אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

אירוח אישי: עוגות שוקולד קטנות עם אגסים

מבשלים אגסים בסירופ מתוק, מניחים אותם על גבי עוגות שוקולד קטנות שהכנו עם חלב קוקוס – והרי לכם קינוח אישי, מקורי ומקסים, שהאורחים שלכם בטוח יאהבו

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 23/07/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.7 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לאגסים בסירופ:

4 אגסים קלופים, חצויים ומנוקים מגרעינים

1-2 כוסות מים (לכיסוי)

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

כפית תמצית וניל

חצי כפית קינמון

לעוגת שוקולד:

2 ביצים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

קורט מלח

חצי כפית תמצית וניל

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן צמחי

200 מ"ל (כוס) חלב סויה

40 גרם (3 כפות) קקאו איכותי

100 גרם (2/3 כוס) קמח לבן

1/2 שקית אבקת אפייה

50 גרם שוקולד צ'יפס

שוקולד מריר מומס לקישוט

אופן ההכנה:

1 מכינים אגסים בסירופ: מניחים את חצאי האגסים בסיר בינוני ומכסים במים.

 

2 מוסיפים סוכר, וניל וקינמון ומבשלים על להבה גבוהה עד שהנוזלים מבעבעים ומגיעים לרתיחה.

 

3 מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהאגסים מתחילים להתרכך מעט (אך לא הופכים לרכים מדי).

 

4 מסננים את האגסים מהמים ומניחים בצד לקירור.

 

5 מחממים תנור ל-175 מעלות.

 

6 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל, שמן וחלב סויה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

7 מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וקצת דלילה.

 

8 מעבירים את תערובת העוגה לעטרות נייר וממלאים עד 2/3 מגובה התבנית.

 

9 מפזרים מעט שוקולד צ'יפס מעל כל עוגה. מניחים חצי אגס מעל כל עוגה.

 

10 אופים במשך כ-15-25 דקות או עד שהעוגה מתייצבת, תופחת וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.  מצננים לחלוטין לפני ההגשה.  מקשטים עם מעט שוקולד מומס.

 

הערות, הארות ותוספות:

  • את העוגות אפשר לשמור במקרר עד 3-4 ימים בקופסה סגורה.

  • מומלץ להגיש את העוגות חמימות או בטמפרטורת החדר ולא קרות ישר מהמקרר.

  • במקום חלב סויה אפשר להשתמש בחלב קוקוס או חלב שקדים באותה כמות.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו מאפי שמרים במילוי שוקולד ובננה
>> הכירו את קארם: הפטיסרי הכי סודי בתל אביב