המרשימה

עוגת דולצ'ה עם מוס דבש של שמו: שני רולים של מוס דבש על תחתית שוקולד ואגוזים בשילוב שוקולד ולרונה. קודם כל ולפני שנדבר על הטעם, נדבר על המראה (ממש כמו ב"הקינוח המושלם" בה שופט מיקי שמו בעצמו): הקינוח מהמם ביופיו ומוכיח שוב ששמו יודע לעשות את זה ברמה הבינלאומית. באמת, הרגשנו בפריז. אחרי חיתוך הפס, שהוא כנראה הפעולה המספקת ביותר בעולם, נחשפנו לכמה שכבות - כשכל אחת מהן מחרפנת הן במרקמה והן בטעמה: שכבה של מעין בצק דביק ומתקתק; שכבה קראנצ'ית שמזכירה מאוד את החטיף טעמי (בקטע טוב, נשבעים); קרם בטעמים עדינים מאוד של דבש וחזקים יותר של אגוזים שהוא לא פחות ממושלם; ושכבות שוקולדיות אגוזיות מתפצחות שחוצצות ביניהן. אין תלונות.

מחיר: 79 שקלים ל"פס", להשיג בסניפי הרשת.

עוגת דולצ'ה, שמו (צילום: דניאל לילה,  יח
עוגת דולצ'ה של שמו. הקינוח המושלם|צילום: דניאל לילה, יח"צ

>> מתכונים לראש השנה

>> קינוחים לראש השנה

הפשוטה והטובה

דבש בסבוסה של רולדין: עוגת דבש סולת בשילוב פיסטוק וסירופ פריחת הדרים. עוגות בחושות רבות טעמנו בשבועות האחרונים (ויעידו הקילוגרמים החדשים שאימצנו). בעוד אחרות צופו בשוקולד, מולאו בתפוחים או כוסו בשלל תוספות, עוגת הדבש בסבוסה של רולדין נראתה תמימה: תבנית מאורכת, ציפוי ירקרק-זהוב של פיסטוקים, בלי מניירות מיוחדות. אבל למרות המראה השגרתי, משהו בעוגה הבחושה הזו מרגיש פשוט נכון: היא לא מתנצלת על היותה עוגת דבש בחושה פשוטה. היא הצליחה להיות זכירה בזכות שילוב בין טעם עשיר ולא מתנצל של דבש ורטיבות מספקת, בשונה מהתחושה היבשה והמחניקה שלא מעט עוגות בחושות נוטות להשאיר בפה. טעם הפיסטוק אומנם לא מאוד מורגש, אבל זו עדיין דוגמה ומופת לעוגת דבש פשוטה. כמו שצריך.

מחיר: 44 שקלים, להשיג בסניפי הרשת בכל רחבי הארץ.

 

דבש בסבוסה של רולדין (צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור)
בסבוסה (עד בלי) די. "בסבוסה דבש" של רולדין|צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור

החגיגית 

עוגת האני-מון של דלאל: שכבות של פיננסייר, קרם מסקרפונה מתובל בדבש, קרם אנגלז ושקדים. מי לא אוהב עוגת שכבות מוצלחת? אתם כבר יודעים את התשובה: אף אחד. במקרה של הקינוח המפואר המדובר, השכבות לא רק יוצרות נראות מרשימה, הן גם נימוחות וטעימות ומאזנות זו את זו בצורה נהדרת. הטופינג של השקדים הקראנצ'יים והמלוחים מעניק לעוגה הרכה סיומת פציחה ונדרשת. העוגייה רכה, הקרם מלטף והטעם גן עדן.

מחיר: 118 שקלים, להשיג בסניפי הרשת: שבזי 10 וז'בוטינסקי 108, תל אביב.

עוגת האני מון, דלאל (צילום: קיס אנד טל קריאייטיב,  יח
עוגת האני-מון של דלאל. מרשימה ומפנקת|צילום: קיס אנד טל קריאייטיב, יח"צ

האלגנטית

טארט דבש וצנוברים של הבייקרי. אם להיות כנים, טארט דבש לעד יהיה המועדף עלינו, ואם כבר להתחרע על אחד כזה, כדאי מאוד שזה יהיה טארט הדבש הממזרי של הבייקרי. מדובר בקינוח עשיר ומתוק-מלוח (לנצח השילוב הכי טוב) עם נוכחות בועטת ומהנה של טעמי הדבש. אבל הדבש אינו הכוכב היחיד: הצנוברים - שמעטרים את הטארט וגם מורגשים במלית - מעניקים לו תחכום, קראנץ' וטעם ייחודי. ומה בנוגע לקלתית? כפי שאפשר לצפות מהבייקרי, היא פריכה, נגיסה ומושלמת. כל אלה הופכים את הטארט המדובר לכזה שוודאי יתחבב על אניני הטעם שכבר טעמו כמה וכמה קינוחים טובים בחייהם ורק כמהים להפתעה. עכשיו תסלחו לנו, הלכנו לחתוך לנו עוד פרוסה. 

