פונדנט שוקולד עם אגוזים
קר בחוץ? יכולים לדמיין משהו מחמם יותר מפונדנט שוקולדי עם אגוזים וארומה עדינה של אלכוהול? הכינו אותו בלי הרבה מאמץ – וייחם לכם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
250 גרם שוקולד מריר
75 מ"ל (שליש כוס) שמן
3 ביצים בטמפרטורת החדר
75 גרם (שליש כוס) סוכר
קורט מלח
2 כפות ליקר שוקולד או ברנדי
25 גרם קורנפלור
20-30 גרם אגוזים קצוצים
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 שוברים את השוקולד לקוביות, קוצצים גס ומניחים בקערה.
3 ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי.
4 כאשר השוקולד נמס במלואו, מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5 בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר ומלח במשך כ-5-6 דקות במהירות גבוהה מאוד, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
6 לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הליקר וממשיכים להקציף במהירות בינונית.
7 מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד המומס ומקפלים בעדינות.
8 מוסיפים קורנפלור ואגוזים קצוצים ומקפלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
9 מחלקים את התערובת בין התבניות האישיות ואופים במשך כ-10-15 דקות או עד שהפונדנט תופח ומתייצב בשוליים, אך עדיין רוטט ורך במרכז.
10 מגישים חם.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט