אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מיני פבלובה במילוי קרם שוקולד

רוצים להרשים? נסו את הפבלובות האישיות המקסימות האלה: הכינו קצף חלבונים יציב, זלפו קערות קטנות והניחו לתנור להמשיך משם. המילוי יכול להיות חלבי או פרווה, שוקולדי או לבן - הכל הולך

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 16/10/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 140 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפבלובה:

2 חלבונים בטמפרטורת החדר

קורט מלח

60 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

לקרם השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

100 גרם (1/4 פחית) קרם קוקוס (לפחות 15% שומן)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-80 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2 שמים את החלבונים והמלח בקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים פנימה את הסוכר בהדרגה, כף אחר כף.

3 ממשיכים להקציף במשך כ-10 דקות, עד שמתקבל מרנג יציב מאוד ומבריק. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.

4 מנפים לתוך קערת המרנג אבקת סוכר (אפשר להשתמש במסננת פשוטה לניפוי), ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שהיא נטמעת בתערובת.

5 מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים על התבניות פבלובות אישיות (12-15 יחידות). אופים במשך 3 שעות לפחות (אפשר גם לילה שלם), עד שהפבלובות מתייבשות לחלוטין. מצננים בטמפרטורת החדר.

6 קרם השוקולד: ממיסים יחד במיקרו את השוקולד וקרם הקוקוס (מפעילים ל-30 שניות, מערבבים וחוזרים על הפעולה עד שמתקבל קרם אחיד). מצננים את הקרם כ-15 דקות במקרר. הוא אמור להישאר מעט נוזלי, ויתייצב לאחר מילוי הפבלובות.

7 ממלאים את הפבלובות המוכנות בקרם ושומרים במקרר עד ההגשה. מקשטים באבקת קקאו ובפולי קקאו גרוסים.

הערות, הארות ותוספות:

* שומרים את הפבלובות המוכנות עד 4-5 ימים במקרר.

* פולי קקאו גרוסים אפשר להשיג בכל חנות מתמחה למוצרי אפייה וחומרי גלם. אם אין לכם – אפשר פשוט להשמיט.

* אפשר למלא את הפבלובות בכל קרם שאוהבים, למשל קרם לימון, קצפת או מוס.

* הקינוח אינו מכיל קמח, ולכן גם מתאים לסובלים מצליאק או לנמנעים מגלוטן.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת יומולדת משודרגת