קראק פאי של נורדיניו
במילה אחת: מתוק. בשתי מילים: מתוק מאוד, אבל הו כמה שזה טעים. במעדניית נורדיניו לקחו את מוטיב הדבש, החליפו אותו בסילאן ושילבו אותו בשלל קינוחים מקוריים כמו עוגת סילאן טחינה או עוגת סילאן, יוגורט יווני ותאנים. היוגורט היה לחלקנו חמצמץ מדי, אבל בשילוב התאנים התקבל טעם מאוזן ובעיקר מרענן. אבל המצטיינת מבית האחות הקטנה של מסעדת קפה נורדוי היא ללא ספק עוגת הקראק פאי: עוגת שיבולת שועל, חמאה וסוכר שהייתה דחוסה ומתוקה להפליא במובן הכי טוב של המושג. נכון, ההקשר לחג קצת תלוש, אבל מי אנחנו שנתלונן על קראק פאי?
מחיר: עוגת סילאן טחינה: 38 שקלים לתבנית אינגליש קייק; עוגת סילאן, יוגורט יווני ותאנים: 47 שקלים לתבנית אינגליש קייק; קראק פאי: 49 שקלים.
נורדיניו, רחוב נחלת בנימין 27, תל אביב.
פאי ברולה דבש של ביסקוטי
קונדיטוריית ביסקוטי מצליחה להפתיע בכל חג מחדש עם קינוחים יצירתיים ומקוריים שלוקחים את סמלי החג צעד אחד קדימה. הפעם היה זה הפאי ברולה דבש שזוהה (בטעות) על ידי טועמים רבים כקראק פאי נוסף. אי אפשר ממש להאשים אותם, יש בהחלט דמיון פיזי בין הפאי של ביסקוטי לקינוח המושחת, אבל דווקא המליחות העדינה בפאי של ביסקוטי, שכאמור - לא קיימת בקראק פאי על שלל גרסאותיו, גורמת לו להיות מענג בצורה יוצאת דופן. עוד בקונדיטוריה תוכלו למצוא עוגת דבש קלאסית עם קראמבל שקדים, ברד פודינג תפוחים בדבש וגולת הכותרת - עוגת ירח דבש הכוללת תחתית פריכה, קרמו שוקולד ומוס דבש בציפוי גנאש רושה.
מחיר: עוגת דבש קלאסית עם קראמבל שקדים: 42 שקלים לתבנית אינגליש קייק; ירח דבש: 62 שקלים לעוגת פס; 118 לעוגה בינונית ו-168 לעוגה גדולה, פאי ברולה דבש: 84 שקלים.
ביסקוטי, הירקון 67 א.ת. בני ברק; העצמאות 104 נווה עוז, פתח-תקווה.
בבקה דבש ואגוזים של רולדין
מבין הקינוחים המבוססים על בצקים, זה של רולדין נמצא ללא ספק על כס המלכות (אותו הוא חולק עם הבריוש של דלאל). הרבה זמן לא נתקלנו בבצק כל כך אוורירי ורך, אבל עם זאת מלא בטעם ובמתיקות. הפקאנים הקראנצ'יים שעיטרו אותו רק מוסיפים לכל האושר הזה, ואפילו שונאי צימוקים מושבעים הצליחו להתגבר על הקושי. גם כאן ההקשר לחג תלוש יחסית ונתלה אך ורק במרכיב הדבש, אבל מדובר בשיחוק רציני. עוד אהבנו ברולדין: את עוגת הדבש הקלאסית שהייתה מתובלת בציפורן ואת הוונילה טופי קרמל מלוח.
מחיר: בבקה דבש ואגוזים: 60 שקלים לעוגה בקוטר 18; עוגת דבש קלאסית: 38 שקלים; ונילה טופי: 65 שקלים.
רולדין, 80 סניפים בפריסה ארצית. לרשימת הסניפים.
