אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת אגסים ושקדים

היא ענוגה, בהירה, אלגנטית ומלאת חן, וכן, אנחנו מדברים על עוגה; העוגה הבחושה הזו, עם פרוסות האגסים והשקדים הטחונים שבתוכה, באה לנו ממש טוב. נסו ותראו שגם לכם

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 27/11/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לאגסים:

4 אגסים בינוניים, קלופים

2 כפות סוכר

מיץ מחצי לימון

לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות:

3 ביצים

200 גרם (1 כוס) סוכר

240 מ"ל (1 כוס) חלב סויה

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח

50 גרם שקדים טחונים

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 חותכים את האגסים לקוביות קטנות בגודל 1*1 ס"מ ומניחים בקערה קטנה.

 

2 מוסיפים לקערה סוכר ומיץ לימון ומערבבים עד שכל האגסים מצופים בתערובת הסוכר.

 

3 מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

4 בקערה גדולה מניחים יחד ביצים, סוכר, חלב סויה, שמן, מלח ווניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

5 מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומקפלים בעזרת לקקן עד שהתערובת מתחילה להיות אחידה.

 

6 מוסיפים את האגסים המושרים (כולל הנוזלים) ומערבבים עד שהם מתפזרים באופן שווה בתערובת.

 

7 מעבירים את הבלילה לתבניות משומנות ואופים במשך כ-35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.

 

8 מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט 

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות תמרים מגולגלות

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות