בעוד שפיצה דומינו'ס מציגה ללא הרף קמפיינים חדשים ומנות שיוצאות מגבולות הפיצה, היה נדמה שהמתחרה המיתולוגית פיצה האט פחות ממהרת לנסות להמציא את הגלגל מחדש. התחושה הזו השתנתה עכשיו עם השקתה של מנה חדשה בשם מלטס (MELTS) מבית פיצה האט, שפרסומות שלה מככבות ברשתות החברתיות ועל מרקע הטלוויזיה. כמובן שהחלטנו לערוך לסיפור הזה מבחן טעימה.

מוזמנים לעקוב אחרי ריטה לסרטון המלא באינסטגרם או בטיקטוק

ה-MELTS משווקת על ידי האט כפתרון חדש לארוחות צהריים אישיות. מדובר במנה מבוססת בצק פריך דקיק במילוי של מגוון אופציות גבינתיות עם שלל תוספות, שאפשר להזמין לצד או ללא תוספת כמו צ'יפס או פוטטוס. המחיר למלטס בלבד הוא 40 שקלים, ולפחות לפי כמות המלית הנדיבה - לארוחת צהריים לא באמת צריך יותר מזה.

אנחנו ניסינו שני סוגים: מלטס סולידי יותר במילוי של מוצרלה, פטריות ובצל סגול ומלטס מתפקע לעייפה במילוי בסגנון מקסיקני עם צ'דר, טונה, מוצרלה, חלפניו, זיתים ירוקים ופלפלים. המנות מגיעות עם דיפ לבחירה כמו שום או חלפניו.

המנה נראית נדיבה מאוד, וגם שוקלת בהתאם. היא מגיעה בקופסת קרטון ייעודית שמכריזה בריש גלי שלא מדובר בפיצה. אלא שלמרות ההצהרות מטעם יחסי הציבור על כמות החלבון במנה והתאמתה לארוחת צהריים קלילה, הדבר הבולט ביותר הוא כמות השמן שניגרת מהמלטס הללו - הן על יריעת הנייר שעליה הונחו והן בטפטוף ממשי כשמנסים לקחת ביס. בלשון המעטה, זה קצת מוריד.

ובמבחן הטעם? התחלנו עם הגרסה הצנועה, שהציגה בצק דק ופריך שעטף היטב מלית נדיבה ומתובלת לא רע. זה היה קצת כמו לקחת ביס ממנה שהיא תערובת בין פיצה, טאקו וטוסט - ואין שום דבר לא טוב שיכול לצאת מהשעטנז הזה. בטח כשבתמונה גבינות נמסות ובצק חביב. בשורה התחתונה - סליזי, אך טעים בהחלט.

מלטס. לא פיצה  (צילום: ריטה גולדשטיין)
מלטס. לא פיצה |צילום: ריטה גולדשטיין

הגרסה המקסיקנית הייתה המופרזת מבין השתיים, והציגה עומס טעמים מוגזם. יש גבול כמה דברים אפשר לדחוס לתוך הבצק הדקיק מבלי שזה ירגיש יותר מדי, והגבול הזה נחצה. זה לא שהשילוב היה בלתי טעים, אבל הוא היה נהנה מקצת פחות רכיבים וקצת יותר פינס.

ריטה טועמת מלטס של פיצה האט  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
ריטה טועמת מלטס של פיצה האט |צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

בסופו של דבר, הניסיון לשווק את המלטס כחלופה הגיונית לארוחת צהריים - בניגוד לפיצה למשל - לא ממש קולע. אין מה לעשות, זה לא אוכל בריאות, זה אוכל מושחת שאוכלים כדי ליהנות ומתוך מודעות לזה שלא בדיוק מדובר בסלט או בארוחה עם ערכים תזונתיים למופת. כשמתייחסים אליהם כאל מזון מהיר, לעומת זאת, המלטס עומדים במבחן הטעם והחוויה, ומספקים את ההנאה המתבקשת. בהשוואה לפיצה - יש כאן חוויה שהיא הרבה יותר מבוססת מלית מאשר בצק, וזה נחמד מאוד ומבדל את המלטס היטב. בסך הכל מדובר במאכל טעים ומהנה יותר מכפי שאני זוכרת את הפיצה של פיצה האט, שאכלתי לאחרונה לפני הרבה מאוד שנים. זאת לא ארוחת צהריים לחזור אליה על בסיס יומי, אבל מדי פעם - בכיף.