שוויצריה הקטנה, ביסקוטי
עוגת שוויצריה הקטנה של ביסקוטי תפסה אותנו בבטן הרכה. פרקטית מדובר בתחתית של עוגיית מרנג אגוזים, עליה קרם מסקרפונה שבתוכו שכבה קריספית של שוקולד מריר ומלמעלה נטיפים של שוקולד לבן, אבל הנגיעה שהיא נגעה בנו הייתה מעבר לפרקטי. לא רק שהיא הייתה קרמית ונהדרת וטעימה בשיגעון, עם ניגודי מרקמים שעשו לנו מסיבה שמחה בפה, היא גם זרקה אותנו לשלל רגעים מהחיים שכבר שכחנו, ושהיה כל כך כיף לבקר בהם שוב. הכי מהכל היא עוררה בנו את זיכרון מוס הווניל שהיה נמכר בסופרים אי שם בשנות שמונים או התשעים, שהיה בגדר פינוק נדיר יחסית ומילא את הפה במתיקות חגיגית מופלאה. אז זאת החגיגיות שהרגשנו עם שוויצריה הקטנה, רק בהבדל הזעיר שבמוס של ילדותנו כנראה לא היה זכר לווניל אמיתי, וספק אם שמנת מתוקה בכלל הייתה חלק ממנו (שלא לומר מסקרפונה). אושר גדול.
מחיר: 72 שקלים לפס, 188 שקלים לעוגה בקוטר 26 ס"מ.
אם אתם כבר שם: תנו צ'אנס גם לעוגת גבינת השמנת האפויה, שהבצק שבתחתיתה כל כך מוצלח שבחיים לא היינו מנחשים שהוא פסחי. 72 שקלים לפס, 188 שקלים לעוגה בקוטר 26 ס"מ.
להשיג בחנויות ביסקוטי, שיהיו פתוחות מדי יום במהלך חול המועד בשעות 8:30-18:00, או בהזמנה טלפונית בכל חלקי הארץ: 03-5704015
טארט תותים, MIMI
טארט התותים של מימי כל כך יפה, שהתחושה הראשונה שהוא מעורר היא שחבל לאכול אותו. ההמלצה שלנו היא לאזור את הכוחות הנדרשים ולהתגבר על התחושה הזאת, אבל אנחנו מודים שגם לנו זה לא היה קל. התחתית של הטארט היא בצק סבלה ברטון עבה, חמאתי ועשיר ברמות, עליו יש שכבה של קרם פטיסייר מתבקש בעוגות מעין אלה, ואז תותים וקישוטים קצפתיים. רוצה לומר, אין פה הפתעות, אבל בקלאסיקה שמבוצעת בכזאת רמה אף אחד לא חפץ בכאלה. אם היא רק הייתה קצת יותר יציבה בחיתוך, היינו משליכים את עצמנו לרגליה סופית.
מחיר: 128 שקלים לעוגה בקוטר 20 ס"מ.
אם אתם כבר שם: שימו לב לעוגת השוקולד המופלאה (כך היא נקראת) – המורכבת משכבות ביסקוויט פונדנט וקרם שוקולד עשיר, ומצופה גנאש שוקולד. גם העוגה הזו היא יפהפייה הורסת, אבל מסוג אחר, מהוגן ורשמי ונטול שובבות. עוגה ללא גלוטן שוקולדית ועשירה בטירוף, שנמכרת גם לא בפסח. 126 שקלים.
להשיג בסניפי מימי
עוגת לוז ג'נדויה, בייקרי
בזכות הבייקרי גילינו שלעוגות אגוזים עדיין יש מקום בחיינו, אפילו במציאות שבה אפשר לאפות טוב מאוד בפסח גם בלעדיהם. יותר מזה, גילינו שעוגת אגוזים יכולה להיות עונג צרוף, מושחת ומרנין. את כל זה סיפרה לנו עוגת הלוז ג'נדויה שלהם - טורט אגוזי לוז בציפוי של קרם ג'נדויה (שוקולד עם מחית אגוזי לוז), שהייתה דחוסה כאילו השקיעו בה חצי טון של אגוזים לפחות, והציפוי שלה גרם לנו לחשוב כמה גבוה עוד יש לנוטלה לשאוף (וואו, גבוה מאוד!).
