עוגת קפה בחושה וטובה עם מייפל וקינמון
לבחוש עשר דקות: זה כל מה שאתם צריכים בשביל לקבל את העוגה החמודה הזו, שתכניס לכם טעמים כבדים ועשירים של חורף ליד הקפה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לשתי תבניות אינגליש קייק:
3 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
45 גרם (3 כפות) סירופ מייפל
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב סויה
30 מ"ל (3 כפות) אספרסו או נס קפה חזק מוכן
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן צמחי
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
50 גרם פקאנים טחונים
3-4 כפות פקאנים קצוצים גס לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבניות.
2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סירופ מייפל, חלב סויה, אספרסו, שמן, מלח וקינמון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים היטב רק עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת. חשוב להימנע מעיבוד יתר שעלול ליצור עוגה קשה.
4 יוצקים את הבלילה ל-2 תבניות ומפזרים פקאנים קצוצים מעל לקישוט.
5 אופים את העוגות במשך כ-30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא עם פירורים לחים.
6 מצננים לחלוטין ומגישים.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט