תערובת לציפוי נאגטס, מאסטר שף (צילום: אפרת אשל,  יחסי ציבור )
תערובת לציפוי נאגטס. הכי טובה שהכנו אי פעם, בלי הגזמות|צילום: אפרת אשל, יחסי ציבור

תערובת לציפוי נאגטס, מאסטר שף

זה כבר זמן מה שאנחנו חושבים ברצינות על הכנת נאגטס בבית. לא שיש לנו משהו נגד הנאגטס של מקדונלד'ס חלילה, חוץ מזה שהם של מקדונלד'ס, אנחנו פשוט רוצים להחזיק את המפתח לאושר של הילדים שלנו אצלנו בבית, ולא בקומת ההסעדה של הקניון הקרוב. במותג מאסטר שף חשו כנראה בצורך הזה שלנו, וכמו לפי הזמנה החלו למכור אבקה להכנת ציפוי לנאגטס ביתיים. קצת ספציפי בשביל מוצר, חשבנו לעצמנו, ומיהרנו לקנות חזה עוף.

לפי האריזה בשביל להכין נאגטס צריך רק לחתוך חזה עוף לקוביות, לערבב את האבקה במים, לטבול ולטגן. כך עשינו - והתוצאה, אנשים, הייתה פשוט מעולה. נרחיק ונאמר שמכל הטמפורות שהכנו בחיינו, בכל השיטות ועם כל הטיפים – זו הייתה הטובה ביותר. הנאגטס התקבלו עסיסיים, פציחים, לא נעים לומר, אבל פשוט מושלמים. הילדים אמנם אכלו אחד וטענו שהם שבעים, אבל למי אכפת בכלל.

שורה תחתונה: ככה מכינים בבית נאגטס מושלמים.

מחיר מומלץ: 8.90 לשקית.

פריכיות כוסמת עם ממרח חרובים (צילום: אייל קרן,  יחסי ציבור )
פריכיות כוסמת עם ממרח חרובים. מתקשים עם הכוסמת, אבל זה לגמרי אנחנו|צילום: אייל קרן, יחסי ציבור

פריכיות כוסמת עם ממרח חרובים, זן בר

הפריכיות המצופות החדשות של זן בר לכאורה מגשימות את כל חלומותינו (בתחום הפריכיות, כן? בואו): הפריכית עצמה טרייה, פציחה וממש כיפית ללעיסה, הציפוי מגיע בשכבה נדיבה, שזה די נדיר, ובסך הכל החוויה היא מצוינת. יש רק בעיה אחת: הטעם של הכוסמת הוא פשוט לא משהו שאנחנו מצליחים להתרגל אליו. אם אתם אנשים נעלים מאיתנו – לכו על הפריכיות האלה. אנחנו ניאלץ להמשיך להעוות פרצוף.

שורה תחתונה: חוץ מעניין הכוסמת – נהדר. 3.5 כוכבים.

מחיר: 10 שקלים לאריזה של 160 גרם.

סדרת תערובות תבלינים על האש, מיה (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
סדרת תערובות תבלינים על האש, מיה. יש כאן כמה ממש ממש מוצלחים|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

סדרת תערובות תבלינים על האש, מיה

נכון, יום העצמאות כבר מאחורינו, אבל מקומו של הבשר בחיינו הוא לא רק על המנגל ביום חגה של ישראל אלא לאורך כל השנה בשלל ורסיות: צלי בשישי, המבורגר ביתי במוצ"ש או קציצות לעבודה בראשון. סדרת התבלינים החדשה של מיה, שכוללת שבעה סוגים, היא דרך נהדרת להעניק לתבשילים שלכם ניחוחות של על האש עמוק בתוך התנור הביתי. ניסינו את תבלין הקציצות (מעולה ובעל ארומה מזרחית מעודנת) ואת תבלין העוף (מקפיץ כל תבשיל או צלי) ויצאנו מרוצים מאוד. מצד שני, תבלין הסטייק הוא בהחלט יציאה מיותרת (מי מתבל סטייק?!) ובתבלין העל האש היה אפשר לחסוך קצת בכמון.

שורה תחתונה: בסך הכל אחלה מוצר. 3.5 כוכבים.

מחיר מומלץ: 6.90-7.90 שקלים ל-50 גרם.

