אין תמונה
אלופים ריבועים. לא מתוק, ממש טעים

אלופים ריבועים ונשנושי ברנפלקס שקדים ודבש, תלמה
אחרי שנים ארוכות של חיים בצלו הגדול של הצ'יריוס - סוף כל סוף אנחנו יכולים להכריז על תקומה לדגני הבוקר של תלמה, לפחות אצלנו בבית. שני המוצרים החדשים של החברה - קורנפלקס אלופים ריבועים ונשנושי ברנפלקס שקדים ודבש - כבשו את ביתנו בסערה, והפכו לאהובים ביותר כשהם משאירים אבק שיבולת שועל לצ'יריוס 4 הדגנים המסורתי. 

אין תמונה
נשנושי ברנפלקס. עוד הצלחה של תלמה

האלופים ריבועים דומה קצת לדגני הבוקר של קוואקר, אבל רק בצורה. בפועל מדובר בטעם שונה לחלוטין, שמזכיר יותר קורנפלקס צהוב רגיל, רק פציח יותר, עבה יותר, בשרני יותר וריבועי יותר. ההישג הגדול של האלופים הוא שאפילו אינו מתוק (לא יותר מקורנפלקס צהוב רגיל) - ועדיין, הוא טעים מאוד וכיפי לאכילה, לקטנים וגדולים כאחד. בנשנושי הברנפלקס כבר יש יותר סוכר - אבל הם מפצים על זה בכמות יפה מאוד של סיבים תזונתיים (בכל זאת, בברנפלקס).

שורה תחתונה: שתי יציאות מוצלחות מאוד של תלמה. 4.5 כוכבים.
מחיר: 14.90-22 שקלים לנשנושי הברנפלקס, 15.90-20 שקלים לריבועים.

עוד המון דברים טעימים בפייסבוק שלנו

אין תמונה
מקופלת שוקולד מריר. יש מצב שאנחנו מוותרים על המקור

מקופלת פרווה שוקולד מריר, שטראוס
הציפייה שלנו מחטיף המקופלת החדש, שהתהדר בסופרלטיב המדכא מכל - "פרווה" - הייתה נמוכה מאוד. כמה כיף היה להיות מופתעים כל כך לטובה. השאירו לרגע את הפרווה בצד, ותישארו עם חטיף שוקולד מריר שאשכרה מרגיש כאילו לא מזלזלים בחובבי השוקולד עם תועפות סוכר מיותר ואף מצ'פרים אותם במרקם פריך כיפי, של מקופלת. אם מצליחים להתעלם מהאפקט הנוסטלגי, אפשר להודות שהמקופלת פרווה מהווה תחרות אמיתית לחטיף המקורי, ועוד כזו שמתאימה לרגישים לגלוטן וללקטוז.

שורה תחתונה: מצוין. 4.5 כוכבים.
מחיר: 20 שקלים למארז חטיפי מיני.

בריזררטבי דורות (צילום: דן לב,  יחסי ציבור )
רטבים של דורות. יש ויש|צילום: דן לב, יחסי ציבור

רטבים קפואים, דורות

דורות מרחיבה את ענייניה במקפיאים שלכם, ואינה מסתפקת עוד בקוביות של שום קפוא (וג'ינג'ר. ובצל. וכמה ירוקים). לאחרונה השיקה החברה ארבעה רטבים חדשים לשימוש ביתי, הארוזים כאצבעות הנשמרות במקפיא: עגבניות-בזיליקום, שום ודבש, סצ'ואן להקפצה ופסטו. אנחנו ניסינו שניים: הסצ'ואן והעגבניות-בזיליקום, וחזרנו חלוקי דעות בינינו לבין עצמנו. על הסצ'ואן אין לנו מילים רעות. מחממים אותו קצת עם מים, ואמנם מתקבל רוטב אסייתי טעים מאוד, עם כל הטעמים והטוויסטים הצפויים. הכנו חזה עוף לפי המתכון על המגשית, החזה יצא קצת יבש אבל זו כבר לא אשמתם. על אורז לבן פשוט הסצ'ואן היה פשוט מצוין.

