מבשלים שבועות: לחמניות מתוקות עם אגוזים
לחמניות פרווה מעולות עם אגוזי לוז, שמתאימות גם לשולחן השבועות וגם לשולחן השבת. יפות יפות שבא לבכות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
220 גרם (כוס + כף) קמח כוסמין
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
12 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים
250 מ"ל (כוס) מים
70 מ"ל (2/3 כוס) שמן
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
5 גרם (כפית) מלח
75 גרם אגוזי לוז שבורים
ביצה טרופה להברשה (או מעט שמן זית)
מעט שומשום
אופן ההכנה:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח כוסמין, קמח לבן, שמרים יבשים, מים, שמן וסוכר ולשים יחד 7-8 דקות, עד שנוצר גוש בצק אחיד וקצת דביק.
2 מוסיפים את המלח והאגוזים וממשיכים ללוש עוד 3-5 דקות, עד שהבצק אחיד וגמיש.
3 מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כשעה-שעתיים, תלוי בטמפרטורת ההתפחה).
4 ברגע שהבצק תפח מוציאים ממנו את האוויר ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח.
5 מוציאים שוב את האוויר ומחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים.
6 מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
7 מתפיחים את הלחמניות מכוסות עד שהן כמעט מכפילות את נפחן, ובזמן זה גם מחממים את התנור ל-175 מעלות.
8 מורחים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה או שמן זית ומפזרים שומשום.
9 אופים את הלחמניות 13-17 דקות, עד שהן זהובות בתחתית ומוכנות. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!