סוכריות תה ירוק ממולאות, ויסוצקי (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
סוכריות תה ירוק ממולאות, ויסוצקי. יציאה אמיצה, כמו שאנחנו אוהבים|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

סוכריות תה ירוק ממולאות, ויסוצקי

הסוכריות החדשות מבית ויסוצקי הן בהחלט המצאה במקומה. אחרי שקצנו בכל הסוכריות ללא סוכר שבשוק, בטעמי המנטה והפירות המתחנפים, העת בדיוק בשלה לסוכריות בטעם חדש באמת, וסוכריות התה הירוק בהחלט מספקות את הסחורה, על שלל טעמיהן: לימונית לואיזה, נענע ותפוז סמבוק. הערה קטנה לשיפור: סוכריות ממולאות אינן טובות יותר מסוכריות קשות רגילות, ולכן מדובר ביומרה מיותרת.

שורה תחתונה: אחלה סוכריות, רק ותרו על המילוי המטופש. 3.5 כוכבים.

מחיר: 9.90-10.90 שקלים ל-70 גרם.

קמח שמרים להכנת פיצה, אסם (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
קמח שמרים להכנת פיצה, אסם. לממהרים בלבד|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

קמח שמרים להכנת פיצה 5 דקות התפחה, אסם

אסם הציגה פיתוח חדשני ומפתה של קמח שמרים מהיר במיוחד, שמוכן להכנת פיצה אחרי 5 דקות התפחה בלבד. אז הקמח החדש אמנם מקצר מאוד את זמן ההכנה של פיצה ביתית, ואנחנו האחרונים שנזלזל בזה, אבל החיפזון ניכר בבצק המוכן, שהוא פחות פריך ואוורירי מזה שתופח לאטו שעה או שעתיים. בשורה התחתונה, אנחנו אימצנו את הקמח בגרסת ה-5 דקות לימי חול שבהם החשק לפיצה מתחיל לדגדג, ובסופי שבוע, אז אנחנו נינוחים ועתותינו בידינו, אנחנו מכינים את הבצק הישן והטוב, שמי שמעז להאיץ בו דמו בראשו.

שורה תחתונה: אם אתם ממהרים, עופו על זה. 3.5 כוכבים.

מחיר: 4.90-11.90 שקלים – אבל שימו לב, האריזות הן של 650 גרם ולא של קילו כמקובל.

ממרח חמאה ושמן זית, לורפק (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
ממרח חמאה ושמן זית, לורפק. החבר החדש בפיתה שלנו|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

ממרח חמאה ושמן זית, לורפק

אף פעם לא היינו מעריצים גדולים של ממרחי חמאה, תמיד העדפנו על פניהם את הדבר האמיתי. דמיינו את עצמכם בוצעים חתיכה מבגט צרפתי אמיתי וטרי, האם לא נכון יותר להניח עליו חתיכה עקומה ושמנמנה של חמאה, במקום לכסות אותו באופן מושלם בשכבה דקיקה של ממרח?

אז כן, כשנהיה בצרפת בהחלט נדבוק בחמאה הרגילה, אבל בינתיים, בשביל הפיתה-חביתה שלנו, הממרח החדש של לורפק התגלה כמושלם. גם קל למריחה, גם מלוח בדיוק במידה (אולי טיפה יותר מזה, אבל בדיוק כמו שאנחנו אוהבים) וגם נטול הכבדות החמאתית הרגילה, כנראה בזכות שילוב השמנים (זית, אבל גם קנולה).

שורה תחתונה: ממרח מצוין לכריכים. 4 כוכבים.

מחיר: 15.90 שקלים ל-250 גרם.

פתי בר ללא גלוטן, אסם (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
פתי בר ללא גלוטן, אסם. אחלה, אבל למה ככה יקר?|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

פתי בר ללא גלוטן, אסם

הבשורה הטובה: הפתי בר ללא גלוטן של אסם הם בדיוק כמו הפתיבר עם גלוטן של אסם – טעימים לאוהבי הז'אנר ומושלמים כשהם טבולים בקפה או בשוקו. הבשורה הרעה: כמו תמיד, גם התחליף ללא גלוטן הזה מגיע בגודל מיני, ואתם יכולים לשכוח מאריזת חיסכון. אבל היי, ניצחנו בקרב, אנחנו אופטימיים שננצח גם במלחמת הגודל – כי במקרה הזה הוא לגמרי קובע.

