אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

בראוניז שוקולד ונוגט

כמה מעט מרכיבים, ואיזו תוצאה חלומית: אבקת הנוגט מוסיפה אגוזיות מתקתקה, אבל גם בלעדיה - מדובר במתכון ששווה לשמור

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 06/11/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 332 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

250 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק

100 גרם (1/2 כוס) שמן

200 גרם (1 כוס) סוכר

קורט מלח

4 ביצים, בטמפרטורת החדר

2 כפות אבקת נוגט (להשיג בחנויות המתמחות)

100 גרם (2/3 כוס) קמח לבן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית של 20 על 20 ס"מ.

2 בקערה גדולה ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל (בפולסים, תוך ערבוב בין הפעלה להפעלה) או על בן מארי.

3 מוסיפים פנימה את השמן בזרם דק, תוך ערבוב במטרפה.

4 מוסיפים את הסוכר והמלח וטורפים עד שהם נטמעים בתערובת השוקולד.

5 מוסיפים את הביצים אחת אחת. טורפים היטב בין הוספה להוספה (לא מוסיפים ביצה נוספת לפני שהקודמת נטמעה לחלוטין בתערובת).

6 מוסיפים אבקת נוגט וקמח לבן, וטורפים רק עד שאחיד.

7 יוצקים את תערובת הבראוניז לתוך התבנית ומיישרים.

8 אופים 20-28 דקות, או עד שהבראוניז מתייצבים בצדדים אך עדיין מעט רכים במרכז. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים.

הערות, הארות ותוספות:

* הבראוניז יישמרו בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.

* אפשר לשמור את הבראוניז המוכנים עד חודש במקפיא.

* אפשר להוסיף לבלילה אגוזים, שוקולד קצוץ, מרשמלו וכו'.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שמרים שוקולד ואגוזים פרווה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!