תפוצ'יפס סטיקס בטעמי הרטבים של בורגראנץ', עלית
תפוצ'יפס הצליחו לעשות את הכמעט בלתי אפשרי – לגרום לנו להעדיף צ'יפס בטעמים על פני צ'יפס מלוח רגיל. שיתוף הפעולה שלהם עם בורגראנץ' הוא אחת ההברקות שנראו לאחרונה בתחום החטיפים, וכנראה גם בתחום הבורגראנץ'. שני הטעמים היו דומים בטעמם - בכל זאת קטשופ וברביקיו - וטעימים מאוד. מי שהתבלט במקוריותו היה דווקא הקטשופ, שהמתיקות המרומזת שלו הוסיפה טוויסט כיפי. רק תעשו לנו טובה תפוצ'יפס ותכניסו את הטעמים האלה גם לסדרה הרגילה. אנחנו אוהבים את הצ'יפסים שלנו עגולים וגדולים, לא קטנים וגפרוריים.
מחיר: כ-3.5 שקלים לשקית.
בשורה התחתונה: ביצוע פנטסטי. 5 כוכבים.
הסדרה האסייתית, מאסטר שף
החך הישראלי רגיל לטעמים אסייתיים, אבל אי אפשר לומר שהוא רגיש להם. במבחן טעימה עיוורת רוב הישראלים לא יבחינו בין אטריות אורז או רוטבי סויה של מותג כזה או אחר, ויש בזה משהו נחמד – אנחנו לא רוצים להתחיל להתרוצץ בין חנויות כדי למצוא קרם קוקוס ספציפי. למגוון האפשרויות נוספה עכשיו גם הסדרה האסייתית החדשה של המותג "מאסטר שף", הכוללת רוטב סויה, טריאקי, צ'ילי מתוק, צ'ילי חריף, אטריות ביצים, אטריות אורז וקרם קוקוס. ניסינו, טעמנו, ומה נאמר לכם? היה אחלה. טעים לא פחות, וגם לא יותר, מהמותגים המתחרים, ומציע כמעט את כל מה שנדרש כדי להרים ארוחה אסייתית ראויה.
בשורה התחתונה: אחלה. תוסיפו לסדרה טופו ובכלל נאהב אתכם. 4 כוכבים.
מחיר: 14.90-9.90 שקלים.
עוד באוכל טוב:
- גילינו שיש מלא מקומות מדהימים לאכול בהם בקרית טבעון. תציצו
- החורף עומד להגיע. מתחילים להתאמן על קדרות
- ביצה עלומה היה בדוד ויוסף סטריט פוד וחזר כועס במיוחד
שוקולד פרה בטעמי קינוחים, עלית
חורף הוא זמן מושלם לשוקולד, ובעלית יודעים את זה. לכן מיהרו והשיקו את סדרת השוקולדים החדשה שלהם - במילוי קרמים בטעמי קינוחים מוכרים: בננה ספליט עם שברי עוגיות, אלפחורס עם שברי עוגיות ופאי טופי קרמל עם שברי עוגיות. הדבר הראשון שיש להגיד לזכותם הוא שבחירת הטעמים בהחלט מגרה. זאת גם הסיבה שבערב חורפי אחד החלטנו לטעום את כולם. שוקולד האלפחורס התגלה, ללא ספק, ככוכב הסדרה. הוא אמנם מתוק מאוד (יותר מדי), ממש כמו יתר הטעמים, אבל לפחות כיפי ומעניין מהם. טעם הבננה ספליט היה תעשייתי מכדי שיהיה אפשר ליהנות ממנו וטעם הקרמל הותיר אחריו צרבת קשה. בקיצור, אם אתם כבר בדודה, לכו על האלפחורס.
מחיר מומלץ: 6.80 שקלים לחפיסה.
שורה תחתונה: מתוקים למות, חינניים בחלקם. 3 כוכבים לאלפחורס, 2 כוכבים לבננה ספליט ולקרמל.
מים מינרליים מוגזים, נביעות
כמה שאנחנו אוהבים סודה, ככה אנחנו סולדים מסודה זולה, עצומת בועות ומלאכותית, כמו ששכיח למצוא על מדפי ארצנו. אז מי הסודה החדשים של נביעות הם ממש לא זולים ומלאכותיים – מדובר בסודה איכותית ועדינה, פשוט מצוינת, שאפשר ללגום מעדנות ולדמיין שאנחנו רחוק רחוק מהלבנט המזרח תיכוני.
שורה תחתונה: מצוינת. 5 כוכבים.
מחיר מומלץ: 16-19 שקלים לשישייה של ליטר וחצי.
לחם בניחוח כפרי, ללא גלוטן וטבעוני, בר אל
אנחנו אוהבים קמח טף, ואוהבים גם מוצרים ללא גלוטן. לכן הלחם החדש של בר אל נראה לנו כמו יציאה מעולה. אבל אז התעמקנו, ורוחנו נפלה. ראשית, התבאסנו לראות שקמח הטף מהווה רק 6 אחוזים מהלחם כולו. ובעוד הייצוג של קמח הטף הבריא הוא מינימלי, דווקא עמילנים ותחליפים שונים יש בו בשפע.
