עוגת תפוזים של פעם
לא רוצים עוגות מפונפנות וקאפקייקס עם קצפות, תנו לנו רק עוגות תפוזים בחושות שיזכירו לנו את הבית. מתכון מנצח לאחת העוגות הקלאסיות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לעוגה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
4 ביצים בטמפרטורת החדר
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
גרידה מ-2 תפוזים
200 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 בקערת מיקסר מקציפים יחד במהירות גבוהה ביצים, סוכר, תמצית וניל, מלח וגרידת תפוזים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
3 בקערה קטנה מערבבים יחד מיץ תפוזים ושמן. יוצקים אל תוך תערובת הביצים המוקצפות בזרם דק, כאשר ממשיכים בהקצפה במהירות בינונית.
4 לאחר שהתערובת אחידה מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
6 מצננים את העוגה לחלוטין בטמפרטורת החדר.
7 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט