אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות תמרים

אפשר לקרוא להן עוגיות תמרים או עוגיות מגולגלות ואפשר להגיד את האמת: אלה הן עוגיות מעמול מתוקות, עשירות, קראנצ'יות ונהדרות לסיים איתן ארוחה או ליד הקפה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 20/11/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 210 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק:

200 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח

1 כפית אבקת אפייה

למלית:

1 חבילה (450 גרם) ממרח תמרים

100-150 גרם אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1 בקערה גדולה טורפים יחד קרם קוקוס, שמן, תמצית וניל, מלח וסוכר לבלילה אחידה.

 

2 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ולשים בעדינות בידיים, עד שמתקבל בצק רך ונעים לעבודה.

 

3 מצננים את הבצק במשך כ-1/2 שעה במקרר.

 

4 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-3 מ"מ.

 

5 מורחים כ-1/3 מכמות ממרח התמרים על כל מלבן בשכבה אחידה ודקה. מפזרים מעט אגוזים קצוצים.

 

6 מגלגלים לרולדות הדוקות ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

 

7 מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

8 אופים את הרולדות במשך כ-30-35 דקות, או עד שהן מזהיבות.

 

9 מצננים לחלוטין ופורסים לעוגיות בעזרת סכין משוננת.

 

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט 

 

>> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס שוקולד ומרנג

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!