עוגת תפוחים מתובלת בקלי קלות
מחפשים בחושה פרווה? אין בעיה. קבלו את עוגת התפוחים של עוגיו.נט - מתובלת, עסיסית ובלי הרבה התעסקות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתפוחים
6 תפוחי עץ ירוקים (גרנד סמית)
מיץ מחצי לימון
לעוגה:
3 ביצים
225 גרם (כוס) סוכר חום כהה
חצי כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
רבע כפית הל טחון
קורט ג'ינג'ר טחון
200 מ"ל (כוס) שמן צמחי
100 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) מים
400 גרם (3 כוסות פחות כף גדושה) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
לציפוי:
2-3 כפות סוכר לבן
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות בגודל של 1.5X1.5 ס"מ.
3 מניחים בקערה קטנה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
4 מכינים את בלילת העוגה: בקערה גדולה טורפים יחד (בעזרת מטרפה ידנית) ביצים, סוכר, וניל, קינמון, הל, ג'ינג'ר, שמן ומים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעזרת לקקן כמעט עד שהתערובת אחידה.
6 מוסיפים את התפוחים ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה מאוד.
7 מעבירים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייש משומנות קלות.
8 בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון וזורים מעל העוגות.
9 אופים במשך כ-40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.
10 מצננים לחלוטין ומגישים.
* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט
הערות, הארות ותוספות:
• שומרים את העוגה במקרר, עטופה היטב, עד חמישה ימים.
• מומלץ להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר, אז היא במיטבה מבחינת מרקם.
• אפשר להכין את העוגה גם בתבנית שקעים ולקבל עוגות אישיות – למראה מרשים יותר. זמן האפייה כמובן יתקצר מעט ויש לבדוק אם העוגות מוכנות כבר לאחר 10-15 דקות.
• במקום תפוחים אפשר להשתמש בפירות קשים אחרים כמו אגס, אפרסק או אפילו אפרסמון.
• אפשר לגוון בתבלינים ולהשמיט או להוסיף לפי הטעם האישי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!