ירקות קפואים, בונדואל
את בונדואל (בצרפתית זה נראה יותר טוב – Bonduelle) אנחנו מכירים מקופסאות השימורים הקטנות של התירס, והנה הם עושים דהירה משמעותית אל תוך חיינו עם סדרת ירקות קפואים, מוצר שמצוי בימים אלה בשיאו של השיח הציבורי בנסיבות לא משהו. מדובר בחברת הירקות הגדולה בעולם, וישראל, הידועה כצרכנית ירקות שאינה יודעת שובעה - היא המדינה הראשונה מחוץ לאירופה שמצטרפת לקהל הלקוחות העצום של מוצריה הקפואים.
עד כה הגיעו לשוק 6 מוצרים של החברה: גרעיני תירס מוקפאים, אפונת גן מוקפאת, שעועית עדינה שלמה מוקפאת (אהממ אהממ), ועוד 3 שלא הכרנו קודם: חצילים קלויים, פלפלים קלויים וזוקיני קלוי. על השלושה הראשונים אנחנו יכולים לדווח בשמחה שלא נמצא בהם שום חלקיק חיה, והאחרונים הם בכלל שיחוק – בעיקר החציל הקלוי, שהתגלה כמוצר משדרג מטבח של ממש.
שורה תחתונה: בול בזמן. 5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 25 שקלים לירקות הקלויים, 15 לתירס, 14 לאפונה ו-22 לשעועית. להשיג ברשת שופרסל.
Pick'a Fruit: סוכריות פרי בתוספת ויטמינים
הסוכריות החדשות Pick'a Fruit לא דומות לשום ממתק שהכרנו קודם, ואנחנו אומרים את זה במובן הכי הכי טוב שיש. מדובר במין יצור כלאיים בין לדר לסוכריית ג'לי, שממוקם בדיוק באמצע בין שניהם: סוכריות קטנטנות, בטעם של פירות מיובשים (יש תות, תפוח, אפרסק ומנגו-פסיפלורה) ובמרקם נעים נעים, לעיס אך לא צמיגי, שמכילות 50 אחוז פרי ומועשרות על הדרך בשלל ויטמינים. אצלנו כל בני הבית עפו עליהן, קטנים כגדולים.
שורה תחתונה: יותר בריאות מסתם סוכריות, ולא פחות טעימות. 5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 10-12 שקלים לאריזת 120 גרם.
בצק עוגיות שוקולד צ'יפס לאפייה ביתית, מעדנות
זה כל כך הגיוני ומתבקש, למכור בצק עוגיות מוכן לאפייה, שאנחנו לא מבינים איך זה שרק עכשיו נכנס לסופרים מוצר כזה. מדובר בגליל בצק קפוא שיש להפשיר מעט, לפרוס ולשלוח לתנור, והתוצאה היא עוגיות שוקולד צ'יפס שהן אולי לא הטובות ביותר שטעמנו, אבל הן בהחלט נחמדות ומחזיקות אירוח של קפה-ועוגה בכיף. התוצר הסופי אומנם מזכיר עוגיות שקונים יותר מאשר עוגיות שמכינים, אבל גם אלה – כשהן רק יוצאות מהתנור יש בהן קסם מיוחד.
שורה תחתונה: מוצר מתבקש ולא רע בכלל. 4 כוכבים.
מחיר: כ-17 שקל לגליל של 300 גרם.
חטיף בטעם צ'דר על בסיס קמח עדשים, ויליפוד
הדבר האחרון שעלה לנו בראש כשזללנו את החטיף החדש של ויליפוד בטעם צ'דר היה עדשים. הוא היה חטיף מלוח וממכר ככל החטיפים המלוחים והממכרים, ובהנאה שלנו ממנו לא היה שום מרכיב של מחשבה מסוג "איזה יופי, מכניסים לגוף חלבון". רק ההנאה הפשוטה מחטיף מוצלח.
הטעמים האחרים בסדרה כבר פחות דיברו אלינו (טעם השמנת חמוצה והבצל היה אחלה, טעם החלפיניו והליים לא עשה לנו את זה בכלל), אבל הצ'דר? אם היה כתוב על האריזה משהו ממשפחת ה"צ'יטוס" – ולא lentil chips - זה היה מסתדר לנו יופי.
שורה תחתונה: למרות העדשים – טעם הצ'דר הוא חטיף מושחת ונהדר. 4.5 כוכבים.
מחיר: 8-11 שקלים לאריזה של 80 גרם.
שימורי סלמון אטלנטי, ויליפוד
עוד מבית ויליפוד: נכון טונה? אז סלמון. המרקם של הסלמון המשומר קצת הפתיע אותנו, אנחנו מודים: הוא התגלה כנוקשה יותר מהטונה, חד יותר ופחות מתפורר, לטוב ולרע. אנחנו הוספנו את גרסת שמן הקנולה לסלט וראינו כי טוב – הטעמים קצת יותר עזים מטעמי הטונה שאנחנו רגילים אליהם, אבל בהחלט מדובר בגיוון נחמד שנשמח לאמץ לעיתים. יש עוד המון גרסאות וטעמים (קנולה ולימון, טריאקי, עגבניות ועוד), אנחנו אוהבים את הסלמון שלנו נקי.
שורה תחתונה: נחמד מאוד. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 10.90 שקלים לקופסה של 129 גרם.
מטבעות שוקולד לאפייה, עלית
החודשים שעברו עלינו ללא טבלאות שוקולד פרה הבסיסי שלחו הרבה אופים חובבים לחנויות אפייה מתמחות, במטרה להצטייד בשוקולד במשקל שעד אז לא נזקקו לשירותיו. אז עכשיו נראה שמותג עלית חוזר לחיים, ויחד איתו עולה מן העפר סדרה של מטבעות שוקולד ייעודיים לאפייה.
