עוגת אגסים ושקדים
היא ענוגה, בהירה, אלגנטית ומלאת חן, וכן, אנחנו מדברים על עוגה; העוגה הבחושה הזו, עם פרוסות האגסים והשקדים הטחונים שבתוכה, באה לנו ממש טוב. נסו ותראו שגם לכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לאגסים:
4 אגסים בינוניים, קלופים
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות:
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
240 מ"ל (1 כוס) חלב סויה
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
50 גרם שקדים טחונים
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 חותכים את האגסים לקוביות קטנות בגודל 1*1 ס"מ ומניחים בקערה קטנה.
2 מוסיפים לקערה סוכר ומיץ לימון ומערבבים עד שכל האגסים מצופים בתערובת הסוכר.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 בקערה גדולה מניחים יחד ביצים, סוכר, חלב סויה, שמן, מלח ווניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5 מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומקפלים בעזרת לקקן עד שהתערובת מתחילה להיות אחידה.
6 מוסיפים את האגסים המושרים (כולל הנוזלים) ומערבבים עד שהם מתפזרים באופן שווה בתערובת.
7 מעבירים את הבלילה לתבניות משומנות ואופים במשך כ-35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
8 מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט
>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות תמרים מגולגלות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!