לאחרונה הבנתי שאני מעדיף ביצים בלילה. ביצים ביום הן טעימות ומספקות אבל בנאליות עד אימה. לא אשקר, טוסט חמים עם אבוקדו עסיסי וביצת עין מעליו, שהחלמון בה מאיים להתפוצץ ולהגיר צהוב חמים על כל העולם - זה תמיד קטליזטור יעיל בעידוד מיצי קיבה, אבל בגדול, תמיד אעדיף ארוחת ביצים לילית. אבל מה אני קשור? אני פה רק כדי להעניק שלושה מתכונים חביבים ואתם מוזמנים לבלוס בכל שעה שתחפצו. אבל עדיף בלילה, כן? 

פריטטת קישואים

העולם כולו מכור לטוסט אבוקדו. בשנתיים האחרונות כל בית קפה שמכבד את עצמו בניו יורק מורח לך אבוקדו שמנמן מיובא ממקסיקו (זה עדיין חוקי) על הטוסט. לפני כמה שנים היה זה הקישוא. זוקיני אם תרצו. ירוק כהה, ירוק בהיר ואפילו צהוב. בפרוסות דקיקות, קוביות או בעיגולים. אהבנו קישואים בחביתה שלנו. ובצדק. יש משהו בירק האנמי הזה שמשתלב נפלא עם ביצים. אז בואו לא נלחם בזה.

מרכיבים: 
4 ביצים (עדיף עם חלמון כתום)
6 כפות שמן זית
1 בצל לבן קטן
2 שיני שום
2 קישואים (אלו שהכי אהובים עליכם)
4 כפות שמנת מתוקה
2 כפות קמח
1 עלה מרווה קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם שמיר למי שאוהב)
100 גרם גבינת פטה כבשים/קשקבל/צפתית קשה
מלח דק
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מפרידים את הביצים. מקציפים קלות את החלבונים לקצף רך.

2. במחבת מחממים שמן זית ומטגנים בצל ושום. מוסיפים קישואים פרוסים.

3. בקערה מערבבים חלמונים, שמנת מתוקה, קמח, מרווה, פטרוזיליה וגבינה מגוררת (משאירים מעט ממנה בצד). ברגע האחרון מוסיפים את הקצף ומערבבים קלות. יוצקים למחבת.

4. מטגנים על אש נמוכה כשהמחבת מכוסה כחמש דקות. מפזרים עוד קצת גבינה מלמעלה. ניתן להכניס לתנור או להמשיך לטגן במחבת עוד 2 דקות.

ביצי השטן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ביצי השטן. קאמבק מוצדק ביותר|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

ביצי השטן

אין ארוחת זקוסקי רוסית בלעדיהן, ואין אולם אירועים של שנות השמונים בלעדיהן. במהלך השנים הן נעלמו מהנוף ולאחרונה חוזרות בוואריאציות מטריפות: מבושלות עם סלקים לקבלת מעטפת סגולה, חלמון צהוב קשיח שמטוגן עם חזה אווז ותרד ומוחזר לאחר כבוד לתוך הביצה, ומה לא? להלן גרסה פשוטה וטעימה. 

מרכיבים: 
4 ביצים, קשות, קלופות, חתוכות לחצי ומרוקנות מהחלמון
4 חלמונים מרוסקים במזלג
1 כף מיונז איכותי
1 כפית חרדל חלק
1 כפית עירית, קצוצה
1 כף חזה אווז מעושן, קצוץ לקוביות קטנטנות
1 כף קוויאר (אם משיגים. ניתן להחליף בביצי סלמון הנפוצות יותר)

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מצרכי המילוי (פרט לקוויאר) ומתבלים. מזליפים מהמילוי לגומה שיש בכל חצי ביצה. על כל מילוי מניחים באלגנטיות את הקוויאר השחור היוקרתי ומגישים מיד.

סלט טונה וביצה עלומה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט טונה עם ביצים עלומות. מדובר בביס מושלם|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט טונה קצת אחר

מרכיבים:

לסלט:
2 קופסאות טונה (במים)
חצי בצל קטן, קצוץ
2 כפות שמן זית
חצי כוס בצל ירוק, קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה
רבע כוס שמיר, קצוץ
1 כפית פלפל חריף, קצוץ
1 לימון סחוט
8 כפות יוגורט עיזים עדין

לביצים העלומות:
4 ביצים
1 כף חומץ יין לבן
1 ליטר מים

אופן ההכנה:

1. מסננים את הטונה מהמים. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הסלט. מי שחושש מהיוגורט יכול להחליף במיונז הקלאסי.

2. לסיר עם מים מוסיפים חומץ ומביאים לרתיחה. יוצקים למים הרותחים ביצה אחר ביצה ומערבבים בעזרת כף מסננת. תהליך של שתי דקות בערך לקבלת ביצה עלומה ורכה.

3. על פרוסת לחם חמים אהוב עליכם מניחים מסלט הטונה ומעל הכל מסדרים בגאווה ביצה עלומה שתעטוף את כל המנה באהבה. 

>> בפעם הקודמת עומר הכין לנו שניצל. אבל איזה שניצל