אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קראמבל תפוחים ואגסים חם

פירורים פריכים ופירות חמים ומגירי עסיס עושים לכם את זה? הקראמבל המפנק הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להעביר עוד יום של חורף עם חום בלב

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 11/12/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 563 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לתבנית בינונית (20*30 ס"מ):

3 תפוחים

3 אגסים

3 כפות סוכר חום דמררה

מיץ וגרידה מחצי תפוז

חצי כפית תמצית וניל

לקראמבל:

210 גרם (כוס וחצי) קמח

100 גרם שקדים קצוצים

50 גרם (רבע כוס) סוכר דמררה

75 מ"ל (שליש כוס) שמן

מיץ וגרידה מחצי תפוז

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 קולפים את התפוחים והאגסים ומנקים מהליבה.

3 חותכים את הפירות לקוביות בינוניות בגודל של כ-2*2 ס"מ ומניחים בקערה.

4 מוסיפים סוכר חום, מיץ, גרידת תפוז ותמצית וניל ומערבבים היטב עד שכל קוביות הפרי מצופות.

5 מעבירים את הפירות לתבנית ומשטחים בשכבה אחידה.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט 

6 בקערה בינונית מערבבים יחד קמח, שקדים קצוצים וסוכר לתערובת אחידה.

7 מוסיפים שמן, מיץ וגרידת תפוזים ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית.

8 מפזרים את הפירורים על גבי הפירות בשכבה אחידה.

9 אופים את הקראמבל במשך כ-35-45 דקות, או עד שהפירורים מזהיבים והפירות מתחילים להגיר נוזלים ולבעבע.

10 מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.