אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קינוח רושם של פסיפלורה ובצק פירורים

למנה הזו קוראים "טרייפל פסיפלורה, פטיסייר קוקוס וקראמבל שקדים" - אבל לא צריך להיבהל. מדובר בסך הכל בקינוח שכבות חגיגי של פירורים, קרם קוקוס מתוק ופסיפלורה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 02/10/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לפטיסייר קוקוס:

400 גרם (פחית) חלב קוקוס (לפחות 10% שומן)

1 כפית תמצית וניל איכותית

4 חלמונים

140 גרם (3/4 כוס פחות כף) סוכר לבן

50 גרם (4 כפות) קורנפלור

100 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) חלב סויה

 

לקראמבל:

6 פסיפלורות

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

100 גרם (2/3 כוס) קמח לבן

75 גרם שמן קוקוס קר מאוד

40 גרם שקדים מולבנים שלמים

אופן ההכנה:

1 מכינים פטיסייר קוקוס: בסיר קטן מניחים יחד חלב קוקוס, חלב סויה ווניל ומביאים לסף רתיחה.

 

2 בעזרת מטרפה ידנית טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור.

 

3 מסננים אל תוך תערובת החלמונים תוך כדי השוואת טמפרטורות את תערובת החלב הרותח וטורפים היטב.

 

4 מחזירים את הקרם לסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת עד שנוצר קרם פטיסייר סמיך.

 

5 מסירים מהאש ומעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים על מהירות בינונית ומערבלים עד שהקרם קר (כ-10 דקות). אם רוצים, אפשר לותר על השלב הזה ופשוט לצנן את הקרם במקרר בקופסה סגורה.

 

6 מכינים קראמבל: מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

7 במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד סוכר, קמח, שמן קוקוס ושקדים ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

 

8 מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כ-10-15 דקות או עד שהפירורים מזהיבים. מצננים לחלוטין לפני הרכבת המנה.

 

9 מרכיבים את הטרייפל: בתחתית כל כוס מניחים 1-2 כפיות של קראמבל. מעל הקראמבל מזלפים שכבה דקה של פטיסייר ומעליה יוצקים תוכן של חצי פסיפלורה. מעל הפסיפלורה חוזרים שוב על אותן שכבות: קראמבל, פטיסייר ופסיפלורה, ומסיימים בקראמבל. מגישים מיד.

 

הערות, הארות ותוספות:

  • שומרים את הקינוח במקרר עד 4-5 ימים, אך הוא במיטבו ביום-יומיים שלאחר ההכנה.
  • במקום פסיפלורה אפשר להשתמש בפירות יער, תפוחים או בננות מקורמלות, אננס, תותים ובעצם כל מה שאוהבים.
  • לגיוון הטעמים אפשר להחליף את השקדים בקראמבל בכל אגוז שאוהבים.
  • מומלץ להרכיב את הקינוח סמוך להגשה על מנת שהקראמבל יישאר פריך.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס בננה ושוקולד מריר