אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפינס קלמנטינות, קוקוס ושקדים

במקום עוגת תפוזים, הפעם אנחנו אופים מאפינס מקלמנטינות: עובדים רבע שעה, שמים בתנור לעוד חצי שעה – ומקבלים קינוח נהדר בניחוח פרי הדר

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 18/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

3 ביצים בטמפרטורת החדר

150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

גרידה מ-3 קלמנטינות

200 מ"ל (1 כוס) מיץ קלמנטינות

150 מ"ל (3/4 כוס) שמן

210 גרם (כוס וחצי) קמח

50 גרם שקדים טחונים

3 כפות קוקוס טחון

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

2 בקערת מיקסר מקציפים יחד במהירות גבוהה ביצים, סוכר, תמצית וניל, מלח וגרידת קלמנטינות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.

 

3 בקערה קטנה מערבבים יחד מיץ קלמנטינות ושמן. יוצקים אל תוך תערובת הביצים המוקצפות בזרם דק, כאשר ממשיכים בהקצפה במהירות בינונית.

 

4 לאחר שהתערובת אחידה מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים שקדים טחונים וקוקוס ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

5 יוצקים את הבלילה לעטרות נייר קשיחות ואופים במשך כ-12-18 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא עם פירורים לחים.

 

6 מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

 

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט 

 

>> בשבוע שעבר הכנו  פונדנט שוקולד עם אגוזים