אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סינמון רולס עם אגוזים

סינבון, מכירים? נטלי לוין מכינה גרסה ביתית (ופרווה) למאפים המתוקים, במילוי קינמון ואגוזים, עם ציפוי סירופ מתוק ועסיסי. תכינו מקום בבטן לקינוח

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 05/02/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.8 130 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבצק:

250 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן

5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן צמחי

50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן

ביצה

90 מ"ל (1/3 כוס) מים

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

למלית ולאפייה:

2-3 כפות שמן צמחי

100 גרם סוכר לבן

1/2 כפית קינמון

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

ביצה טרופה להברשה

סוכר דמררה לקישוט

לסירופ:

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

אופן ההכנה:

1 מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצה, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.

2 בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.

4 מברישים את הבצק בשמן.

5 בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר, קינמון ואגוזים לתערובת אחידה.

6 מפזרים את תערובת הסוכר והאגוזים על גבי השמן בשכבה אחידה. ומגלגלים לרולדה הדוקה.

7 חותכים את הרולדה ל-12 שושני בצק ומניחים בתוך תבנית שקעים משומנת קלות.8. מכסים במגבת ומתפיחים את המאפים במשך כשעה או עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.9. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

10 מברישים את המאפים התפוחים בביצה טרופה ומפזרים סוכר דמררה. אופים במשך כ-18-22 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים.

11 סירופ סוכר: מניחים סוכר ומים בתוך סיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-1-2 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש.

12 מברישים את המאפים המוכנים בנדיבות בסירופ ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו אקלר וניל במילוי תותים וציפוי שוקולד