הסדרה מונה שלושה מוצרים: שוקולד מריר עם 72 אחוז מוצקי קקאו, שוקולד חלב ושוקולד לבן, שלושתם חלביים. שוקולד פרה המריר, כזכור, היה פרווה, וגם מעולם לא הגיע לאחוז גבוה כל כך של מוצקי קקאו, כך שבהחלט ניכר פה ניסיון לענות על צורכיהם של אופים ביתיים, ובעינינו זה מבורך. עוד הוכחה לזה שעלית לוקחים ברצינות את מטבעות השוקולד האלה היא הציור על האריזה, שמלמד איך מטמפררים שוקולד – לא משהו שקורה במטבחים ביתיים על בסיס יומיומי. בנוסף, לדבריהם בשלושת השוקולדים יש אחוז חמאת קקאו גבוה שבזכותו השוקולד נמס בקלות, מבריק ואינו נשרף בקלות.
שורה תחתונה: אנחנו מברכים, אבל לצערנו המחירים עדיין לא מספיק תחרותיים. 4 כוכבים.
מחיר: 25-35 שקל לקופסה של 400 גרם.
תרסיס שמן זית כתית מעולה בטעם צ'ילי, עץ הזית
אנחנו אוהבים תרסיסי שמן שמכילים רק שמן, בלי תוספת גז ועניינים, ובאופן כללי חשדניים גם כלפי תוספי טעם, אבל איכשהו בתרסיס החדש של עץ הזית, בטעם צ'ילי, זה עבד לנו מצוין. השתמשנו בו לצליית חזה עוף במחבת פסים, ואף שלא הוספנו שום תיבול שהוא (רק מלח) – התוצאה הייתה עשירת טעם ומוצלחת יותר מהרגיל. החריפות הייתה עדינה ולא הפריעה כלל, ובסך הכל תרמה לשדרוג ארוחת הצהריים. עוד בסדרה: תרסיסי שמן זית בטעם לימון ובטעם שום.
שורה תחתונה: שדרג לנו את העוף יפה, עכשיו נשאר רק להתמודד עם המחיר הגבוה יחסית. 3.5 כוכבים.
מחיר: 16-22 שקל ל-150 מ"ל.
ארוחה בקטנה: מארז אישי של לאבנה וקרקרים, תנובה
הקונספט של ארוחה בקטנה לא חדש בתנובה, אבל רק עכשיו זכינו לגרסה שמדברת אלינו – גרסת הקרקרים וגבינת הלאבנה (יחד איתה הושקה גם ארוחה של קרקרים וציזיקי). האם גדול עלינו לרכוש קופסת לאבנה בנפרד וחבילה של קרקרים בנפרד? כלל וכלל לא, אבל הפורמט הזה מגביל אותנו בכמות באופן שאנחנו מעריכים, ויכול לשמש הצלה של ממש ברגעים קשים ביום העבודה.
שורה תחתונה: מוצר כיפי. 4 כוכבים.
מחיר: 7.20-9.90 שקלים.
אורז בסמטי קשמיר, רשת יוחננוף
לא פשוט לבחון מוצר בסיסי כמו אורז, בטח כשבסופו של דבר טיבו וטעמו תלויים הרבה במי שמכין אותו ובסגנון ההכנה. ובכל זאת, אפשר להגיד שהאורז הבסמטי של יוחננוף הוא בשרני אך אוורירי (גם ביחס לאורז בסמטי ממותגים אחרים), קליל אך נוכח, וברמת ההכנה קל מאוד לבישול גם לבשלנים ממש לא מנוסים. כשמכניסים את פרמטר המחיר למשוואה, 9.90 שקלים לעומת 11.90 במותגים אחרים, בהחלט מדובר בעסקה משתלמת.
שורה תחתונה: אחלה אורז. 4 כוכבים.
מחיר: 9.90 שקלים.
קמח שמרים כוסמין, סוגת
סדרת "קמחי הקסם" של סוגת התחדשה לאחרונה בקמח כוסמין – כזה שרק מוסיפים מים, לשים ואופים והוא עושה את מה שצריך והופך ללחם. אנחנו עשינו איתו את מה שאנחנו אוהבים לעשות עם מוצרים כאלה – הכנו את המתכון המוצע על האריזה שלו, ומה נאמר – חרף סקפטיות קלה בעת ההכנה, התקבל לחם פשוט מעולה. רך מאוד, אוורירי מאוד וטעים מאוד.
שורה תחתונה: גם מי שלא אופה יכול לאפות לחם כוסמין. 4 כוכבים.
מחיר: 8.90-23.50 שקלים.
שניצל טופו, משק ויילר
לראשונה משק ויילר משיקים שניצלים קפואים ב-4 טעמים: שניצל טופו בטעם עוף, שניצל טופו בטעם פיקנטי, שניצל טופו בתוספת ברוקולי ושניצל טופו בתוספת תירס. אומנם טעמנו רק 2 מהם (עוף ותירס), אבל החדשות המעולות הן שיש לשניצלים החדשים מרקם מעולה, וזאת כבר בשורה של ממש. עד עכשיו הבעיה העיקרית שלנו עם שניצלים מן הצומח הייתה מרקמית – ופה היא לא קיימת. מה שכן, מי שמחפש טעמים מאוד חזקים ייאלץ להסתפק במטבלים שישלימו את החוויה, כי הטעם עדין מאוד ולא מפוצץ במלח כפי שנהוג בשניצלים קפואים רגילים.
בשורה התחתונה: שניצל קפוא עם מעט מאוד אשמה. 4 כוכבים.
מחיר: 27.90 שקלים לאריזת 400 גרם.