אירוח אישי: עוגות שוקולד קטנות עם אגסים
מבשלים אגסים בסירופ מתוק, מניחים אותם על גבי עוגות שוקולד קטנות שהכנו עם חלב קוקוס – והרי לכם קינוח אישי, מקורי ומקסים, שהאורחים שלכם בטוח יאהבו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
לאגסים בסירופ:
4 אגסים קלופים, חצויים ומנוקים מגרעינים
1-2 כוסות מים (לכיסוי)
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כפית קינמון
לעוגת שוקולד:
2 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן צמחי
200 מ"ל (כוס) חלב סויה
40 גרם (3 כפות) קקאו איכותי
100 גרם (2/3 כוס) קמח לבן
1/2 שקית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד צ'יפס
שוקולד מריר מומס לקישוט
אופן ההכנה:
1 מכינים אגסים בסירופ: מניחים את חצאי האגסים בסיר בינוני ומכסים במים.
2 מוסיפים סוכר, וניל וקינמון ומבשלים על להבה גבוהה עד שהנוזלים מבעבעים ומגיעים לרתיחה.
3 מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהאגסים מתחילים להתרכך מעט (אך לא הופכים לרכים מדי).
4 מסננים את האגסים מהמים ומניחים בצד לקירור.
5 מחממים תנור ל-175 מעלות.
6 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל, שמן וחלב סויה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
7 מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וקצת דלילה.
8 מעבירים את תערובת העוגה לעטרות נייר וממלאים עד 2/3 מגובה התבנית.
9 מפזרים מעט שוקולד צ'יפס מעל כל עוגה. מניחים חצי אגס מעל כל עוגה.
10 אופים במשך כ-15-25 דקות או עד שהעוגה מתייצבת, תופחת וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין לפני ההגשה. מקשטים עם מעט שוקולד מומס.
הערות, הארות ותוספות:
את העוגות אפשר לשמור במקרר עד 3-4 ימים בקופסה סגורה.
מומלץ להגיש את העוגות חמימות או בטמפרטורת החדר ולא קרות ישר מהמקרר.
במקום חלב סויה אפשר להשתמש בחלב קוקוס או חלב שקדים באותה כמות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט