עוגה לשבת של מיקי שמו, אסם
כשטעמתי לראשונה את חלת הפרג של מיקי שמו, רציתי לבכות מרוב אושר. היא הייתה כל כך נימוחה וטעימה שרציתי לרוץ לקונדיטוריה של שמו הלא ממש קרובה לביתי, ולקנות עוד ועוד מהמוצרים שלו. מן הסתם כשאסם יצאה עם סדרת עוגות לשבת תחת שמו ותמונתו מיהרתי לבדוק אותן בעצמי, ויש לומר שהופתעתי לטובה. חלת הפרג שטעמתי הייתה רכה, עשירה וטעימה, ואין ספק שאורחיהם של העסוקים/הלא אופים שבינינו ייהנו ממנה מאוד. אם משווים אותה לעוגות קנויות שטעמתי עד עכשיו, אין ספק שמדובר במוצר משופר. יחד עם זאת, מי שמחפש את הדבר האמיתי בכל זאת יצטרך לנסוע לקונדיטוריה של מיקי שמו. יש גבול כמה עושר ואיכות אפשר להכניס לאריזת ניילון.
שורה תחתונה: המיקי שמו של העוגות הקנויות.
מחיר: 18-20 שקל לעוגה.
>> הנה המתכון של מיקי שמו לרוגאלך!
טונה של אידי
בשביל רובנו, אולי אפילו כולנו, טונה היא הפירורים הדגיים האלה, השוחים בשמן, שקונים בסופר בקופסת שימורים. כבר כמעט שכחנו שהדג הזה לא נולד מפורר, ושמטונה אפשר להוציא נתחים גדולים, יפים ואיכותיים, אם רק שואפים גבוה ולא מסתפקים בשאריות.
אידי ישראלוביץ, הבעלים של מסעדת אידי המיתולוגית באשדוד, החליט לעשות מעשה והכניס לחיינו צנצנות של טונה לבנה כמו שטונה צריכה להיות: איכותית, מעודנת, מובחרת, בייבוא מאינדונזיה, האוקיינוס השקט, האטלנטי וההודי. 4 מוצרים יש בסדרה החדשה שלו: טונה בשמן זית וקנולה, טונה במי מלח, טונהל'ה (סלט טונה פיקנטי) וטונה מעושנת. מומחה טונה שזומן לטעימה היה מרוצה מאוד, אישר שמדובר במוצר איכותי במיוחד ופרגן מכל הלב – עד ששמע על המחיר. פשוטי העם שטעמו התרשמו פחות, ובעיקר התלוננו שהמוצר האיכותי יבשושי וחונק, בניגוד לזה הזול של המרכולים.
שורה תחתונה: המומחה לטונה אהב, האנשים הרגילים פחות.
מחיר: 30-32 שקל לצנצנת.
פריכיות אורז לתינוקות ולפעוטות, מטרנה
פריכיות אורז משתייכות לז'אנר האוכל שאנחנו שונאים ובכל זאת חוטאים באכילתו. הרי למי זה טעים, פריכיות? רק למי שעורם עליהן טונות של קוטג', שלא לדבר על נוטלה.
לאחרונה החליטו במטרנה לשווק את המאכל הנאה הזה גם לתינוקות, והוציאו סדרה של פריכיות במיוחד בשבילם: מאורז מלא אורגני, בטעמים תפוח ותפוח-בננה. ניסינו את המוצר על שלושה פעוטות מייצגים, ולא חזרנו מרוצים. הפעוט הראשון, בן השנתיים, ירק את הפריכית בזעם; השנייה, הצעירה ממנו בטיפה, נתנה צ'אנס לאחת וסירבה בנימוס לשנייה, ואילו השלישית, שכבר נושקת לגיל 3, אכלה לפחות שתיים עד שהניחה את השקית.
לנו, המבוגרים, המוצר לא טעם כלל וכלל. טעמו כטעם הפריכית, בציפוי בוטה של רכז תפוחים.
שורה תחתונה: רוב הילדים לא אהבו, והאמת היא שגם אנחנו.
מחיר: 8 שקלים לאריזת 50 גרם.
מים מבעבעים פררלה
מאז שעלינו על הקטע הזה, של מים שמגיעים מוגזים מהמעיין, אנחנו בהתלהבות טוטאלית. אחרי שטועמים כאלה (סן פלגרינו, פרייה) הסודה הרגילה מרגישה פתאום גסה, ברוטאלית, ממש לא נעימה ולא טעימה.
לשורה הלא ארוכה של מותגי המים המבעבעים בארץ נוסף לאחרונה פררלה – מותג איטלקי של מים מינרליים עם בועות שנוצרו בתהליך טבעי של 10 שנים. טעמנו את הפררלה הזה, והיינו מרוצים מאוד. הוא עדין, הוא טעים, הבועות שבו קטנות (אף שמעט חדות לחך), ובאופן כללי דומה שאפשר להגיש אותו אפילו לפלצנים שבאורחים, והם יהנהנו בשבעות רצון.
שורה תחתונה: הגיע הזמן להיפרד לשלום מהסודה שהכרתם עד כה.
מחיר: 6 שקלים ל-330 מ"ל, 8 ל-750.