סדרת רוטבי הטוסטים החדשה של הלמנ'ס
טוסטים זה מתנה. מתנה שקיבלנו כולנו ביום שבו מישהו החליט להצמיד שתי פרוסות לחם עם פרוסת גבינה צהובה במרכז, ללחוץ ולחמם משני הצדדים. ככה קיבלנו את הנשנוש שהוא גם ארוחת בוקר לגיטימית וגם ארוחת ערב סוגרת פינה. אז מה הבעיה בטוסט פשוט? אין בעיה, ובכל זאת – בהלמנ'ס החליטו לנסות להרטיב את הסיפור עם סדרת רטבים חדשים, שאמורה להקפיץ את התוצאה בכמה רמות.
אז מה יש לנו כאן? רוטב שום ושמיר ורוטב אלף האיים פיקנטי באריזה חדשה וגם רוטב חדש דנדש: בזיליקום. פתחנו עם השום-שמיר הקלאסי, והתפלאנו לגלות שהוא מעט אנמי ומאכזב. משם גלשנו לטבילה עמוקה ברוטב אלף האיים הפיקנטי, שהיה מצוין ובעט אותנו לימי הטוסטים בקפולסקי (בקטע טוב). את הביס האחרון שמרנו לבזיליקום החדש, שהיה מוצלח לא פחות מאלף האיים. בסך הכל אפשר להגדיר את הסדרה הזאת כהצלחה.
בשורה התחתונה: משדרגים רגע רגיל עם רוטב נוסטלגי. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 8-13 שקלים לבקבוק.
סדרת החטיפים של שוקולד פרה, עלית
הסדרה החדשה של שוקולד פרה בטעמי רבע לשבע, טורטית וקרם אספרסו לא מביאה שום בשורה לעולם, למעט הצורך המובן של החברה בגיוון מוצריה. שוקולד פרה האיקוני, כמו גם החטיפים הנוסטלגיים האחרים, טעים הרבה יותר בגרסת המקור. האם נסרב לחפיסה כזו אם תוגש לנו? בשום אופן לא. אבל האם נרכוש אותה בכספנו? כנראה שהתשובה היא עדיין לא.
שורה תחתונה: נו טוב. 3 כוכבים.
מחיר: כ-11 שקלים ל-100 גרם.
Oats & More - סדרת דייסות שיבולת שועל עם תוספות, תלמה
הסדרה החדשה של תלמה מיועדת למי שכבד עליו לערבב שיבולת שועל עם מים או חלב ולחמם בסיר עד שמסמיך, ואז עוד לזרוק פנימה תוספות. אנחנו אולי נשמעים מזלזלים, ואנחנו באמת קצת מזלזלים, אבל האמת היא שלא לגמרי, כי כשמבשלים דייסה בכל זאת צריך לעמוד לידה ולערבב, וכשעושים את זה במיקרו בהחלט קורה שהיא קמה על יוצרה וגולשת על סביבותיה. אם להיות לגמרי כנים, אפילו אנחנו – שידועים כחרוצים באדם – ניסינו את הדייסות של תלמה, והאמת היא שנהנינו.
המוצר מגיע בשלושה טעמים: יש דייסת שוקולד מריר וצ'יה, חמוציות וצ'יה וצ'יה, תפוח וקינמון. הטעם נחמד מאוד אף שהיו שאמרו שמעט אנמי, אבל לא שום דבר שכמה פצפוצי שוקולד נוספים לא פותרים. עוד מעט, כשיהיה כאן חורף, ותוכלו לתקתק דייסה בכאלה קלות ומהירות, אנחנו בטוחים שתשמחו.
שורה תחתונה: מוצר לעצלנים, יש לכם בעיה עם זה? 3.5 כוכבים.
מחיר: כ-23 שקלים ל-300 גרם.
