קינוח רושם של פסיפלורה ובצק פירורים
למנה הזו קוראים "טרייפל פסיפלורה, פטיסייר קוקוס וקראמבל שקדים" - אבל לא צריך להיבהל. מדובר בסך הכל בקינוח שכבות חגיגי של פירורים, קרם קוקוס מתוק ופסיפלורה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לפטיסייר קוקוס:
400 גרם (פחית) חלב קוקוס (לפחות 10% שומן)
1 כפית תמצית וניל איכותית
4 חלמונים
140 גרם (3/4 כוס פחות כף) סוכר לבן
50 גרם (4 כפות) קורנפלור
100 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) חלב סויה
לקראמבל:
6 פסיפלורות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם (2/3 כוס) קמח לבן
75 גרם שמן קוקוס קר מאוד
40 גרם שקדים מולבנים שלמים
אופן ההכנה:
1 מכינים פטיסייר קוקוס: בסיר קטן מניחים יחד חלב קוקוס, חלב סויה ווניל ומביאים לסף רתיחה.
2 בעזרת מטרפה ידנית טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור.
3 מסננים אל תוך תערובת החלמונים תוך כדי השוואת טמפרטורות את תערובת החלב הרותח וטורפים היטב.
4 מחזירים את הקרם לסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת עד שנוצר קרם פטיסייר סמיך.
5 מסירים מהאש ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים על מהירות בינונית ומערבלים עד שהקרם קר (כ-10 דקות). אם רוצים, אפשר לותר על השלב הזה ופשוט לצנן את הקרם במקרר בקופסה סגורה.
6 מכינים קראמבל: מחממים תנור ל-170 מעלות.
7 במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד סוכר, קמח, שמן קוקוס ושקדים ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
8 מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כ-10-15 דקות או עד שהפירורים מזהיבים. מצננים לחלוטין לפני הרכבת המנה.
9 מרכיבים את הטרייפל: בתחתית כל כוס מניחים 1-2 כפיות של קראמבל. מעל הקראמבל מזלפים שכבה דקה של פטיסייר ומעליה יוצקים תוכן של חצי פסיפלורה. מעל הפסיפלורה חוזרים שוב על אותן שכבות: קראמבל, פטיסייר ופסיפלורה, ומסיימים בקראמבל. מגישים מיד.
הערות, הארות ותוספות:
- שומרים את הקינוח במקרר עד 4-5 ימים, אך הוא במיטבו ביום-יומיים שלאחר ההכנה.
- במקום פסיפלורה אפשר להשתמש בפירות יער, תפוחים או בננות מקורמלות, אננס, תותים ובעצם כל מה שאוהבים.
- לגיוון הטעמים אפשר להחליף את השקדים בקראמבל בכל אגוז שאוהבים.
- מומלץ להרכיב את הקינוח סמוך להגשה על מנת שהקראמבל יישאר פריך.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!