עוגיות מייפל מתובלות
לא רק שמכינים את העוגיות האלו בקלי קלות, הן גם פרווה, מלאות בתבלינים ריחניים ויש להן טעם נהדר. 10 דקות בתנור והיפיופות האלו שלכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
100 גרם (חצי כוס) סוכר
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן
חלמון ביצה
40 גרם (3 כפות) מייפל
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 גרם (3/4 כפית) ג'ינג'ר טחון (יבש, לא השורש)
3 גרם (3/4 כפית) קינמון טחון
2 גרם (1/2 כפית) הל טחון
140 גרם (כוס) קמח
2 גרם (1/2 כפית) סודה לשתייה
סוכר לגלגול העוגיות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
2 בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, שמן וחלמון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים מייפל, וניל, מלח, ג'ינג'ר, קינמון והל וטורפים לתערובת אחידה.
4 מנפים פנימה קמח וסודה לשתייה ומקפלים בעזרת לקקן עד שמתקבל בצק אחיד וטיפה דביק.
5 בידיים מעט רטובות מגלגלים עוגיות, טובלים בסוכר ומצפים מכל הכיוונים.
6 מסדרים את העוגיות על גבי התבנית במרווחים ואופים במשך כ-10 דקות עד שהן משתטחות, נסדקות מעט ומתייצבות בשוליים (אך עדיין מעט רכות במרכז).
7 מצננים את העוגיות לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
הערות, הארות ותוספות:• חשוב לקרר את העוגיות לחלוטין לפני העברתן לקופסה.• העוגיות נשמרות היטב עד 10 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.• אפשר לגוון בתבלינים – להשמיט או להוסיף – לפי הטעם האישי.• חשוב לא לותר על המלח, משום שהוא מאזן את המתיקות.• במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן לגיוון הטעמים.• מהמתכון יוצאות 25-30 עוגיות בינוניות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* בקרוב בבלוג של נטלי - עוגיו.נט