mako
פרסומת

לעוגיות עבאדי קמה תחרות - במחיר נמוך בהרבה. ברור שטעמנו

אחרי שהגיעו לפשרה בבית המשפט, העוגיות המזרחיות דמויות-עבאדי של חברת אחוה הגיעו אל המדפים ואלינו - לטעימה סוערת שמטרתה לקבוע אם לעוגיות עבאדי המסורתיות יש סיבה לחשוש. התשובה מורכבת, אבל גם חד משמעית. ריטה טועמת

ריטה גולדשטיין
פורסם: | עודכן:
עוגיות מזרחיות של אחוה
עוגיות מזרחיות של אחוה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako
הקישור הועתק

קשה למצוא מישהו שלא מחבב עוגיות עבאדי. מדובר בקונצנזוס פריך ושמנוני, מסוג הנשנושים שמרגע שמתחילים קשה להפסיק לאכול. לאחרונה קמה תחרות למותג הוותיק מבית אחוה, ובשבילנו זה היה סימן להסתער על ההשוואה. אם להודות על האמת, התביעה שחברת עבאדי תבעה את אחוה בגין המוצר החדש הדליקה את נורת הסקרנות שלנו ביתר שאת. התביעה, אגב, הסתיימה בהסכם פשרה. אחרי שינוי קל של האריזה המקורית המשיכה אחוה ושיווקה את העוגיות המלוחות החדשות, שגם נמכרות במחיר נמוך יותר מאלה של עבאדי.

העוגיות המזרחיות מבית אחוה מגיעות בשלושה טעמים: קלאסי, שום ובצל וזעתר. מבחינת הצורה, הן כמובן עגולות כמו העבאדי, אבל קצת פחות מרשימות למראה. העוגיות הקלאסיות טיפה חיוורות יותר בנראות, וגם מעט מרושלות בסגירה שלהן. ואיך הטעם? הגרסה הקלאסית מלוחה במידה טובה, פריכה בצורה טובה מאוד ובסך הכל ממלאת היטב את תפקידה כעוגייה מלוחה שכיף לנשנש. אלא שבהשוואה מול עוגיית העבאדי המקורית, התמונה קצת פחות ורודה. במבחן הטעם, המרקם, המליחות והאפייה המדויקת - עבאדי הקלאסי עדיין לוקח בגדול. המוצר החדש אומנם טעים, אבל פחות מרשים ולבטח פחות ממכר.

עוגיות מזרחיות של אחוה. שימו עין על השום-בצל
עוגיות מזרחיות של אחוה. שימו עין על השום-בצל | צילום: ריטה גולדשטיין, mako

אלא שדווקא כשזה נוגע לעוגיות עם תוספות הטעם, מגיע הטוויסט המפתיע. שתי הגרסאות של אחוה היו לא רעות בכלל, אבל טעם השום-בצל היה הטוב מבין השניים והעניק טוויסט נהדר לעוגייה, שהוציא אותה מהקופסה ויצר אפקט שגורם לך לחזור לעוד ועוד. זה הרגיש קצת כמו לקחת ביס משעטנז בין עוגיית עבאדי לביסלי בצל פריך - והשילוב הזה, אם אין לכם בעיה עם ארומת שום ובצל חזקה מאוד, הוא אחד הטעימים והמהנים. ליד יוגורט יווני או גבינת שמנת, זאת ארוחת נשנוש כיפית במיוחד. גם טעם הזעתר היה חביב, אבל גרסת השום והבצל אינטנסיבית ודומיננטית יותר, ולכן גם כיפית בהרבה.

פרסומת

רוצים להכין לבד? הכי טוב! מתכון לעוגיות עבאדי

עוגיות מזרחיות של אחוה. ריטה בודקת
עוגיות מזרחיות של אחוה. ריטה בודקת | צילום: ריטה גולדשטיין, mako

בשורה התחתונה, בגזרת העוגייה הקלאסית אחוה לא מצליחה לתת פייט ממשי, ובטח שלא לעקוף את עוגיות העבאדי המקוריות האהובות. אם השיקול היחידי שלכם הוא הטעם - העבאדי הסטנדרטיות מוצלחות בהרבה. מצד שני, כשמוסיפים את המחיר לשקלול התמונה כבר פחות מובהקת: בעוד שמארז עוגיות עבאדי יכול להגיע ל-19.50 שקלים, אלה של אחוה עולות בין 10 וחצי ל-14 וחצי שקלים (ל-400 גרם), ובסך הכל נותנות אחלה תמורה לכסף. ואם אתם מחפשים עוגייה מלוחה שמציעה מנעד טעמים אחר ומקורי, לגמרי שווה לנסות את העוגיות החדשות של אחוה בטעם שום בצל, שעשויות להפוך להתמכרות המלוחה החדשה שלכם.