אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מבשלים שבועות: לחמניות מתוקות עם אגוזים

לחמניות פרווה מעולות עם אגוזי לוז, שמתאימות גם לשולחן השבועות וגם לשולחן השבת. יפות יפות שבא לבכות

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 08/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

220 גרם (כוס + כף) קמח כוסמין

280 גרם (2 כוסות) קמח לבן

12 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים

250 מ"ל (כוס) מים

70 מ"ל (2/3 כוס) שמן

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

5 גרם (כפית) מלח

75 גרם אגוזי לוז שבורים

ביצה טרופה להברשה (או מעט שמן זית)

מעט שומשום

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח כוסמין, קמח לבן, שמרים יבשים, מים, שמן וסוכר ולשים יחד 7-8 דקות, עד שנוצר גוש בצק אחיד וקצת דביק.

2 מוסיפים את המלח והאגוזים וממשיכים ללוש עוד 3-5 דקות, עד שהבצק אחיד וגמיש.

3 מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כשעה-שעתיים, תלוי בטמפרטורת ההתפחה).

4 ברגע שהבצק תפח מוציאים ממנו את האוויר ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח.

5 מוציאים שוב את האוויר ומחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים.

6 מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.

7 מתפיחים את הלחמניות מכוסות עד שהן כמעט מכפילות את נפחן, ובזמן זה גם מחממים את התנור ל-175 מעלות.

8 מורחים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה או שמן זית ומפזרים שומשום.

9 אופים את הלחמניות 13-17 דקות, עד שהן זהובות בתחתית ומוכנות. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה