4 דקות של ערבוב מהיר.
4 מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים פנימה מי ורדים. מערבבים ומעבירים לכוסות הגשה. ממלאים את הכוסות עד ל-2/3 מגובהן.
5 מצננים את המלבי לחלוטין במקרר עד ההגשה.
6 מכינים קדאיף: מחממים תנור ל-170 מעלות.
7 בקערה גדולה פורמים את איטריות הקדאיף בין האצבעות, עד שניתן לעבוד איתן.
8 מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר והשמן, וממשיכים בעיבוד התערובת רק עד שהאיטריות כולן מצופות בשכבה דקיקה של אבקת סוכר.
9 מניחים את הקדאיף בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחידה.
10 אופים במשך כ-10-15 דקות או עד שהקדאיף מזהיב יפה.
11 מצננים לחלוטין.
12 לפני ההגשה מניחים מעט קדאיף אפוי מעל כל מנה ומזלפים קצת סירופ מייפל. מגישים מיד.
הערות, הארות ותוספות:
• שומרים את המלבי בקופסה סגורה (או עטופים בנילון נצמד) במקרר עד 5-6 ימים.
• מומלץ להוסיף את הקדאיף רק לפני ההגשה על מנת שישאר פריך.
• אפשר להכין את הקדאיף מראש ולשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע וחצי.
• אם רוצים אפשר להוסיף טעמים נוספים למלבי כמו וניל, קינמון או כל תבלין אחר שאוהבים.
* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט