שניצל עוף אפוי
אנחנו בעד אוכל בריא. ואנחנו תמיד מעדיפים אפוי על מטוגן, אם האפייה לא מחריבה את הטעם כמובן. למעשה, אפילו יש לנו מתכון לשניצל אפוי שאנחנו מתגאים בו, ולקציצות אפויות שכנ"ל. הבעיה היא שבמוצר החדש של מאמא עוף האפייה לא כל כך מיטיבה עם השניצל. נכון, זה לא קל לאפות שניצל מבלי לייבש אותו, מצד שני –מעולם לא הבטחנו למאמא עוף גן של שושנים.
נסייג ונאמר שהשניצל בהחלט סביר, לא מדובר בסוליה, אבל נגיד את זה ככה: בן השלוש עיקם פרצוף וסירב לאכול ממנו, אפילו עם הרבה קטשופ. המבוגרים לעומת זאת אכלו, עצרו להתלונן והמשיכו.
שורה תחתונה: סוד השניצל האפוי לא פוצח.
מחיר: 40 שקל לאריזה.
שניצל תירס ללא גלוטן
אותו בן שלוש שסירב לשניצל האפוי התנפל על שניצל התירס נטול הגלוטן כמוצא שלל רב. ההבדל הקל בין הציפוי המוכר לציפוי לצליאקים לא ריגש אותו, והוא התנפל על המוצר וטרף אותו בשמחה. למעשה, אפילו כשביקש תוספת וקיבל אותה מחוממת במיקרו – לא נרשמה כל תלונה.
מבוגרים רגישי חך ירגישו בהבדל הקל בין שניצל התירס ללא הגלוטן לזה הרגיל, אבל אם זה המחיר בשביל שכל אזרח במדינה יוכל ליהנות משניצל תירס כהלכתו – הוא לגמרי שווה.
שורה תחתונה: לא אותו דבר, אבל טעים ומוצלח.
מחיר: 30 שקל לחבילה.
פילה מעושן של סטארקיסט
רוח ההתגנדרות נפלה על טונה סטארקיסט, והביאה אותה לשווק נתחי פילה מעושנים באריזה שחורה ויוקרתית: פילה סלמון, פילה טונה, פילה מקרל ופילה הרינג. טעמנו, ויצאנו חלוקים עד מאוד בדעותינו: המחמירים טענו שכל הטעמים ככולם לוקים בתפלות מסוימת – בעיה שאמנם נפתרת כשמניחים אותם על פרוסה עם כמות יפה של חמאה וקצת מלח, אבל זאת לא חוכמה. גם המשבר במזרח התיכון יכול להיפתר בתנאים אופטימליים שכאלה. המחמיאים סברו שלא מדובר בתפלות אלא ב"טעמים מעודנים", והכתירו את המוצרים כמוצלחים. המקרל היה היחיד שזכה ליחס חיובי וחד משמעי מכולם.
שורה תחתונה: עדין עדין, אולי יותר מדי.
מחיר: 8.5 עד 16 שקלים ליחידה.
* * * * *
+ אהבנו: קוקומן קוקיס. נחמדים, החטיפים האלה שהם לא עוגה ולא עוגייה. לא איזו סוגה עילית, אבל בהחלט נשנוש כיפי. בעיקר הלבנים. מחיר: 19 שקלים ל-7 יחידות.
-לא אהבנו: היוגורטים החדשים של מולר. הסדרה החדשה של מולר הרגיזה אותנו, קצת כי היא מתוקה מדי והרבה כי המכסה אף פעם, פשוט אף פעם, לא נפתח בלי להיקרע.