רוטב העגבניות, לעומת זאת, היה מעט בעייתי. לארבע האצבעות היה צריך להוסיף 10 כפות של שמן זית, וזה בנוסף לשמן הקנולה שכבר נמצא במרכיבים. התוצאה, כפי שאפשר לשער, הייתה הרבה יותר מדי שמנה, ואם נוסיף את זה לדלילות של הרוטב הסופי, יחד עם טעמי אבקת המרק שלו - הרי שלא מדובר בהברקה. אז למה אנחנו בכל זאת מחבבים את רוטב העגבניות של דורות? כי בשורה התחתונה, על הפסטה, הוא היה די טעים.

שורה תחתונה: הסצ'ואן מצוין (5 כוכבים), העגבניות בעייתי (3 כוכבים). מוזמנים לספר לנו על האחרים.
מחיר מומלץ: 10-13.90 שקלים למגשית של ארבע אצבעות.

עוד באוכל טוב:

 

אין תמונה
נטיפי קרם חמאת בוטנים. אמריקה פה!

נטיפי קרם חמאת בוטנים, Reese’s
ששון ושמחה, סוף סוף אפשר להשיג בארץ נטיפי חמאת בוטנים בצורה מסודרת. אפשר לחשוב שבארץ שכל כך אוהבת חמאת בוטנים היה יותר קל להשיג אותם, אבל אנחנו מתבדים בכל פעם מחדש כשאנחנו קופצים ל"חנויות המתמחות" לבישול ואפייה ולא מוצאים כלום.

אז היצרן של אחד מהחטיפים שאנחנו הכי אוהבים, גביעי השוקולד וחמאת הבוטנים של Reese’s, החל לשווק בארץ את הנטיפים שלו ואין שמחים מאתנו. הנטיפים עברו אצלנו באופן מיידי את הבדיקה הראשונית והחשובה ביותר – בלסנו על המקום שליש שקית בלי למצמץ. את השאר הוספנו לעוגיות טבעוניות שהכנו לחברים מספיק חשובים כדי שנאפה להם עוגיות טבעוניות, אבל רגע אחרי שהוספנו אותם לבלילה גילינו שיש בנטיפים מוצקי חלב (למה אגב? חמאת בוטנים היא טבעונית). אז העוגיות לא הגיעו ליעדן המקורי, אבל התחנה הסופית שלהן הייתה בבטן שלנו, שזה לא פחות חשוב.

שורה תחתונה: כיף של מוצר. 5 כוכבים.
מחיר: 15.90 לשקית של 283 גרם.

אין תמונה
עד חצות +. יו, טעים!

עד חצות +, עלית
מודים, לקח לנו זמן להגיע לטעמים החדשים של עד חצות + (הסדרה הפלוסית של עד חצות של עלית) – משהו בהם נראה לנו מתוק מדי, מוגזם מדי, והם שכבו להם כמה ימים טובים במקרר (בטח שבמקרר, ראיתם מה הולך בחוץ?). זו הייתה טעות מצערת, כי הביסקוויטים בציפוי השוקולד המריר והקוקוס היו פשוט מעולים. הגרסה המצופה בשוקולד חלב ושבבי הקרמל הייתה קצת פחות מוצלחת לטעמנו, בעיקר בגלל מתיקות היתר של השוקולד וחוסר הטעם הקרמלי המובחן של השבבים, אבל גם היא בסופו של דבר חוסלה.

שורה תחתונה: הביסקוויט המריר הוא שיחוק לא רע בכלל. 5 כוכבים למריר-קוקוס, 3.5 לחלב-קרמל.
מחיר: 12.90 שקלים.

אין תמונה
עוגיות שוקולד ללא גלוטן. מצוינות

עוגיות שוקולד ללא גלוטן, גולון
הניסיון שלנו עם מוצרים ללא גלוטן הוא, איך לומר, לא משהו. בדרך כלל מדובר במרקמים מוזרים ובתוצאה שהיא רחוקה מאוד מהמקור שניסו לחקות. המותג הספרדי גולון מציע עכשיו עוגיות חדשות בטעם שוקולד צ'יפס שוקולד וללא גלוטן - ואנחנו שמחים להודיע שסוף סוף מצאנו עוגייה ללא גלוטן שבהחלט שווה את הקלוריות. מדובר בעוגייה שוקולדית בטירוף, ועם זאת לא מתוקה מדי, במרקם קליל ואוורירי ובגודל מושלם לביסים קטנים וממכרים ליד הקפה.