רוטב סאטה בוטנים, מאסטר שף
כשמבטיחים לנו שמוצר מסוים מיוצר בתאילנד, אנחנו אוטומטית בפנים. המטבח התאילנדי הפך כבר מזמן לאחד האהובים בישראל, והוא יושב עלינו בול: החריפות, החמיצות, הצבעים ומגוון הירקות עושים לנו את זה בכל פעם מחדש. רוטב הסאטה החדש של המותג מאסטר שף הוא פחות או יותר זיקוק של כל אלה לתוך בקבוק לחיץ. הוא יהיה נהדר בהכנת טופו או בקר - כמרינדה או אפילו כרוטב שמוסיפים בסוף ההכנה, וגם כרוטב לסלט, נודלס או מוקפץ. בקיצור: רב תכליתי. והטעם? יחסית למוצר תעשייתי, ממש נחמד. שילוב טעים בין טעם הבוטנים למתיקות (סוכר לבן הוא המרכיב השני והמוביל באירוע), והאמת היא שאם המתיקות הייתה מעט יותר מעודנת היינו נותנים פה בכיף 4.5 כוכבים. יופי של רוטב לפנק איתו פרגיות שהרגע ירדו מהאש או כנפיים בתנור.
בשורה התחתונה: מתוק מתוק, אבל טעים. 4 כוכבים.
מחיר מומלץ: 15.90 שקלים.
שוקולדים של המותג האיטלקי Novi, קשת טעמים
מותג השוקולד האיטלקי נובי הגיע לקשת לטעמים, וחייב אותנו לטעום שלל רב של שוקולדים. שוקולד החלב היה מאוזן יותר במתיקותו מהמקבילים הישראליים, וזה בהחלט לזכותו. הוא היה עשיר וטוב ונהנו ממנו לא רק הילדים שבחבורה. השוקולד המריר היה קצת פחות מוצלח לטעמנו, עם טעם אגרסיבי מעט ומרקם קשה ופחות נעים. עוד בסדרה: פרלינים מוצלחים מאוד במילויים שונים כמו קרם פיסטוק, קרם אגוזי לוז וקרם ג'נדויה, שהיה המעניין והמיוחד מבין כולם.
שורה תחתונה: המריר פחות, השאר – אחלה אופציות. 4 כוכבים.
מחיר: 9.90-29.90 שקלים.
הסדרה הטבעונית של מרינה: תחליפי בשר מפטריות
המותג מרינה יצא בבשורה חדשה - תחליפי בשר טבעוניים על בסיס פטריות טריות, שכוללים שווארמה, קבב, בורגר ומיני בורגר. הפטריות אומנם טריות אבל המוצרים כמובן קפואים, ואת הדגש הם שמים על אחוזי החלבון הגבוהים, בין 10 ל-12 אחוז חלבון במוצר. במבחן הטעימה הקבב לקח את המקום הראשון; הוא אומנם לא בשרני כמו המוצרים הטבעוניים הפופולריים בשוק כיום, אבל הוא רך ועסיסי וישמח מאוד את מי שפחות מחבב תחליפים שדומים מדי לבשר, וכמובן את מי שאוהב פטריות. הבורגר, כמו גם המיני בורגר, הוא קציצת פטריות חביבה וקלילה, שגם היא לא מצטיינת בבשרניות אמיתית, אבל אי אפשר להאשים אותה – היא עשויה מ-54 אחוז פטריות. מהשווארמה היו לי ציפיות גבוהות, ובעיקר התרשמתי מרשימת הרכיבים הקצרצרה (רק חמישה!), אבל מוכרחה לציין שהיא מעט חסרת טעם, ואולי כדאי לציין על האריזה שצריך לתבל אותה.
שורה התחתונה: מזכיר את המוצרים הטבעוניים הראשונים שיצאו לשוק, לטוב ולרע. 3 כוכבים.
מחיר מומלץ: 24.90-34.90 שקלים.
מוצרי קוויאר, LEMBERG
חברת א.ג.ת.ד החלה לשווק את מוצרי הקוויאר וביצי הדגים של למברג ומר מוריס, ועכשיו אפשר להשיג אותם בחנויות אלכוהול ויין מובחרות, מעדניות גורמה וגם בחלק מרשתות השיווק. לפני הכל נקדים ונזהיר – מדובר במוצרים יקרים, כאלה ששמורים לאירועים מיוחדים וגם אז השימוש בהם נעשה במשורה. זה לא סרדינים שקונים במכולת ופותחים ליד הקוטג' והלחם האחיד בארוחת הערב.
