אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות שוקולד צ'יפס פרווה

תמיד חיפשתם מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס שלא כולל מוצרי חלב והוא פרווה לחלוטין? הנה מצאתם. נטלי לוין עם מתכון לעוגיות פריכות, מנוקדות שוקולד ונטולות חמאה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 19/02/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 187 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (65 מנות):

150 גרם שמן קוקוס מוצק (בטמפרטורת החדר)

200 גרם (כוס) סוכר לבן

125 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

2 ביצים

280 גרם (2 כוסות) קמח

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

80 גרם שיבולת שועל

250 גרם שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד שמן קוקוס, סוכר לבן, סוכר חום, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אוורירית ואחידה.2. מנקים את שולי קערת המיקסר בעזרת לקקן ומוסיפים את הביצים אחת-אחת, תוך ערבול בין הוספה להוספה, עד שהן נטמעות בתערובת.3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס וממשיכים לערבל במהירות נמוכה-בינונית רק עד שמתקבלים גושי בצק.4. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים. עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ-1/2 שעה.5. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.6. לוקחים פיסות בצק ומגלגלים לעיגולים קטנים בגודל של אגוז מלך ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכמות הבצק יוצאות כ-60-70 עוגיות בגודל בינוני.7. אופים את העוגיות במשך כ-10-12 דקות או עד שהן מזהיבות ומתייצבות.8. מצננים לחלוטין ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס שוקולד וחמאת בוטנים

* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט