סלטי השף - סלטי צבר והשף רפי כהן
סדרת סלטים חדשה לחברת "סלטי צבר" בשיתוף השף רפי כהן ממסעדת רפאל, מבטיחה לעשות לסלטים קנויים מה שעשה כהן למטבח העילי בישראל- להכניס טעם של בית למקום בו הוא לעיתים נדירות מורגש. לכבוד הסדרה, הכוללת שמונה סלטים בנאליים ברובם, שינו ב"צבר" את המארזים, הסירים ושיטות הבדיקה, כדי לוודא שכל סלט ייצא בדיוק כמו שהוא אמור. בדקנו.
כמעט כל הסלטים החדשים הוכיחו עצמם כמוצלחים מאוד, חפים מטעם מלאכותי והרגשה מסחרית- להיפך, לעתים נאלצנו לדלות קליפות חצילים מסלט החציל השרוף. אם זה לא ביתי, אנחנו כבר לא יודעים מה כן.
בלטו במיוחד סלט החציל בטחינה, אשר הזכיר מעט מסעדות מזרחיות, וסלט כרוב לבן וסלרי, אשר נרשם כמתאים רק לחובבי סלרי רציניים. גם בקטגוריית החומוס נרשמה הצלחה, אך הטעם לא היה ביתי והלימון המובטח נעדר מהטעם.
בשורה התחתונה: סדרת סלטים טעימים למדי, אך לא מרגשים. לא לפסוח על החצילים, שהיו המוצלחים ביותר.
מחיר: 14-17 שקל לקופסת חצי קילו.
תערובת תיבול לעוף
עוד מוצר לעצלנים יצא לאוויר העולם, ולא סתם, אלא כזה שאפילו ג' יפית סומכת עליו את ידיה. הכוונה, כמובן, לתערובת התיבול לעוף מבית אסם – דבר שבימים כתיקונם אף בשלן שמכבד את עצמו לא היה מזכה במבט שני.
אז ניסינו את המוצר, ומסקנתנו הייתה ברורה: מוטב לו, לאותו בשלן שמכבד את עצמו, לא לתפוס תחת, ולרכוש לעצמו את תערובות התיבול הללו. התערובת מגיעה בשלושה טעמים – פפריקה, שום וצ'ילי – וכל שנדרש מהבשלן העצל הוא להכניס לשקית הקוקי שמצורפת לאריזה את העוף ותערובת התיבול, לערבב, ולדחוף לתנור. התוצאה לא פחות ממצוינת.
שורה תחתונה: הכנתו של עוף בתנור מעולם לא הייתה פשוטה יותר.
מחיר: 5.5-7.5 שקלים לשקית.
גבינות ברי וקממבר של גד
כמה יתרונות יש לגבינות החדשות של גד: אחת, הן טעימות. שתיהן. אחת עם פקאנים, אחת לא, שתיהן מחלב כבשים ושתיהן עדינות ונעימות לחך. שתיים – הן כשרות למהדרין. שלוש – גם מי שלא נמנה עם חובבי ניחוח הגרביים-בסוף-שיעור-התעמלות של הגבינות הצרפתיות יוכל לראות בהן ידיד.
אבל כאן גם טמון החיסרון הגדול: הגבינות טובות והכל סבבה, אלא שכל קשר ביניהן לבין ברי וקממבר כמו שברי וקממבר צריכות להיות – מקרי בהחלט. אז אמנם זה מרחיב את קהל היעד לאין ערוך, וגם מאפשר למקרר לאחסן את הדיירות החדשות בניחותא, בלי להסריח את תכולתו (שלא לדבר על המטבח כולו), אבל מי שמחפש ברי וקממבר צרפתיות אמיתיות – יצטרך לחפש אותן במקום אחר.
שורה תחתונה: ברי וקממבר זה לא.
מחיר: 17 שקל לאריזת קממבר של 125 גרם (זהירות, זה נורא מעט); 19 שקל לאריזת ברי פקאן באותו גודל.
פיצה דקה של "פיצה מטר"
הרשת שהראתה לנו שפיצה יכולה להיות גם מרובעת השיקה בצק דק ושילובי תוספות חדשים על בסיס שמן זית – אז ברור שהלכנו לטעום. את הבצק החדש אפשר לקבל עם כל שילוב שתרצו, אבל הטעמים החדשים הם שעניינו אותנו: פוגזטה – שמן זית, שום, מוצרלה, בצל מתובל ופרמזן. בריליצ'ו – שמן זית, שום, תרד, גבינה בולגרית ותירס. איגוזו – שמן זית, שום, גבינה בולגרית, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות. דל פורגו – שמן זית, אנשובי, פלפל חריף ופרמזן.
ניסינו את האיגוזו, ונחלנו אכזבה קשה. אמנם מדובר בשילוב טעמים מוצלח ביותר, אבל היעדר המוצרלה ורוטב העגבניות השאיר את כל העסק עם טעם של לחם שום משודרג ותו לא. על כל זה היינו מוכנים לסלוח, לו רק היינו מקבלים כמות תוספות שלא צריך לנקר. הפיצה חולקה ל-8 חתיכות? היו בדיוק 8 חתיכות חציל (קטנות) ו-8 עגבניות מיובשות. וזהו. זו ההזדמנות לצאת בקריאה נרגשת לפיצריות שעוד לא מוכרות לפי משקל – לא יהרוג אתכן לשים יותר מחתיכת תוספת אחת על הסלייס.
שורה תחתונה: מישהו התקמצן על לחם השום המשודרג שלכם.
מחיר: החל מ-19.90 שקל.