אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות מייפל מתובלות

לא רק שמכינים את העוגיות האלו בקלי קלות, הן גם פרווה, מלאות בתבלינים ריחניים ויש להן טעם נהדר. 10 דקות בתנור והיפיופות האלו שלכם

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 26/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם (חצי כוס) סוכר

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן

חלמון ביצה

40 גרם (3 כפות) מייפל

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

3 גרם (3/4 כפית) ג'ינג'ר טחון (יבש, לא השורש)

3 גרם (3/4 כפית) קינמון טחון

2 גרם (1/2 כפית) הל טחון

140 גרם (כוס) קמח

2 גרם (1/2 כפית) סודה לשתייה

סוכר לגלגול העוגיות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

2 בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, שמן וחלמון עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים מייפל, וניל, מלח, ג'ינג'ר, קינמון והל וטורפים לתערובת אחידה.

4 מנפים פנימה קמח וסודה לשתייה ומקפלים בעזרת לקקן עד שמתקבל בצק אחיד וטיפה דביק.

5 בידיים מעט רטובות מגלגלים עוגיות, טובלים בסוכר ומצפים מכל הכיוונים.

6 מסדרים את העוגיות על גבי התבנית במרווחים ואופים במשך כ-10 דקות עד שהן משתטחות, נסדקות מעט ומתייצבות בשוליים (אך עדיין מעט רכות במרכז).

7 מצננים את העוגיות לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

הערות, הארות ותוספות:• חשוב לקרר את העוגיות לחלוטין לפני העברתן לקופסה.• העוגיות נשמרות היטב עד 10 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.• אפשר לגוון בתבלינים – להשמיט או להוסיף – לפי הטעם האישי.• חשוב לא לותר על המלח, משום שהוא מאזן את המתיקות.• במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן לגיוון הטעמים.• מהמתכון יוצאות 25-30 עוגיות בינוניות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* בקרוב בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> כל המתכונים לראש השנה