מחיר: 78 שקלים לטארט בקוטר 18 ס"מ. להשיג בסניפי הרשת בתל אביב.

טארט דבש וצנוברים, בייקרי (צילום: עידית בן עוליאל,  יח
מתוחכם ואלגנטי. טארט הדבש והצנוברים של הבייקרי|צילום: עידית בן עוליאל, יח"צ

המפנקת

עקיצת הדבורה (אלבינוצ'ה) של בוטיק סנטרל: בצק שמרים עשיר בחלבונים במילוי קרם פקאן ודבש. חשבנו על זה והבנו שבאמת אין דבר כיף יותר מלהתענג על חתיכה ענקית של עוגת שמרים. במקרה של העוגה הזו של בוטיק סנטרל, השמחה כפולה ומכופלת שכן בתוך גוש הבצק המשמח הזה מתחבאת לה שכבת קרם נפלאה. הבצק טוב ורך, קרם הדבש והפקאן נעים וקליל ומחמיא מאוד לשמרים, והשקדים המקורמלים מלמעלה הם כל מה שלא ידענו שהיינו צריכים. למרות הנראות המפוצצת, מדובר בעוגה עדינה שכנראה תצליח לקלוע גם לטעמם של הבררנים.

מחיר: 64 שקלים, להשיג בסניפי הרשת ברחבי הארץ.

קולקציית החג של בוטיק סנטרל (צילום: טל סיוון ציפורין,  יח
עקיצה נפלאה. אלבינוצ'ה ויתר קולקציית החג של בוטיק סנטרל|צילום: טל סיוון ציפורין, יח"צ

המקורית

ברד פודינג של בבקה: עוגות שמרים אפויות ותפוחים עם קרם ברולה, קראמבל וזיגוג קולי פירות יער. פייר, לא ידענו למה אנחנו ניגשים כשהגיעה לידינו העוגה הזו. היא נראית כמו הכלאה מבלבלת למדי של כמה דברים: מצד אחד היא נמוכה ומשורטטת בצורתה, מצד שני היא רכה וביתית להפליא. אבל ברגע שלוקחים ביס כל הכוכבים הסתדרו. מדובר, פשוט מאוד, בברד פודינג משודרג וממכר, ואם אתם מאוהדיו של המאכל הכיפי הזה - העוגה הזו נועדה לכם. בבלילה, ששולטים בה טעמי ריקוטה ושוקלד לבן, מוחבאות חתיכות של עוגות שמרים ותפוחים (תתפלאו, אבל הם דווקא לא גורעים מהקינוח). כל הפאן הזה מעוטר בקולי פירות יער שנותן קיק חמצמץ ונדרש. ואם האורחים לא יחסלו את כל העוגה, היא תשרת אתכם נאמנה גם בבראנץ' של היום שאחרי ארוחת החג.

מחיר: 59 שקלים, להשיג בסניפי הרשת שבתל אביב ובבני דרור ובאתר.

ברד פודינג, בבקה (צילום: ניב גלזמן,  יח
כל הכוכבים הסתדרו. ברד פודינג של בבקה|צילום: ניב גלזמן, יח"צ

המסורתית

עוגת מדוביק של עמיתה. עוגות מדוביק רבות נשלחו למערכת אבל זו של עמיתה הצליחה לשבות אותנו בקסמיה. עם החיתוך (המושלם) נגלו לעינינו שכבות מרהיבות של ביסקוויטים ושמנת, וידענו כבר אז שאת הפרוסה הזו כנראה נחסל בדקה. והטעם? מפתיע: בעוד עוגת המדוביק הרוסית המסורתית מוכרת בדרך כלל בזכות טעם מתוק ולעיתים מכביד של דבש ושמנת, את העוגה של עמיתה מאפיינים דווקא טעמים חמצמצים יותר ומרקם קליל שנוצר בזכות שימוש בשמנת רזה יותר מהמקובל בעוגות מסוג זה. מדובר בפרשנות כיפית ורעננה לעוגה מוכרת, וכזו שתדהים כל אורח שיודע מה טוב בשבילו.

מחיר: 19 שקלים לפרוסה, 140 שקלים לעוגה שלמה, רצוי לשריין מראש. דרך שלמה 10, תל אביב-יפו

מדוביק, עמיתה (צילום: באדיבות עמיתה,  יח
למי שיודע מה טוב בשבילו. מדוביק של עמיתה|צילום: באדיבות עמיתה, יח"צ

הבריאותית

עוגיות פירות יבשים בדבש של קונדיטוריה שני. איך הופכים קינוח פירות יבשים ממבאס למפנק? אנחנו לא יודעים, אבל תשאלו את קונדיטוריה שני. מדובר בעוגיות קטנות שאמנם לא נראות מפתות במיוחד כשהן עומדות לצד קינוחים מפוארים ומושחתים, אבל האמת? הן לגמרי מצליחות לתת להם פייט כשזה מגיע למבחן הטעם. המתיקות הדביקה של תערובת האגוזים והפירות משתלבת נהדר עם המרקם הפריך והחמאתי של הבצק שמחזיק את התערובת הצבעונית הזו. החיתוך של הקינוח לקוביות קטנטנות הגיוני ומדייק את תפקידן: להיות ביס מתוק וסמלי שלא מעורר רגשות אשם בעת האכילה. אנחנו בעד. 

מחיר: 54 שקלים, להשיג בסניפים בצפון הארץ וברמת גן

עוגיות פירות יבשים ודבש של קונדיטוריה שני (צילום: יפעת כהן,  יח
מתחת לאגוזים מסתתר בצק רך ומפנק. העוגיות של קונדיטוריה שני|צילום: יפעת כהן, יח"צ

התפוחית

קראמבל תפוחים עם בצק פריך של נומילי פטיסרי: קרם פטיסייר, מלית תפוחים מבושלים וקראמבל פריך. בגדול, מדובר בעוגה שאי אפשר להגיד לה לא: היא ממש צועקת "תחסלו אותי". הנראות שלה בלתי מתיימרת בעליל (במובן הטוב ביותר), וככל הנראה תצליח לחמם את ליבם גם של מי מכם שלא מזדהים כחובבי תפוחים בקינוחים. התפוחים עשויים במידה הנכונה בין נגיסות לבין ריבתיות, קראמבל החמאה מלמעלה מושחת בדיוק במידה הנכונה והבצק הפריך שמלמטה סוגר את הביס בכיף. העוגה אמנם מתפרקת בחיתוך, אבל אולי זה אומר שכדאי פשוט להתמסר לחוויה ולזלול אותה עם כף. אתם עוד תודו לנו על העצה.

מחיר: 150 שקלים לעוגה בקוטר 22 ס"מ. להשיג בסניפי הרשת שבכפר סבא ובהוד השרון

קראמבל תפוחים, נומילי פטיסרי (צילום: יהונתן בן חיים,  יח
עוגה בול. קראמבל תפוחים של נומילי פטיסרי|צילום: יהונתן בן חיים, יח"צ

המנחמת

סמנה של שרויטמן. זו לא עוגת שכבות מפוצצת או טארט חגיגי, אבל הסמנה מבית היוצר של ערן שרויטמן המוכשר מוכיח שפשוט לגמרי מנצח (כל עוד יודעים לעשות אותו כמו שצריך, ובמקרה הזה - יודעים גם יודעים). הסמנה מגיעה הן כמאפה יחיד והן כעוגה המורכבת מ-4 יחידות מחוברות של אותו מאפה. מדובר בקינוח בסיסי אך מרגש שכולו טעמים אלוהיים של חמאה, דבש ותבלינים. שבלולי בצק במרקם מושלם שעוטפים בתוכם מתיקות נפלאה שאיננה מעיקה לרגע. בכל פעם בה דורכת רגלינו בשערי שרויטמן אנחנו מיד מבקשים סמנה: המוכר תמיד אומר שמדובר בבחירה מעולה, ובכל פעם מחדש אנחנו נוכחים לגלות שהוא לגמרי צודק.

