לאבנה דרוזית
את הלאבנה החדשה של גד העברנו, בלי להתבלבל, לחסידת לאבנה ידועה ומוכרת. החסידה לא מפספסת לאבנה שיוצאת לשוק, אבל ממשיכה לשמור אמונים לזו של פיראוס, שלדעתה (וגם לדעתנו) לוקחת את כל האחרות בהליכה.
ובכן, הלאבנה הדרוזית של גד הצליחה לשבור את המומחית שלנו, ולגרום לה להעביר את נאמנותה. לדבריה, החדשה טיפה יותר חמצמצה מהרגיל, שזה מעולה, ניחנת באיזון טעמים מושלם, ומוצלחת בהרבה מהלאבנה הקודמת של גד. בקטגוריית המרקם היא עדיין טוענת ששל פיראוס עדיפה, אבל חוץ מזה – מדובר בלאבנה פצצה.
שורה תחתונה: מעולה.
מחיר: 16.30 לאריזת 500 גרם.
פטריות שי-מג'י
כחובבי חידושים והמצאות, בעיקר בתחום הפירות והירקות, מיהרנו להתנפל על קופסת הפטריות המשונות למראה שהגיעה אלינו. לאכזבתנו נוכחנו שלשי-מג'י יש טעם שטיפה מזכיר יין לבן והרבה מזכיר ירקות רקובים. כשהתפנינו לדף ההסבר ראינו שאת הפטריות האלה לא אוכלים טריות אלא מבושלות, ולטובת העניין אף מצורפת אליהם חוברת מתכונים קטנה.
ואמנם, בניסיון השני המצב השתפר. טיגנו את השי-מג'י עם פלפל אדום, הוספנו מעט סויה ושמן שומשום וקשקשנו פנימה ביצה – והתוצאה הייתה לא רעה. להגיד שאלה הפטריות הכי מוצלחות שטעמנו בחיים ממש אי אפשר, אבל יש בהן גיוון, וגם הרבה בריאות, אז מדי פעם, למה לא.
שורה תחתונה: פטריות סבירות בטעמן, שמחייבות בישול או הקפצה.
מחיר: 12-14 שקל ל-150 גרם.
סנדוויצ'ים ארוזים עם עוף
ראשית ולפני הכל, אנחנו בעד כריכים ארוזים. נכון, הם לא תמיד נראים כמו העיפרון הכי טרי בקלמר, אבל הקופסה המשולשת הזאת, עם מדבקת הערכים התזונתיים מאחורה, מצליחה להרגיע אותנו ולייצר בנו תחושת ביטחון. רוצים לדעת מה בדיוק אתם עומדים להכניס לפה? זה אפשרי. רוצים לדעת כמה קלוריות וכמה שומן יש בזה? אפשרי גם כן.
אחרי האקספוזיציה הזאת נפנה אל כריכי הקארי החדשים של "סדרת השף": כריך עוף עם רוטב קארי, כריך עוף בעשבי תיבול וכריך טריפל עוף עם קארי ועשבי תיבול. שלושתם נחמדים בהחלט, במגבלות ז'אנר כריכי-תחנות-הדלק כמובן. הטועמים לא התלוננו (למעט אחד שסבר שכמות המיונז גדולה מדי), חיבבו את לחם הדגנים וגם את סלט העוף, ואף טענו ליחס מילוי-לחם מוצלח.
להשיג ב-AM:PM ובחנויות הנוחות.
שורה תחתונה: כריך תחנת דלק מוצלח.
מחיר: 16.5 שקל לדאבל כריך, 18.5 לטריפל כריך.