מיני פבלובה במילוי קרם שוקולד
רוצים להרשים? נסו את הפבלובות האישיות המקסימות האלה: הכינו קצף חלבונים יציב, זלפו קערות קטנות והניחו לתנור להמשיך משם. המילוי יכול להיות חלבי או פרווה, שוקולדי או לבן - הכל הולך
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לפבלובה:
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
60 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
לקרם השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
100 גרם (1/4 פחית) קרם קוקוס (לפחות 15% שומן)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-80 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
2 שמים את החלבונים והמלח בקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים פנימה את הסוכר בהדרגה, כף אחר כף.
3 ממשיכים להקציף במשך כ-10 דקות, עד שמתקבל מרנג יציב מאוד ומבריק. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.
4 מנפים לתוך קערת המרנג אבקת סוכר (אפשר להשתמש במסננת פשוטה לניפוי), ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שהיא נטמעת בתערובת.
5 מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים על התבניות פבלובות אישיות (12-15 יחידות). אופים במשך 3 שעות לפחות (אפשר גם לילה שלם), עד שהפבלובות מתייבשות לחלוטין. מצננים בטמפרטורת החדר.
6 קרם השוקולד: ממיסים יחד במיקרו את השוקולד וקרם הקוקוס (מפעילים ל-30 שניות, מערבבים וחוזרים על הפעולה עד שמתקבל קרם אחיד). מצננים את הקרם כ-15 דקות במקרר. הוא אמור להישאר מעט נוזלי, ויתייצב לאחר מילוי הפבלובות.
7 ממלאים את הפבלובות המוכנות בקרם ושומרים במקרר עד ההגשה. מקשטים באבקת קקאו ובפולי קקאו גרוסים.
הערות, הארות ותוספות:
* שומרים את הפבלובות המוכנות עד 4-5 ימים במקרר.
* פולי קקאו גרוסים אפשר להשיג בכל חנות מתמחה למוצרי אפייה וחומרי גלם. אם אין לכם – אפשר פשוט להשמיט.
* אפשר למלא את הפבלובות בכל קרם שאוהבים, למשל קרם לימון, קצפת או מוס.
* הקינוח אינו מכיל קמח, ולכן גם מתאים לסובלים מצליאק או לנמנעים מגלוטן.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט