אחרי אינספור טעמי גלידה, בבן אנד ג'ריס ישראל משיקים סורבה בשני טעמים. אם להגיד את האמת, בשנים האחרונות הלכו והתמעטו יצרני הגלידות שמשלבים שמנת של ממש בגלידות שלהם. המחירים עלו, התקציבים הלכו לשיווק והתחליפים חוגגים. בן אנד ג'ריס עוד היו בין המעטים בסביבה שהשקיעו עם קצת שמנת בגלידות. עכשיו הם מציעים סורבה, ואנחנו רק מקווים שמדובר בניסיון להיפתח לקהל חדש ולא בשינוי מגמה.

הסורבטים החדשים של בן אנד ג'ריס מגיעים בטעמי פינה קולדה - שילוב איקוני בין אננס לקוקוס - וטעם פרי התשוקה, במקרה הזה שילוב בין פסיפלורה לפירות יער. הסורבטים כוללים רכז פרי (לא בכמות גבוהה מדי יש לציין), הם טבעוניים, נטולי גלוטן (כך שמדברים גם לאלרגים) וקורצים גם לקהל שומר הכשרות שמחפש קינוח לא חלבי לארוחה בשרית. אבל איך הטעם?

לסרטוני טעימה מלאים מוזמנים לעקוב אחרי ריטה באינסטגרם או בערוץ היוטיוב

ריטה בודקת סורבה של בן אנד ג'ריס  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ריטה בודקת סורבה של בן אנד ג'ריס |צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

התחלתי מטעם הפינה קולדה, שכולל חתיכות של אננס שמשולבות בסורבה עצמו. היום אפשר למצוא בארץ המון גלידות, סורבטי קוקוס וקינוחי קוקוס מצוינים, למרבה הצער הסורבה החדש של בן אנד ג'ריס אינו אחד מהם. הטעם של הקוקוס הוא לא עשיר ומפנק כמו שקוקוס יכול להיות, אלא יותר טעם לוואי לא נעים של שמן קוקוס, שנותר בחלל הפה יחד עם מתיקות צורמת. האננס והחמיצות המהנה שלו פחות מורגשים, וגם חתיכות הפרי לא מצליחות להציל את המצב. במבחן מול האופציות האחרות שקיימות כיום בשוק, התוצאה מרגישה מיושנת. 

במקרה של סורבה הפסיפלורה ופירות היער החוויה הראשונית הייתה טובה יותר. הצבעוניות של הסורבה הזה אטרקטיבית יותר, והחמיצות הדומיננטית של פירות היער מצליחה להקל במעט על המתיקות המוגזמת. השילוב בין פסיפלורה לפירות יער הוא טוב, ועדיין נותרים גם כאן עם טעם לוואי מאוד מוגזם ומתוק בפה, ולא עם חמיצות מרעננת שמאפיינת סורבה טוב.  

בשורה התחתונה, מדובר בליין פחות מרשים של בן אנד ג'ריס. שני הטעמים הם לא כאלה שנרצה לחזור אליהם, והסיכוי שנפתח פיינט נוסף כזה נמוך. אם אתם ממעריצי המותג ורוצים לנסות אחד מהסורבטים - לכו על הפסיפלורה ופירות היער, הטעם שעוד הצליח לחלץ מאיתנו מעט עונג. כך או כך, עדיף להישאר נאמנים לגלידת השמנת של המותג שאתם הכי אוהבים, כי ברמת הסורבה בן אנד ג'ריס עוד ממש לא שם. ואגב, זה נכון גם במבחן המחיר: משום מה פיינט סורבה, שכולל בעיקר סוכר ומים עם ריכוזי פרי באחוזים שנעים בין 3-6 אחוז, עולה יותר מהגלידה החלבית. 

מחיר מומלץ לצרכן: 24.90 שקלים לפיינט. להשיג ברשתות השיווק והמזון בפריסה ארצית ובגלידריות בן & ג'ריס בבאר טוביה וביבנה.