שורה תחתונה: פשוט נהדר. 5 כוכבים.
מחיר: 17 שקלים לחבילת 200 גרם.

אנדיב אדום (צילום: ראובן אילת,  יחסי ציבור )
אנדיב אדום. מר לי בפה, אבל בקטע טוב|צילום: ראובן אילת, יחסי ציבור

אנדיב אדום, חוות תקוע
אי אפשר להתכחש לעובדה שהאנדיב (עולש, בעברית) הוא ירק יפהפה. מההיבט של הטעם, מה לעשות, הוא קצת יותר מאותגר, ויש הרבה מאוד ירקות שהם יותר טעימים (ופחות יקרים) ממנו. עכשיו החליטו בחוות תקוע להפוך את האנדיב ליפה אפילו יותר ולהביא אלינו את האנדיב האדום (שהוא בכלל סגלגל) שפותח בבלגיה. מבחינת המראה אפשר לומר שקיבלנו פה שדרוג נוסף, אלא שברמת הטעם - אם אינכם מחובבי האנדיב הקלאסי, לא תאהבו גם את הגרסה האדומה. אנחנו, על כל פנים, מתים עליו.

שורה תחתונה: לחובבי האנדיב בלבד. 4 כוכבים.
מחיר: 15 שקלים למגש אנדיב במשקל 220 גרם.

אין תמונה
בריזר ליים. נקסט

בקרדי בריזר ליים
נודה ונתוודה, שנים חלפו מאז שטעמנו בפעם האחרונה בקרדי בריזר. אולי זה כי הזדקנו, אולי כי הטעם באלכוהול הלך והשתכלל. אין לדעת. אבל כשקיבלנו את הבקרדי ליים החדש הסתקרנו - בעיקר כי אנחנו מתים על ליים, הירוק הקטן והמרענן שכה רבים נוטים לזלזל בו, שעושה קסמים למשקאות אלכוהוליים. ובכן, הבקרדי החדש הצליח להוציא כל שובבות חמצמצה ועוקצנית מהליים והותיר אותנו עם מתיקות אימתנית ומבאסת. לא נותר לנו אלא להכריז על הפסקה של עוד כמה שנים בטרם נטעם שוב בקרדי בריזר. 

בשורה התחתונה: מתוק וילדותי. 2 כוכבים.
מחיר: 13.90 שקלים.

מחוץ לקופסה: טופו Unicurd
תמיד מפתיע אותנו שקשה להשיג בארץ טופו ממש, אבל ממש טוב. 4 אחוזים מכלל האוכלוסייה טבעונים ועוד 30 אחוזים מהשאר מנסים להפחית בצריכת הבשר, החלב והביצים. עם מספרים כאלו, היינו יכולים לחשוב שהפכנו למעצמת טופו, אבל רוב הטופו המסחרי לא מצליח לעמוד בציפיות (הגבוהות) שלנו.

לאחרונה הגיעה לארץ סדרת טופו חדשה, של Unicurd. על פי הקומוניקט מדובר בטופו שעשוי מחומרי גלם עילאיים, ללא חומרי הדברה והנדסה גנטית. לטופו הזה יש חיי מדף ארוכים מהרגיל, של 3 חודשים במקרר, בזכות תהליך פסטור חדשני. חמישה סוגים יש בסדרה החדשה: טופו טרי קשה, טופו טרי מטוגן, טופו משי, טופו יאקו וטופו דחוס. הטופו משי והיאקו אכן היו רכים עם מרקם מעולה, וגם הטופו הקשה הצטיין במרקם. בקשר לטעם – לא רע בכלל, יותר טוב מרוב היצרנים התעשייתיים שנמכרים בארץ, אבל עדיין לא ממש נפלנו. הטופו המטוגן מראש, מהצד השני, היה לא מוצלח עד מאוד.

שורה תחתונה: לא רע, לא מדהים – אבל בזכות חיי המדף הארוכים יש פה מוצר מנצח. 4 כוכבים.
להשיג ברשתות השיווק, חנויות טבע ורשת חנויות מזרח ומערב. 11-13 שקל.

אין תמונה
טופו יוניקרד. יחסית למצאי המקומי, אחלה
 
>> בפעם הקודמת הכרזנו על יורש לביסלי