מאפינס קלמנטינות, קוקוס ושקדים
במקום עוגת תפוזים, הפעם אנחנו אופים מאפינס מקלמנטינות: עובדים רבע שעה, שמים בתנור לעוד חצי שעה – ומקבלים קינוח נהדר בניחוח פרי הדר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
3 ביצים בטמפרטורת החדר
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
גרידה מ-3 קלמנטינות
200 מ"ל (1 כוס) מיץ קלמנטינות
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן
210 גרם (כוס וחצי) קמח
50 גרם שקדים טחונים
3 כפות קוקוס טחון
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 בקערת מיקסר מקציפים יחד במהירות גבוהה ביצים, סוכר, תמצית וניל, מלח וגרידת קלמנטינות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
3 בקערה קטנה מערבבים יחד מיץ קלמנטינות ושמן. יוצקים אל תוך תערובת הביצים המוקצפות בזרם דק, כאשר ממשיכים בהקצפה במהירות בינונית.
4 לאחר שהתערובת אחידה מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים שקדים טחונים וקוקוס ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5 יוצקים את הבלילה לעטרות נייר קשיחות ואופים במשך כ-12-18 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא עם פירורים לחים.
6 מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט