אנחנו כבר רגילים למהדורות מיוחדות של דומינו'ס מדי כמה חודשים, עם אסף גרניט או בלעדיו, חלקן טעימות וחלקן פחות - אבל המהדורה החדשה שנחתה על שולחננו היום, לכבוד יום העצמאות ה-70, היא המיוחדת, הסוטה והמוזרה ביותר עד כה.
פיצת הפלאפל מתוארת על ידי הרשת כ"משלבת רוטב עגבניות טרי, גבינת 100% מוצרלה, כדורי פלאפל פריכים, רצועות בצל סגול מתקתק ועגבניות עסיסיות חתוכות, עם סקוויז טחינה ופטרוזיליה טרייה". בפועל, על הפיצה הגיעו פירורים מפוזרים של כדורי פלאפל, רצועות של בצל, קוביות של עגבנייה ולא מעט טחינה. הפטרוזיליה הגיעה בצד, והעדפנו שלא לפזר אותה על הפיצה. ובכן, מדובר בפיצה די רגילה של דומינו'ס, שחוץ מבצל ועגבניות גם פוררו עליה כדורי פלאפל ושפכו טחינה. פשוט כך. בביסים שבהם יש חתיכה גדולה של פלאפל אפשר עוד ליהנות מהטעם הפלאפלי המוכר ולחשוב שהפיצה חביבה, אבל ברוב הביסים טעם הפלאפל נעלם, ואז מגלים עד כמה השילוב של גבינה וטחינה חמה לא עובד (היו טועם או שניים שחלקו על העמדה הזאת, אבל לרוב זה לא החליק בגרון).
פיצה השווארמה לא כוללת גבינה, אז היו לנו ציפיות קצת (אבל ממש קצת) יותר גבוהות ממנה. על פי התיאור יש בה "טחינה איכותית, שווארמה מוזהבת, בצל קונפי בסומאק, צנוברים קלויים, קונפי עגבניות שרי, סקוויז של טחינה ונגיעות פטרוזיליה טרייה". גם פה החלטנו להשאיר את הפטרוזיליה בצד. אז כן, שילוב הטעמים פה עובד טוב יותר, בעיקר כי אין רוטב עגבניות וגבינה ולכן מדובר יותר בפוקצ'ה עם תוספות, או אם אנחנו מנסים ממש להגזים, איזו גרסת שעטנז למח'מר או המסחאן הערביים. הביס הראשון נחמד, כי טחינה, בצל, עגבניות ותבלין שווארמה על בצק זה נחמד, אבל מהביס השני משתלטת על הפה תחושת יובש רצינית, אולי כי אין פה שום רוטב אמיתי על הפיצה, וקשה לסיים אפילו משולש מבלי להזדקק לכוס מים. את הצנוברים כמעט שלא הרגשנו, ונתחי העוף הקטנים רק הגבירו את תחושת היבשושיות.
מה נגיד לכם, בדרך כלל אנחנו בעד הגרסאות המיוחדות של דומינו'ס, אבל הפעם כל מה שנשארנו איתו זה תחושה של פספוס פלוס יובש רציני בגרון. בקיצור, זה לא המאנץ' שיציל לנו את יום העצמאות הזה.
הפיצות החדשות נמכרות מהיום במחיר של 70 שקלים למגש או במבצע של פיצת יום העצמאות + משפחתית מוצרלה ב-58 שקלים כל אחת.