ריז'יק של הבייקרי
זה אולי לא קינוח חדשני במיוחד, אבל אלוהים, כמה שהוא טעים. אחרי עוגת הגבינה שהפילה לנו את הלסת בשבועות, בבייקרי של קבוצת R2M שוב סיפקו יצירת מופת בדמות הריז'יק, עוגת השכבות הרוסית שניתן להשיג גם בסניפי הדליקטסן. השמנת החמוצה משתלבת עם הדבש באופן מושלם ויוצרת איזון מופתי באחת מהעוגות המוצלחות ביותר של החג. עוד ראוי לציון: שטרודל התפוחים הטבעוני, ללא ספק המצטיין בקטגוריית הקינוחים הטבעוניים השנה, שרק רעש הקראנץ' שנוצר עם כל נגיסה בו ראוי למחיאות כפיים.
מחיר: עוגות ריז'יק: 82 שקלים; טארט פטל אפוי: 78 שקלים; שטרודל תפוחים טבעוני: 58 שקלים.
בייקרי, יד חרוצים 15; יהודה הלוי 79-81; אבן גבירול 72; ויצמן 67 או דיזנגוף 260, תל אביב.
פאי אגסים מקורמלים של קפולסקי
הפרי שאמור לעמוד במרכז הקינוחים לראש השנה הוא כמובן תפוח, אבל כשיש לו יורש כל כך מתוק ומפתיע כמו אגס, אנחנו לא יכולים לעמוד מנגד. הפאי של קפולסקי סחט מחמאות בזכות החידוש המרענן והפירותי, אבל גם בזכות הבצק הפריך והמתפורר, בקטע טוב כמובן. עוד אהבנו בקונדיטוריה שחזרה לחיינו בשנה האחרונה את הבסבוסה – עוגת סולת תבלינים עם תפוחים מקורמלים בדבש שהייתה עדינה, מתוקה במידה והרגישה כמו קינוח שזה עתה יצא מהתנור של סבתא.
מחיר: פאי אגסים פראי: 69 שקלים; בסבוסה דבש ותפוחים: 130 שקלים.
קפולסקי, שדרות ביאליק 40 רמת השרון. חנות המפעל: רחוב המלאכה 30 נתניה.
עוגת דבש של לירי לאונג'
הקונדיטוריה הקטנה מרשפון סיפקה לנו את אחת מהפתעות החג בדמות עוגת דבש גדולה וגבוהה במיוחד. אם חששנו שהגודל יבוא על חשבון הדיוק וההקפדה בטעמים - טעינו בענק - כי בקטגוריית עוגות הדבש הקלאסיות מדובר בווינרית אמיתית. העוגה עצמה הייתה יבשה בדיוק במידה הנכונה והיא תובלה במגוון רחב של תבלינים כמו קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, תמצית תה וקפה שחור. קרם השמנת מלמעלה היה חמצמץ אך עדין ושברי העוגיות מלמעלה סגרו את כל העסק הזה בצורה מושלמת. אפילו מתנגדי עוגות הדבש ליקקו את האצבעות.
מחיר: עוגת דבש ותבלינים: 55 שקלים.
לירי לאונג', הפרחים 12 רשפון.
רולדת דבש ותאנים של לחם יין
אחרי שהיללנו את פאי האגסים של קפולסקי, הגיע הזמן לעשות כבוד לעוגה פירותית נוספת שהתחבבה עלינו מאוד. נתחיל מכך שתאנה היא לצערנו פרי לא מוערך מספיק. במבט ראשון, חלק מהטועמים נרתעו מעט למראה התאנים שקישטו את הרולדה היפהפייה הזאת, אבל מרגע שטעמו אותה, גם הם נשבו בקסמה. בשילוב קרם הפטיסייר והדבש המתובל, העוגה הזו הצליחה להיכנס לנו עמוק ללב ולהתברג גבוה ברשימה הזאת.
מחיר: רולדת דבש ותאנים: 98 שקלים.
לחם יין. דרך החורש 4, יהוד.
עוגת דולצ'ה של שמו
זו עוגת גלידה? זו עוגת מוס? מבחינתנו תקראו לה משה, אבל העוגה הזאת של שמו שובבה ומוצלחת מאוד. הדולצ'ה מורכבת משני רולים של מוס שמונחים על תחתית שוקולד ואגוזים בשילוב של שוקולד ולרונה. התוצאה מרשימה, עשירה ומושחתת עם טעמים קרמליים עמוקים ומענגים, מסוג הביסים שיתיישבו לכם בול על הקפה של בוקר החג. נציין לטובה מבית היוצר של שמו גם את הדובוש דבש: עוגה הונגרית מסורתית בשילוב שכבות בצק וקרם וניל. הפשטניים יקראו לה עוגת ביסקוויטים משודרגת, אנחנו נקרא לה חלום.
מחיר: עוגת דולצ'ה מוס דבש: 69 שקלים לפס; דובוש דבש: 59 שקלים.
קונדיטוריית שמו, בפריסה ברחבי הארץ. לרשימת הסניפים.
טארט תפוחים פלורנטין של טאטי בייקרי
שני מרכיבים אהבנו בטארט התפוחים של טאטי בייקרי: ציפוי השקדים המקורמלים וקרם השנטי דבש, מעין נשיקות רכות ומתוקות שנחות להן על השקדים. אין סיכוי שתצליחו לקחת מזה רק פרוסה אחת.
מחיר: פלורנטין תפוחים: 96 שקלים לעוגה בקוטר 20.
טאטי בייקרי. דרך השלום 53, גבעתיים; אברהם גירון 3, איזור התעשייה יהוד.
קאפייקס דבש עם קרם פטיסייר ורימונים של בוטיק סנטרל
הקאפקייקס הללו, שהם למעשה מיני-בבקה, הצליחו להתברג לרשימה שלנו בזכות שתי עובדות עיקריות: קודם כל לא מדובר בעוגה, שזה כבר חידוש מרענן, ושנית: בזכות גרגירי הרימון שפוזרו במעלה הקצפת והוסיפו טוויסט חמוץ לכל ביס. רימון הוא אחד מסמלי החג המרכזיים אבל בקינוחים הוא לרוב נדחק הצידה, וחבל. בבוטיק סנטרל השכילו להבין את היתרון של הרימון כמאזן מתיקות והוסיפו אותו לקאפקייקס החלומיות: אווריריות, מתוקות במידה ומעוטרות בקציפת מסקרפונה עדינה שבעדינות.
מחיר: מיני בבקה דבש עם קרם פטיסייר ורימונים: 16 שקלים ליחידה; עוגת דבש תפוזים: 45 שקלים; פאי תפוחי עץ וקינמון עם בצק חמאה פריך: 120 שקלים.
בוטיק סנטרל, סניפים שונים בתל אביב, ירושלים וראשון לציון. לרשימת הסניפים.
בומבריוש של דלאל
זה לא בריוש, זו לא בבקה – זה בומבריוש, קינוח בצקי מענג מבית היוצר של דלאל. כשמה היא, העוגה המושחתת הזאת הייתה פשוט "בומבה" של מתיקות ושל טעמים בתוך בריוש עשיר ממולא בקרם שקדים, תפוחי עץ מקורמלים ופטיסייר, מעין חלה שהיינו שמחים לקבל על השולחן שלנו כל שישי, או בעצם כל יום. יציאה מעניינת נוספת מבית דלאל היא עוגת הדבש בבירה שחורה, לא שילוב טריוויאלי אבל בהחלט אחד שהצליח להותיר עלינו רושם.
מחיר: בומבריוש: 54/72 שקלים; עוגת דבש בבירה שחורה מצופה באגוזי מלך: 44 שקלים; חבילת עוגיות פיננסייר דבש ופרלין: 15/42 שקלים.
דלאל. שבזי 10, תל אביב, ז'בוטינסקי 108, תל אביב.