כאילו פשוטה, אבל עוגה שלא משאירה ספק: השקיעו בך החג הזה, והשקיעו בך עם כל הלב.
מחיר: 112 שקל לעוגה בקוטר 18 ס"מ.
אם אתם כבר שם: תנו דעתכם לקינוחים האישיים, ובעיקר ללימושלי בכוס (שברי בצק ברטון, קרם לימון וקצפת וניל), שעולה 24 שקלים למנה אישית ו-159 לגביע, ולרייס פודינג הטבעוני עם תל התותים (24 למנה אישית, 168 לגביע).
להשיג בדליקטסן בראסרי, אבן גבירול 70 תל אביב, בחנויות הבייקרי או בטלפון 03-9681010
בר שוקולד קרמל מלוח, רולדין
בר השוקולד של רולדין לפסח הוא כמו בראוני אבל בדרגת דחיסות כפולה ומשולשת, עם טופי קרמל, אגוזי לוז ופקאן מקורמלים ומליחות מתונה אך מורגשת. מכיוון שמדובר בסוג של פאדג', די בפרוסה דקה ממנו בשביל להרגיש שסיפקנו את הצד של המתוק, אבל אחריה סביר שתגיע עוד אחת כזו, שיהיה. אנחנו איתכם.
מחיר: 65 שקלים לפס.
אם אתם כבר שם: תציצו גם בעוגת הקפה שוקולד או-לה, עוגת מוס מפונפנת בטעמי קפה, עם קרוקנט שוקולד קפה, ביסקוויט קוקוס, קרמו קפה ומוס וניל. משהו רציני ביותר, ללקוחות הסדר הכבדים והאנינים. 149 שקלים לעוגה בקוטר 18 ס"מ.
להשיג בסניפי רולדין
קופסת עוגיות, דלאל
מכל המתוקים של דלאל שטעמנו לקראת פסח, הכי שבו את ליבנו דווקא העוגיות, שהיו מלאכת מחשבת מופתית. קופסת העוגיות שנמכרת לחג כוללת 4 סוגי תופינים: נשיקות (מוצלחות, אבל לא בשבילן שווה לרכוש את המארז); פיננסייר קוקוס, שהן גרסה יוקרתית ומעודנת למה שאתם מכירים, ושני הג'וקרים: עוגיות אמרטי שקדים שהן סוג של ממתק מרציפני מדויק ומופלא בעדינותו וקוקו קראנץ' – מעין חטיף שוקולד ופצפוצי אורז, אבל פי אלף טעים ממה שאתם מכינים בבית. בואו נגיד, כמו טעמי שאלוהים נגע בו.
מחיר: 68 שקלים לקופסה ובה 5 עוגיות מכל סוג.
אם אתם כבר שם: עוגת הפיסטוק תות של דלאל היא יציאה מצוינת, עם שכבות שכבות של פיסטוק שביניהן שפע של גנאש וניל, קולי פטל ומלא תותים ואוכמניות. חנות צעצועים שלמה בתוך רינג קטן. 138 שקל לעוגה.
להשיג מיום שני, 11.4, בסניפי דלאל: דלאל הקונדיטוריה, כל ישראל חברים 7, נווה צדק; קפה דלאל, ז'בוטינסקי 108, תל אביב; שה דלאל, יהודה המכבי 73, תל אביב; או בוולט
עוגת קראנץ' קוקוס, בוטיק סנטרל
בוטיק סנטרל משתפת שוב פעולה עם הבלוגרים המובילים בארץ, ומבין הקינוחים שטעמנו זה של רחלי ורניר (זוכת "הקינוח המושלם") הוא לטעמנו המנצח. מדובר בעוגת קראנץ' קוקוס שבקלילות הייתה קוטפת מקום ראשון גם בתחרות מלכת היופי, עם שכבות ביסקוויט ושקדים קראנצ'יות וביניהן קרמים של קוקוס ואננס. האכילה של הקינוח בגרסה האישית היא חוויה בפני עצמה, עם חוץ מתפצח ופנים רך, ושילוב טעמים על גבול המעורר השתאות. מי ידע שאננס וקוקוס הם טעמים שהופרדו בלידתם?
מחיר: 18 שקלים לעוגה אישית, 138 לעוגה גדולה.
להשיג בסניפי בוטיק סנטרל
חג שמח!