אשר לניחוח הכפרי שהמוצר התהדר בו, לנו הוא הזכיר דווקא ניחוח של סופגנייה שומנית. אז מה נשאר לנו? לחם במרקם חביב, שבהחלט מזכיר לחם חיטה רגיל, עם טעם וריח מוזרים ורשימת רכיבים מבאסת.
מחיר: כ-19 שקלים לאריזה של 500 גרם.
שורה תחתונה: אכזבה. 2 כוכבים.
חטיף קרקר כפרי ללא גלוטן, אסם
חטיפים מז'אנר הללא גלוטן מאופיינים כמעט תמיד במרקמים מוזרים וטעמים מאכזבים של אילוץ. לא כך במקרה של חטיף הקרקר הכפרי עם השומשום והפרג של אסם. כבר בביס הראשון נשבינו בקסמי הקרקר החדש - מלוח, מתקתק ובעל מרקם פריך ומעולה (גם הגודל הקטן והנוח עשה לנו את זה). הבעיה היחידה הייתה שלא הצלחנו להפסיק לאכול אותו. ועוד דבר: הקרקר החדש אמנם נטול גלוטן, אבל בהחלט מלא בחומרים לא בריאים בעליל כמו סוכרים, מלחים ומייצבים. קחו בחשבון.
מחיר מומלץ: 8.90 לשקית של 150 גרם.
שורה תחתונה: מצוין. 4.5 כוכבים.
גבינות טבעוניות, משו משו
כמה נדיר למצוא טבעוני שאינו מייפה את המציאות הנוכחית והמוסרית שבה הוא חי, ומודה ברי"ש גלי שעוד לא נמצא תחליף הגבינה הטבעוני שישתווה לגבינה אמיתית בטעם ובמרקם. אז מצאנו כזה, נתנו לו לטעום את המוצרים החדשים בסדרת משו משו – והוא שב וחזר על המנטרה: מרגיש כמו תחליף טבעוני. אז הנה אנחנו אומרים את זה: כל הגבינות הטבעוניות סובלות מאותה בעיה, של מרקם וטעמי לוואי, כולל אלה של משו משו. מחכים לאחת שתוכיח שאנחנו טועים.
שורה תחתונה: לא מוצלח, אפילו לא ביחס לתחליפי גבינה טבעוניים אחרים. 2 כוכבים.
מחיר: 19.90-21.90 לאריזות של 200 ו-250 גרם.
גבינה צהובה נעם מחומרים טבעיים בלבד, טרה
אז הפרסומות של גבינה צהובה נעם מבשרות על השלמת המהלך של ייצור מחומרים טבעיים בלבד, מנשה נוי נראה ממש מבסוט – ואנחנו מניחים שאמנם יש פה בשורה בריאותית. הוסיפו לזה את העובדה שמדובר באחלה גבינה צהובה – וקיבלתם המלצה. עכשיו רק נשאר שיורידו קצת את המחיר.
שורה תחתונה: יותר בריא? אנחנו בעד. 4 כוכבים.
מחיר: 19.50 שקלים לחבילת גבינה צהובה 360 גרם, כ-33 שקלים לחצי קילו של גבינה מגוררת.
מוזלי VITALIA בטעמי שוקולד-בננה ותפוח-קינמון, תומר
ראשית, הערה קטנונית: לגרנולה החדשה של תומר קוראים "מוזלי קראנצ'י", אבל מוזלי זה ממש לא. בניגוד למה שבתי קפה בישראל טוענים, "מוזלי" זה לא גרנולה עם יוגורט ודבש, אלא תערובת של שיבולת שועל ואגוזים כשהיא לא קלויה. הגרנולה של תומר, לעומת זאת, קלויה מאוד. זה נותן לה מרקם נהדר – מאוד מאוד קראנצ'י, כזה שלא הופך לדייסה בתוך היוגורט, בלי חתיכות שרופות וקשות. הפירות והשוקולד מגיעים בכמות נדיבה, ובסך הכל שתי הגרנולות הן מהטעימות שיצא לנו לטעום בזמן האחרון, בעיקר זו עם הבננה, ועוד במחיר אטרקטיבי. החיסרון הוא ברשימת הרכיבים – שיבולת שועל ואחריה רשימה ארוכה של שמנים וממתיקים, בלי אגוזים, שקדים או זרעים שיעניקו לגרנולה גם קצת ערך תזונתי.
שורה תחתונה: לא מאוד בריאה, מאוד מאוד טעימה. 4 כוכבים.
מחיר: 15 שקלים לשקית של 600 גרם.
אנחנו חולים על חומץ טוב - בסלטים, במנות בשריות, במה לא. לכן שמחנו מאוד לשמוע על שלישיית החומצים החדשים בשוק, בטעמי מנגו, פסיפלורה ופירות יער עם תות. אז למרבה הצער הפעם לא היה מדובר בחומץ טוב, אלא יותר בממתק שכיף לשלב לכל היותר בקוקטיילים. הפירות מתוקים מספיק – בשביל מה להוסיף להם תועפות של סוכר? בקיצור, על אף המחיר האטרקטיבי מדובר במוצר מבאס למדי, שלא ברור לאן הוא מנסה לקלוע.
שורה תחתונה: חומץ מתוק? אתם רוצים לדבר על זה? כוכב וחצי.
מחיר: 20 שקלים לבקבוק של 250 מ"ל.