חטיף מגנום בראוניז, גלידות שטראוס
תעלומה אחת גדולה מרחפת מעל המגנום החדש: מה לו לבראוניז? מדובר בחטיף גלידה מצופה שליבו גלידת וניל עוגיות (נהדרת!), ציפויו ציפוי שוקולד חלב (טעים טעים), ובין שני אלה מסתתרת שכבה דקה של קרם שוקולדי - כן כן, בטעם בראוניז - שעל שמו קרוי החטיף כולו. למה? אין לדעת. למעט הרוגזה הקטנה שעורר בנו חוסר ההתאמה הזה הרגשנו כלפי הגלידה החדשה רגשות טובים מאוד, ואם יזדמנו לפנינו שוב חטיפים שכאלה אין כל ספק שנעשה בהם מעשה.
שורה תחתונה: לא בראוניז, אבל טעים לאללה. 4 כוכבים.
מחיר: כ-8.50 שקלים לחטיף.
ספרייט לימון-אננס זירו
למי שזוכר, לפני שנה צצו פתאום שני טעמים חדשים של ספרייט – אננס ומלון – ואנחנו התלהבנו מהראשון שביניהם, על אף שלא לווה בגרסה לשמנמנים שכמותנו. השנה אנחנו שמחים לדווח שחל תיקון – וספרייט השיקה משקה בטעם לימון ואננס שמגיע גם בגרסה רגילה וגם בגרסת זירו, וילווה אותנו לאורך חגי תשרי המייגעים או עד גמר המלאי (טעם המלון מהשנה שעברה נשכח איפשהו בדרך, ואנחנו לא בטוחים שיש מי שמתאבל על כך). מה כל כך מלהיב אותנו בספרייט בטעם אננס? קשה להסביר, אבל יש שם, באננסיות החדשה, איזו זריקת רעננות ומתקתקות נעימה שעוזרת לנו לצלוח את הימים האחרונים והבלתי נסבלים של הקיץ, וזה לא מעט.
שורה תחתונה: טעים לאללה. 5 כוכבים.
מחיר: 5-8 שקלים לבקבוק של ליטר וחצי.
גרנולה מפתיתי כוסמין, נוטרה זן
נכון שגרנולה זה שיבולת שועל? אז לא – מתברר שאפשר להכין גרנולה גם מפתיתי כוסמין, ואפילו יותר מסעיר – שזה נראה כמו שיבולת שועל בול! הגרנולה החדשה של נוטרה זן היא הראשונה בארץ לנסות את חילוף הדגנים הזה, ועל כך היא ראויה להערכה. הבעיה היא שהמעבר בכל זאת לא עבר חלק: הגרנולה החדשה היא יבשושית יותר ממה שאנחנו רגילים (כן, גם עם יוגורט ופירות), עם טעם יותר אדמתי (קצת יותר מדי אדמתי לטעמנו), והתוספות לא לחלוטין מצליחות לפצות על זה. מצד שלישי, בניגוד לרוב הגרנולות שאנחנו פוגשים, באלה אין תוספת של סוכר לבן (נמצא מוצר בלי מדבקה אדומה!) וגם לא חומרי טעם וריח מלאכותיים.
שורה תחתונה: מגניב, אבל עדיין יש מקום לשיפור. 3 כוכבים.
מחיר: 26.90 שקלים לאריזת 300 גרם. להשיג ברשתות ניצת הדובדבן, טבע קסטל, שופרסל גרין וטיב טעם ובבתי טבע פרטיים.
מיצי פרימיום של קשת מיצים, פריניב
מזהים את הבקבוק בתמונה? בדרך כלל אנחנו פוגשים אותו ואת בני מינו רק במקומות בוטיקיים כמו בתי טבע למיניהם, והחדשות הטובות הן שמעכשיו אפשר להשיג את המיצים האלה גם בסופר ליד הבית. אנחנו מאוד אוהבים את מיץ התפוחים שבסדרה, שכולו זועק תפוחיות אמיתית ורעננה, אבל יש גם מיץ רימונים, מיץ פסיפלורה ותפוחים, מיץ סלק ותפוחים ומיץ לימון ותפוחים טבעי, כולם כמובן ללא חומרים משמרים, ללא תוספת סוכר וללא צבעי מאכל.
שורה תחתונה: וואללה מגיע לנו. 5 כוכבים.
מחיר: מ-11.90 שקלים לבקבוק 250 מ"ל ועד 28.90 לבקבוק שני ליטר.
שמן דלעת, עץ הזית
בדרך כלל קשה להלהיב אותנו עם שמן, אנחנו פשוט לא מספיק אנינים בשביל זה, אבל שמן הדלעת החדש הצליח לעשות לנו את זה בגדול, כנגד כל הסיכויים. ניסינו אותו בסלט, וגילינו מרקם סמיך ומפתה וטעם מגניב לגמרי של גרעיני דלעת, בלי צורך להוסיף את הגרעינים עצמם, ואחרי שראינו כי טוב מזגנו ממנו לקערונת זכוכית, הצטיידנו בבגט טרי ובדקנו את ההתאמה של השניים. היא הייתה מושלמת.
שורה תחתונה: הפתעה מהממת. 5 כוכבים.
מחיר: 29.90-39.90 ל-250 מ"ל.
חליטות קרות, פומפדור
חובבי התה הקר בוודאי ישמחו לשמוע על המוצר החדש של פומפדור, שמיועד בדיוק לימי הגיהינום הנוכחיים. מדובר בשקיקים להכנת חליטות צוננות בטעמי תות שדה ותפוז, מוחיטו פירות יער ואפרסק ופסיפלורה, שלושתן ללא תוספת סוכר, ללא קפאין וללא קלוריות. לא נכחיש שחשנו קמצוץ מטעם הלוואי הסטיבייאי, אבל הוא היה מתון מאוד ובסך הכל המשקה באמת היה מרווה, עדין מאוד וטעים מאוד.
שורה תחתונה: דרך נהדרת לצרוך 0 קלוריות. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 14.90 שקלים לחבילה של 18 שקיקים.
סדרת מקלות פילו פריכים, מעדנות
הבורקס החדשים של מעדנות הם לא משהו שלא נצפה במחוזותינו, אבל הם הצילו אותנו כשהילדים צצו ממאורותיהם בזמן לא מתאים וטענו לרעב, ועל כך אנחנו חבים להם. אנחנו ניסינו את מילוי הגבינה הרגיל ומילוי הגבינה-חצילים, ולמרות שהערכנו את המקוריות, אנחנו חייבים לומר שהגבינה הרגיל לקח בגדול. הם אומנם תעשייתיים אבל נטולי מרגרינה, ובעיקר עושים את העבודה כשכולם רעבים בזמן לא מתאים.
שורה תחתונה: אם כבר בורקס קפואים, זו אחלה אופציה. 3.5 כוכבים.
מחיר: 17.90-19.90 שקלים לחבילה.