לצורך הטעימה זימנו קהל סובייטי לשעבר שיודע להעריך קוויאר טוב, ולא יהיה מוגזם לומר שהעיניים של אותו קהל התגלגלו באופן לא רצוני לאחור מתוך עונג ונוסטלגיה כאחד. ביצי הסלמון (אלתית) שטעמנו היו הסוג הראשון והפשוט ביותר, והן סיפקו אותנו, אבל רק עד שטעמנו את ביצי הפורל, שהיו עדינות בהרבה וכבר הרגישו כמו מאכל לאירועים מיוחדים. אבל כל אלה החווירו לחלוטין כשטעמנו מהקוויאר השחור של דג החדקן – קופסית זעירה ויקרה מאוד מאוד מאוד של קוויאר עדין, מלכותי ממש, קפסולות של טעמים עזים אך שקטים, שממש מלטפים את הפה מבפנים. הבעיה היא שמרגע שטעמנו את הקוויאר הזה, כנראה שלא נסכים לטעום שום קוויאר אחר בחיים.
שורה תחתונה: הקוויאר השחור הוא אחד המעדנים המענגים ביותר שזכינו לטעום. המחיר, למרבה הצער, בהתאם. 5 כוכבים.
מחיר: 420 שקלים ל-100 גרם קוויאר שחור, 49 שקלים לקופסת 100 גרם של ביצי פורל, 109 שקלים לקופסת 250 גרם של ביצי סלמון.
אורז בסמטי דיאטטי ומתאים לסוכרתיים, LalQilla
איננו רופאים, אפילו תזונאים לא, ואין לנו שום דרך לדעת אם האורז הבסמטי של LalQilla אומנם מעלה את רמות הסוכר פחות מאורז אחר, אבל זאת הטענה, ואנחנו רק יכולים לדווח שהוא אומנם מרגיש אחרת מאורז רגיל, מצליח לספוג הרבה יותר מים ובישול של כוס ממנו לפי ההוראות על האריזה מניב הרבה יותר מאשר בישול של כוס מאורז אחר.
לדברי החברה מדובר באורז מהרי ההימלאיה שעבר תהליך parboiling - כלומר השריה, אידוי וייבוש בעודו בקליפתו - תהליך שעוזר לו לשמור על הערכים התזונתיים, משנה את מבנה העמילן, ובעיקר מקל על העיכול שלו ומאט את קצב ההפיכה שלו לגלוקוז (כלומר, שומר על הערך הגליקמי שלו נמוך). אנחנו ניסינו אותו בתור סתם אורז וגילינו שהוא מזכיר מאוד את האורזים להכנה מהירה לסוגיהם (זוכרים אורז חיש?), כלומר כאלה שכבר התחילו תהליך של הכנה לפני שנכנסו לשקיות. אנחנו פחות מתחברים לסוג האורז הזה, ששונה מהרגיל גם בטעם (קצת תפל יותר, יש האומרים אפילו "פלסטיקי") וגם במרקם, אבל מצב רציני שאם היינו במלחמה על רמות הסוכר בדם שלנו היינו שמחים באופציה הזאת מאוד.
שורה תחתונה: ערך גליקמי נמוך זה נהדר, אבל אנחנו את גרגירי האורז שלנו אוהבים כמו שאנחנו רגילים. 3 כוכבים.
מחיר מומלץ: 14.90 שקלים לקילו. להשיג בשווקים ברחבי הארץ, בחנויות טבע בוטיק, בחנויות תבלינים ועוד.
Wanna Greens, חברת GreenOnyx בשיתוף R2M
Wanna Greens הוא ירק-על זערורי המבוסס על צמח הוולפיה (או עדשת המים). הוא נטול ריח או טעם, יש לו רק אפטר טייסט עדין מאוד שמזכיר עשב חיטה, ובמראה הוא מזכיר את הטוביקו שמקשטים איתו רולים של סושי. היופי הוא שהכדורים הקטנטנים האלה הם למעשה עלים חיים בעלי ערכים תזונתיים מרשימים: יש בהם יותר ברזל מאשר בתרד ויותר אבץ מאשר בברוקולי, והם מיוצרים בטכנולוגיה שפותחה על ידי הביולוגית ד"ר ציפי שהם, בסביבה סטרילית וללא חומרי הדברה. למעשה, הם עוקפים את גרגר הנחלים המסורתי שנחשב לצמח הכי בריא בעולם.
את ה- Wanna Greens אפשר לרכוש בסניפי הדליקטסן של R2M (וגם באתר), במחיר של 12 שקלים ל-50 גרם, ויש לו חיי מדף של כמה שבועות.
בתיאבון!