אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת תפוחים מתובלת בקלי קלות

מחפשים בחושה פרווה? אין בעיה. קבלו את עוגת התפוחים של עוגיו.נט - מתובלת, עסיסית ובלי הרבה התעסקות

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 24/04/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

לתפוחים

6 תפוחי עץ ירוקים (גרנד סמית)

מיץ מחצי לימון

לעוגה:

3 ביצים

225 גרם (כוס) סוכר חום כהה

חצי כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

רבע כפית הל טחון

קורט ג'ינג'ר טחון

200 מ"ל (כוס) שמן צמחי

100 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) מים

400 גרם (3 כוסות פחות כף גדושה) קמח

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

לציפוי:

2-3 כפות סוכר לבן

חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות בגודל של 1.5X1.5 ס"מ.

3 מניחים בקערה קטנה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.

4 מכינים את בלילת העוגה: בקערה גדולה טורפים יחד (בעזרת מטרפה ידנית) ביצים, סוכר, וניל, קינמון, הל, ג'ינג'ר, שמן ומים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעזרת לקקן כמעט עד שהתערובת אחידה.

6 מוסיפים את התפוחים ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה מאוד.

7 מעבירים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייש משומנות קלות.

8 בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון וזורים מעל העוגות.

9 אופים במשך כ-40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.

10 מצננים לחלוטין ומגישים.

* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

הערות, הארות ותוספות:

• שומרים את העוגה במקרר, עטופה היטב, עד חמישה ימים.

• מומלץ להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר, אז היא במיטבה מבחינת מרקם.

• אפשר להכין את העוגה גם בתבנית שקעים ולקבל עוגות אישיות – למראה מרשים יותר. זמן האפייה כמובן יתקצר מעט ויש לבדוק אם העוגות מוכנות כבר לאחר 10-15 דקות.

• במקום תפוחים אפשר להשתמש בפירות קשים אחרים כמו אגס, אפרסק או אפילו אפרסמון.

• אפשר לגוון בתבלינים ולהשמיט או להוסיף לפי הטעם האישי.

>> כל המתכונים לראש השנה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!