מחיר: 56 שקלים לעוגה, 14 שקלים למאפה יחיד. להשיג בסניפי הרשת שבנחלת יצחק 30 ובגאולה 44, תל אביב

סמנה, שרויטמן (צילום: ערן שרויטמן)
אי אפשר להגיד לה לא. סמנה של שרויטמן|צילום: ערן שרויטמן

השובבה

שלושה ברלינרים ממולאים בקרם דבש ועוגיית שיבולת שועל ודבש במילוי תפוחים וקינמון. בשואורום בייקהאוס התבלבלו בחג, ובמקום להכין עוגת דבש כמיטב המסורת - החליטו ללכת על הגרסה החצופה: להכין סופגניות לראש השנה. רצינו לכעוס על שבירת החוקים המתחכמת הזו, אבל היה כל כך טעים שמיד נרגענו והשתבללנו בתוך עצמנו מעונג. עוגיית שיבולת השועל שכלולה במארז פחות מושחתת אבל תספק את חובבי הז'אנר, וה"ברלינרים הממולאים בקרם" - שאפשר לקרוא להם פשוט סופגניות - מספקות את הסחורה. אווריריות נהדרת, קיק של מליחות וכל זה מגיע באריזה מתוקה ופוטוגנית מאין כמוה. אם זה לא שווה פוסט באינסטגרם, אנחנו לא יודעים מה כן.

מחיר: 130 שקלים למארז הכולל שלושה ברלינרים ועוגיית שיבולת שועל, ושתי צנצנות דבש. להשיג בסניפי הרשת שבתל אביב

ברלינרים של השואורום בייקהאוס (צילום:  יח
חצופות ונפלאות. הברלינרים של השואורום בייקהאוס|צילום: יח"צ

משהו לטבול בדבש

חלת בריוש ודבש וחלת כתר עגולה של ג'ייקובס. חושבים שזה קל לעשות חלה טובה? אתם טועים ובגדול, ורק מעטים מצליחים לעשות את הלחם הפשוט לכאורה הזה בצורה מדויקת. מאפיית ג'ייקובס הם מיחידי הסגולה שהבינו את הקטע, ואנחנו זכינו לטעום שני סוגי חלות, כל אחת נהדרת בדרכה: חלה קלאסית וחלת בריוש. הן מגיעות בצורת עיגולים תלישים שרק עושה עוד יותר חשק לבצוע ולמלא את בטננו בפחמימות איכותיות. הדבש שעוטף אותן מעניק להן חגיגיות של ראש השנה ומתיקות נעימה ודביקה.

מחיר: חלת בריוש דבש - 32 שקלים, חלת כתר עגולה עם צנצנת דבש במרכזה - 64 שקלים. להשיג באתר ובסניפים: איתן 1 קריית אונו, החרושת 19 רמת השרון, ביאליק 42 רמת השרון

חלת כתר עם צנצנת דבש במרכזה, ג'ייקובס (צילום: יעל יצחקי,  יח
גם מרשימה וגם טעימה. חלת כתר עגולה של ג'ייקובס|צילום: יעל יצחקי, יח"צ


ועוד כמה עוגות שאהבנו: 

עוגת קראנץ שקדים של שמו (59 שקלים), חמאתית ומענגת וגם נשמרת מעולה לאורך ימים, רק תנו לה חימום קצרצר במיקרו. גם ברשת רולדין הפציצו השנה, והפתיעו לטובה גם עם עוגת הדולצ'ה פקאן (139 שקלים), שאמנם אין בה דבש אבל היא טעימה למות. עוגת מדוביק של בוטיק סנטרל (140 שקלים) שמזכירה יותר את הגרסה המסורתית לעוגה ומתאפיינת בטעמי דבש חזקים וטובים. עוגת לבנדר של הבייקרי (128 שקלים לעוגה בקוטר 18'), שלמרות שמה המטעה מסתתרים בה גם תפוחים - וכמה שהיא מרשימה (והיא מרשימה), ככה היא שקטה בטעמיה. "עקיצת הדבורה" של נומילי פטיסרי (150 שקלים לעוגה בקוטר 22') היא פינוק שאף אדם שפוי לא יתנגד לו. הפחזניות של בבקה (6 שקלים ליחידה) נהדרות וממולאות בקרם מטריף שקשה לעמוד בפניו. עקיצת הדבורה של שיריז פטיסרי (72 שקלים) תתאים בול למי שלא יכול להעביר חג בלי עוגת גבינה, והיא מעוטרת בקישוטי דבש לשם הסמליות. הבומבריוש של דלאל (72 שקלים) הפתיעה עם מילוי תפוחים ושקדים והייתה טעימה להפליא ופאי התפוחים האוסטרלי של Justin's Pies (פאי אישי ב-25שקלים, משפחתי ב-110 שקלים) הוא אחלה פתרון למי שמחפש קינוח ביתי וחמים. עוגת השוקולד-דבש-תבלינים של מאפיית ג'ייקובס (49 שקלים) הייתה מלאת טעם ולא יבשה מדי, והמודובניק של טאטי&אילנס (72 שקלים) הזכירה בטעמה עוגת ביסקוויטים במובן הטוב מאוד.