שורה תחתונה: מושלם, רק למה עולה פי 2 מהרגיל? 4 כוכבים.

מחיר: 8.5-10.90 ל-200 גרם.

ריבועי קראנץ' פופס (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
ריבועי קראנץ' פופס. עוד מוקדם להספיד את המקור, אבל פייר - טעים|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

ריבועי קראנץ' פופס, גלידות נסטלה

כבר במבט ראשון תפסה אותנו הקופסה הקטנה של הקוביות השוקולדיות הזעירות, שאיכשהו מרגישה קצת פחות גרוע מלאכול ארטיק שוקולד שלם. המראה הזכיר לנו גרסה משודרגת של הגלידוניות האלמותיות, ובאמת מדובר בחטיף ממכר למדי, עם טעם שוקולדי נעים וקראנץ' כיפי של פצפוצי אורז. רק תנו להן כמה דקות להפשיר אחרי שהן יוצאות מהמקפיא, אחרת הן קצת קשות מדי, וחבל.

שורה תחתונה: גלידוניות אישיות. 4 כוכבים.

מחוץ לקופסה:

חטיפי רו-בר (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
חטיפי רו-בר. אפילו העטיפה כיפית|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

חטיפי רו-בר

מכירים את הטענה שחטיפי בריאות הם לא באמת בריאים? שאל מול כמויות הסוכר, השומנים ושאר הרעות החולות – פירור שיבולת השועל שאמור להפוך אותם למזינים נותר בטל בשישים? אז זה נכון, רוב חטיפי בריאות הם לא באמת בריאים – אבל חטיפי הבריאות הקרויים RooBar בריאים וחצי.

הרו-בר ניחנו בתכונה הכי מרגיעה שיכולה להיות לאוכל שקונים בחנות: יש בהם עד 4 מרכיבים, ואת כולם אנחנו מכירים. כל הטעמים מבוססים על תמרים, ואליהם מתווספים טעמים כמו וניל, קוקוס וגוג'י ברי. הכי טבעי שיש. ואיך הטעם? פחות כיפי מחטיפי בריאות מהסוג הלא בריא, אבל בהחלט טעים – למי שאוהב תמרים. אנחנו התחברנו מאוד לרו-בר קוקוס וצ'יה, ומאז אנחנו חברים.

להשיג ברשת ניצת הדובדבן, חנויות הטבע והתבלינים ובחנויות מזון מתמחות ברחבי הארץ. כ-8 שקלים ליחידה.

אבקת אסאי מיובש (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
אבקת אסאי מיובש. הדבר האמיתי|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

אבקת אסאי מיובש בהקפאה, גרין אוריג'ינס

מאז שכל סוגי תמציות האסאי הגיעו לישראל, לפני כמה שנים, אנשים לא מפסיקים להתלהב מהצבע הסגול היפהפה של הפרי ותוצריו וגם מהעובדה שמדובר בפרי בריא מאין כמוהו, עשיר בנוגדי חמצון וויטמינים. הבעיה הייתה שרוב המוצרים ששילבו את האסאי עד כה היו עתירי סוכר ולא ממש שמרו על האיכויות הבריאות שלו.

עכשיו ניתן למצוא את האסאי בצורתו הגולמית בדמות אבקה – שמכילה אסאי ותו לא. אנחנו שילבנו את האבקה בגרנולה של הבוקר, והיא צבעה לנו את החלב בסגול מהפנט. מבחינת הטעם חשוב לדעת שממש לא מדובר באסאי המתוק כפי שהתרגלנו אליו, אלא בטעמים מרירים ואגרסיביים יותר. בקיצור, מדובר במוצר שמיועד לחובבי הבריאות יותר מלאלה שמחפשים להעשיר בטעמים אקזוטיים את האוכל שלהם. וזה לא דבר רע, אבל הוא גם עולה בהתאם ויש לקחת את זה בחשבון.

להשיג ברשתות טבע קסטל, עדן טבע מרקט, שקדיה, קסם הטבע ובבתי טבע ומדפי הבריאות בחנויות בכל רחבי הארץ. כ-100 שקלים לשקית.

_OBJ