ועוד כמה עוגות שאהבנו
בארקפה מציעים עוגת דבש קלאסית בעיטור שקדים פריכים ובמרקם נימוח ומדויק לצד עוגת תפוחים ברלין סטייל בשילוב תפוחי עץ חמצמצים ושקדים (55 שקלים). מאפיות ג'ייקובס ימכרו השנה מוס תפוחים וניל קרמל עם בסיס שטרוייזל ופקאן מקורמל, שעליו מונח קרם גבינה וקרמל, קוביות תפוחים מתובלים, ספוג קקאו וטופי מלוח (החל מ-44 שקלים). במתוקה הפתיעו השנה עם קינוח מרענן - מוס רימונים וקאווה הכולל שכבות של טורט דבש, מוס וניל, מוס רימונים ופטל וציפוי של קאווה ורימונים (69 שקלים).
במונייר תמצאו מגש אירוח מפנק שכולל מאפינס תפוח בדבש, טארטלט תפוחי עץ, מוס צ'יקזקייק ורימונים ומקרונים של רימונים ודבש ללא גלוטן. מדובר בסדרה של קינוחים זעירים אך מדויקים, שכיף להגיש לאורחים (123-310 שקלים). בסניפים השונים של רשת גרג תמצאו עוגת דבש קלאסית, ובאלו של ביגה תחכה לכם עוגת דבש וקראמבל תפוחים וכן עוגה ללא גלוטן (42 שקלים). בקונדיטוריית התשבי בזכרון יעקב השיקו קולקציה בשיתוף מכוורת עין חרוד ועשו הרבה כבוד לענף הדבש הישראלי עם קינוח מלכותי של עוגת גבינה קרמל ודבש פרחי בר עם תחתית פיננסייר קראנץ' שקדים וקישוטי שוקולד (120 שקלים).
מימי פטיסרי מציעים השנה כתר תפוחים עם תפוחים מקורמלים, קרם פטיסייר, שנטילי וניל ושקדים מקורמלים (126 שקלים) ועוגת תפוחים נוסטלגית – עוגה בחושה ומתובלת עם תפוחי גרנד סמיט ופרוסטינג שמנת בדבש (124 שקלים). ברשת הצפונית שני מציעים עוגת ג'ינג'י דבש, פטיסייר ותפוחים (59 שקלים), עוגת תפוחים ודובדבן ושלל עגות בחושות (36 שקלים). בלחם ארז מפנקים בעוגת תפוחים ודבש בזיגוג קרמל (66 שקלים לעוגה בקוטר 22) או עוגת קרם מסקרפונה וניל ודבש. כמו כן, מציעים ברשת מארז בהרכבה עצמית עם מגוון מוצרי מעדניית הבוטיק.
במאפיית לחמים שילבו בהצלחה רבה דבש ופירות הדר בעוגה עסיסית בניחוח הדרים מרענן ובציפוי של פקאנים ופרוסות תפוזים (89 שקלים). עוד מציעים בלחמים בבקה תפוחים וקרם שקדים המורכבת משושני בצק מתובלות בקינמון (49 שקלים). יעל שרעבי, קונדיטורית חדשה ומסקרנת, משיקה לרגל החג עוגת דבש ושוקולד - שילוב מפתיע שדווקא עובד לא רע בכלל. העוגה החגיגית בנויה משכבה רכה של עוגת דבש עדינה, גנאש דבש, מוס שוקולד מריר, גנאש שוקולד חלב מוקצף, קרמה דבש ודפי שוקולד דקיקים. ניתן להזמין את העוגה באתר שלה (240 שקלים לרינג 18, 299 שקלים לרינה 22).
נסיים עם שיתוף פעולה מפתיע וכיפי שנתקלנו בו לאחרונה, בית הספר דנון בשיתוף פעולה עם שוק הנמל, שיצרו ביחד מארז מיוחד שנותן את הכבוד לעוגייה הנוסטלגית והפשוטה – הדובשנית. במארז, שיימכר בפופ אפ מיוחד בשוק הנמל, תוכלו למצוא דבש טהור, תפוחים, תמרים פריים, קמח כוסמת בעבודת יד ועוד (35 שקלים למארז של 5 דובשניות).