1. רולדין
בכל שנה הסופגניות של רולדין נחשבות למלכות של החג ומתברגות גבוה בדירוג שלנו, אבל השנה הן ניצחו אותו לגמרי. חובבי השוקולד התעלפו מסופגניית הלינדט רויאל, שמכילה קרם שוקולד מריר וחלב, שכבה פריכה של בצק סבלה, פחזנית קטנה וצ'ייסר שוקולד ואגוזי לוז. שלוש הסופגניות בהשראת הקונדיטור הצרפתי פייר הרמה היו מעולות גם הן ובמיוחד סופגניית האינפיניטי וניל שכוללת קרם פטיסייר שוקולד לבן, ציפוי וניל, קרמל שקדים וצ'ייסר וניל. אם אתם בקטע של וניל, תתאהבו בה.
מחיר: 6-12 שקלים לסופגנייה.
2. אלחנן
באלחנן הלכו השנה על קולקציה של דונאטס בסגנון אמריקאי, ומה נגיד? הצליח להם בענק. הבצק של הדונאטס אוורירי במיוחד ויש להן טעם חמאתי עדין שגורם להן להרגיש קצת כמו פינוק צרפתי ולא סתם סופגנייה מטוגנת. ומה השוס הגדול? המטבלים שאפשר לקנות בנפרד ומשדרגים אותן אפילו יותר. הכי אהבנו את ממרח השוקולד אגוזים, את ריבת החלב הנהדרת ואת ריבת הפטל.
מחיר: 9-11 שקלים לסופגנייה. 2-4 שקלים למטבלים.
אלחנן תרבות לחם. בכניסה לקיבוץ משמרות. 04-8838200
3. נומילי פטיסרי
מחיר- 9-10 שקלים.
נומילי פטיסרי. סוקולוב 3 פינת ויצמן, כפר סבא. הבנים 14, הוד השרון. התדהר 15, רעננה.
4. בבקה בייקרי
על הפרעצלים המושלמים של בבקה אנחנו כבר הרוסים, אבל השנה גם הסופגניות של המאפייה הקטנה הזו עשו לנו את זה בגדול. הבצק שלהן מאוד עשיר והזכיר לנו בריושים צרפתיים. שתי סופגניות עשו לנו את זה במיוחד: הראשונה – במילוי פיסטוק ואגוזי לוז שמכילה קרם פיסטוק מושלם ועליה ציפוי אגוזי לוז פריכים ומסוכרים. השנייה - במילוי קרם ריקוטה מתוק-חמוץ. אם אתם ממש לא אוהבים סופגניות מתוקות מדי, זו האחת בשבילכם.
מחיר: 6-10 שקלים לסופגנייה.
בבקה בייקרי. משה סנה 21, תל אביב. 03-6418088
5. מימי
הסופגניות של מימי הזכירו לנו כמה אנחנו אוהבים את מאפי השמרים של המאפייה הזו. הן עשויות מבצק קראפן איטלקי שהופך אותן לאווריריות ביותר עם קצוות פריכים והן מגיעות במילויים קלאסיים של ריבה, סוכר וקינמון, שוקולד או קרמל. אהבנו את כולן, והן גם נראות אלגנטיות להפליא.
מחיר: 7-10 שקלים לסופגנייה.
מימי. ז'בוטיסנקי 2, הוד השרון. המוביל 3, כפר סבא. 09-9662239
6. סופט
זו השנה הראשונה שבה טעמנו את הסופגניות של סופט, והתאהבנו בהן לחלוטין. הבצק עדין ואוורירי, כזה שלא משאיר תחושת כבדות, וכמעט כל המילויים היו טעימים ולא מתוקים מדי. הכי אהבנו את סופגניית הפיסטוק, שהכילה קרם פיסטוק-שוקולד לבן עם טעם עדין ולא אגרסיבי.
מחיר: 6-11 שקלים לסופגנייה.
סופט. קלמן מגן 3, שרונה מרקט, תל אביב. 03-6242424
7. טאטי
כל הסופגניות של טאטי היו מוצלחות השנה - בלי הגזמות ויותר מדי תוספות משוגעות - אבל אחת מהן ניצחה את כולן: סופגניית הסינבון. מדובר בהברקה של ממש ולא ברור לנו איך לא חשבו עליה קודם. היא ממולאת בקרם פטיסייר קינמון ומצופה בקרם גבינת שמנת, והיא תענוג אמיתי לחובבי הקינוח האמריקאי המוגזם הזה. גם סופגניית הרום צימוקים סיפקה הנאה לזללני המערכת עם חיבה לטעם הזה, אבל ללא ספק הסינבון ניצח את כולן.
מחיר: 8.5 שקלים לסופגנייה.
טאטי. דרך השלום 53, גבעתיים. אברהם גירון 3, יהוד. החשמונאים 96, קניון גינדי, תל אביב
8. מתוקה
עוגת הסופגניות של מתוקה כבר נמצאת איתנו שנים, אבל השנה היא הייתה מוצלחת יותר מכל השנים הקודמות. אומנם מדובר בבצק אפוי ולא בסופגניות מטוגנות, אבל כשהבצק כל כך טעים, זה פחות מפריע. כל "סופגנייה" בעוגה ממולאת בנדיבות בקרם שוקולד מריר, קרם פסק זמן או שוקולד לבן, וכיף לבצוע ממנה חתיכות, לאכול ולהתלכלך. מהסופגניות המסורתיות יותר אהבנו במיוחד את סופגניית פסק זמן וקרם האגוזים שלה. סופגניית צ'אנקי מאנקי עוררה מחלוקת, חלק לא אהבו את קרם הבננה שבה, אבל חלק התלהבו ממנה בטירוף.
מחיר: 7-12 שקלים לסופגנייה. 98 שקלים לעוגה.
9. דלאל
הסופגניות של דלאל, כמו כל שנה, היו מודל לאיפוק ועידון קלאסי. בלי הרבה קישוטים ובמראה פשוט, הן מנצחות בעיקר במבחן הטעם. הבצק שלהן דחוס אבל כיפי, והן מקבלות בטיגון טבעת פריכה במרכזן, שקצת הזכירה לנו ספינג'. המילויים קלאסיים גם הם: ריבה, שוקולד, ריבת חלב, וניל או פיסטוק. אם נמאס לכם מכל מיני סופגניות מפונפנות, דלאל הם הבחירה שלכם.
דלאל. שבזי 10, תל אביב. ז'בוטיסנקי 108, תל אביב
10. שמו
אנחנו מודים שחלק מהקולקציה של שמו השנה קצת איכזב אותנו, בעיקר סופגנית הווניל-פקאן מקורמל, שהרגישה לנו קצת חסרת טעם. גם סופגניית הפיסטוק אמרנה סבלה מאותה בעיה ולסופגניית קיפוד השוקולד, שהיא גם הכי יקרה בקולקציה הייתה בעייתית, הייתה כמות ענקית של ציפוי שוקולד שהשתלט לגמרי על טעם הבצק. אבל סופגנייה אחת הייתה כל כך טעימה, שהיינו חייבים להכניס אותה לדירוג. סופגניית הפררו רושה של שמו הייתה נהדרת, בעיקר בזכות המילוי של קרם הנוגט הפריך, שהיה כיפי בטירוף. הטעם אומנם הזכיר לנו יותר ופל אגוזים של לואקר מאשר פררו רושה, אבל בכל מקרה – זו סופגנייה ששווה גיחה לקונדיטוריה.
מחיר: 8-19 שקלים לסופגנייה.