אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קאפקייקס משגעים מצופים שוקולד ומרנג

גם קאפקייק, גם ציפוי שוקולד מבריק וגם קישוט מרנג – מה אפשר לומר, אלה הן עוגות קטנות ומטריפות שאי אפשר לעמוד בפניהן

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 13/11/13 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 352 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

70 מ"ל (1/3 כוס) שמן צמחי

1 ביצה

150 מ"ל חלב סויה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

25 גרם (2 כפות) קקאו

70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן

4 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

50 גרם שוקולד צ'יפס מריר

לציפוי שוקולד:

100 גרם (1/4 פחית) קרם קוקוס

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

למרנג:

2 חלבונים בטמפרטורת החדר

קורט מלח

125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר לבן

30 מ"ל (3 כפות) מים

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומסדרים עטרות נייר בתבנית שקעים של מאפינס.

 

2 בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלב סויה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

3 מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד והקמח נטמע בתערובת.

 

4 מעבירים את הבלילה לשקעים וממלאים עד ל-2/3 מגובה השקע.

 

5 מפזרים מעל כל עוגה שוקולד צ'יפס ואופים במשך כ-15-22 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל קאפקייק יוצא עם פירורים לחים.

 

6 ציפוי שוקולד: בקערה קטנה מניחים יחד קרם קוקוס ושוקולד מריר קצוץ וממיסים במיקרוגל (או על בן מארי) בפולסים, עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה ומבריקה.

 

7 מצפים את העוגות החמות בציפוי השוקולד ומניחים לצינון מוחלט במקרר.

 

8 מרנג איטלקי: מניחים חלבונים ומלח בקערת מיקסר עם בלון הקצפה.

 

9 בסיר קטן מניחים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה וכאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה של 105 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. אם אין לכם מדחום אפשר לדעת שהסירופ הגיע לטמפרטורה הנכונה כאשר הבועות הגדולות בנוזל הופכות לקטנות יותר, ואם מוציאים מעט מהסירופ לתוך כוס מים קרים מאוד הוא הופך למעין כדור גמיש.

 

10 ממשיכים לבשל את הסירופ עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 115-117 מעלות ומסירים מהאש.

 

11 יוצקים את הסירופ בזרם דק על גבי החלבונים, תוך כדי הקצפה מהירה.

 

12 מקציפים במשך כ-10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב, אוורירי ומבריק. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.

 

13 מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר של כ-1-2 ס"מ ומזלפים על גבי הקאפקייקס תלוליות יפות.

 

14 מקשטים בסוכריות צבעוניות או בקקאו ומגישים.

 

הערות, הארות ותוספות:

  • שומרים את הקאפקייקס במקרר עד 3-4 ימים, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

 

  • במקום מרנג אפשר לזלף על הקאפקייקס קצפת קוקוס שמכינים מקרם קוקוס קר מאוד, אותו מקציפים לקצפת יציבה. אפשר גם שמנת צמחית, אבל פחות מומלץ.

 

  • הסירופ הרותח שנשפך על גבי החלבונים גורם לפסטורם, כך שאין חשש לאכול את המרנג, למרות שהוא לא עובר אפייה.

 

  • למשקיענים – אפשר לשרוף את המרנג באמצעות ברנר ביתי או תחת הגריל בחום הגבוה ביותר בתנור.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז שוקולד ונוגט

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!