אוזני המן - אי אפשר בלעדיהן, אין מספיק מים כדי להוריד אותן בגרון. כמו בשנים האחרונות, גם בשבועות שקדמו לחג התחפושות 2013 התמלא שולחננו במשולשי בצק מכל רחבי הארץ: גדולים, קטנים, מלוחים, מתוקים, כאלו שהרגישו כאילו יצאו מבית קפה צרפתי יוקרתי וגם כאלו שהיינו די מתבאסים לקבל במשלוח המנות. לכולם הענקנו יחס שווה, בדקנו והתווכחנו שעות על מרקמים, שיעורי התפוררות ואחוזי שומניות. אז איפה כדאי לכם לערוך את קניות מתוקי הפורים שלכם השנה? התוצאות לפניכם.

אוזני המן, בראון (צילום: שי בן אפרים)
אוזני המן של בראון. עמדו בכל הציפיות|צילום: שי בן אפרים



מהר לפני שייגמר

בראון המשלוח מבית הקפה היוקרתי, הממוקם במתחם הצמרת G בצפון תל אביב, הגיע עם ציפיות ענק, ועמד בכל אחת מהן - החל במראה של האריזה היוקרתית וכלה באנחות העונג שמילאו את הקומה עם פתיחתה. הבצק של האוזניים מתפצפץ בשלמות בפה, פריך וחמאתי מאד ועם זאת לא מרגיש שומני. תרגום מודרני מושלם למאכל המסורתי, שלא מותיר אחריו תחושת כבדות. המילויים המיוחדים שחיכו לנו בפנים, קרם חלבה ושוקולד ואגוזי מלך, הרגישו איכותיים עד שיכולנו להרגיש בכל אגוז וצ'אנק שוקולדי. גם הפרג המסורתי קיבל שדרוג מנצח. 17 שקלים ל-100 גרם.

שני ההפתעה הגדולה של קולקציית אוזני 2013, מעל הכל בזכות המילויים המקוריים והמושקעים, שגרמו לנו לתהות למה אף אחד לא חשב עליהם קודם. השילוב בין הגזר והקינמון מסתכם יחד לחוויה טעימה ולא מתוקה מדי. מילוי השוקולד-צ'ילי הרגיש יוקרתי (אם כי חלק מהטועמים טענו כי לא חשו בעקצוץ החריפות), גרסת הפירות והג'ינג'ר מעניקה תחושה של קינוח מרוקאי קלאסי, כשגם כאן אין הפרזה ברמת המתיקות. מילוי הקפה מרגיש יותר כמו שוקולד מריר טעים במיוחד, ודווקא הפרג הקלאסי מרגיש מעט דחוס מדי וחסר ייחודיות. המילויים כולם עטופים בבצק טעים ודק יחסית שמשתלב נכון עם יחסי המילוי הנדיבים. 36 שקלים למארז 400 גרם.

אוזני המן, שמו (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
אוזני המן של שמו. קטנות וחצופות|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור



שמו האוזניים הקטנות והחצופות האלה היוו גם הן סיבה להסתערות משרדית. הווריאציה של הבצק המלוח במלית פסטו וגבינה הרגישה כמו בורקס קריספי במיוחד. המליחות נעימה עם שילוב נכון של הפסטו, שטעמו רק מוסיף לחגיגה מבלי להשתלט עליה. דווקא הגרסה המלוחה המקבילה של מלית הבטטה הרגישה לא מאוזנת עם מליחות יתר של הבצק ומתיקות יתר של המילוי.

המתוקים המיוחדים של שמו מצוינים אף הם: בצק השמנת במלית דובדבן ואגוזי מלך הזכיר לנו קרם שניט עשיר, עם שילוב נהדר של חמיצות הדובדבן. מלית הגבינה בבצק השמרים הרגישה כמו מסקרפונה בתוך קרואסון, טעימה ולא מתוקה מדי. מלית השזיף עמדה גם היא ברמה הגבוהה (אם כי לאחדים הרגישה מתקתקה מדי). ההפתעה הנעימה לסיום הגיעה בפרג הקלאסי, שהגיע בתוך בצק עבה ופריך מאד, עמוס בשכבה עבה של אבקת סוכר. לא שגרתי ומוצלח. אוזניים מבצק שמרים ובצק מלוח: 7 שקלים ל-100 גרם, אוזניים מבצק שמרים יימכרו במארז 32 שקלים.

אוזני המן, מובינג בייקרי (צילום: מני לייבוביץ,  יחסי ציבור )
אוזני המן של מובינג בייקרי. בצק בטקסטורה של פאי|צילום: מני לייבוביץ, יחסי ציבור



מובינג בייקרי אוזני המן שמגיעות עם בצק בטקסטורה של פאי הן לא משהו שרואים כל יום. מפתיע עוד יותר לגלות שהן גם טעימות באותה מידה. גרסת השוקולד מיוחדת ושונה מכל אוזן אחרת שטעמנו, משאירה טעם של עוד. הגבינה המעושנת מזכירה פשטידת גבינה פריכה שנשלפה רק עכשיו מהתנור. גרסת האוכמניות גם היא מוצלחת ללא מתיקות יתר, אם כי מותירה טעם לוואי קל של מרגרינה. גם כאן גרסת הפרג עוברת שדרוג והשילוב של השומשום בתוכה הופך אותה למוצלחת ומהנה. 32 שקלים למארז.

לחם ארז אוזני המן (צילום: דן פרץ)
אוזני המן של לחם ארז. החלבה, הו החלבה!|צילום: דן פרץ



לחם ארז חלבה הייתה מילת המפתח הגדולה במשלוח הזה. הטעם הספציפי הזה סחט מלמולי תשואות מלאים בפירורים. הבצק טעים ועוטף חוויה כיפית במיוחד. וריאציית התמרים הייתה דווקא מעט מתוקה מדי עם טעם תעשייתי מעט שנלווה אליה. מילוי השוקולד נמס בפה ומזכיר טעם של נוטלה. אוזני הפרג מגיעות עם מילוי נדיב כשהבצק תופס פחות נוכחות ומאפשר ליהנות ממנה. 35 שקלים למארז.

גולדשטיין הבצק המעולה של המעדנייה מילא אותנו באושר רב. ניתן היה להבחין בקלות בטעמים העדינים של תימין וגבינה ששולבו בתוכו בצורה נהדרת. המילוי הפנימי עדין ומזכיר מאד בורקס גבינה פריך, שהשאיר אותנו עם טעם של עוד. 6 שקלים ליחידה.

אם אתם כבר על הדרך

דלאל ההמלצה הטובה ביותר בקולקציית האוזניים של דלאל היא השוקולד. הבצק אמנם לא פריך באופן מושלם, אבל בכל זאת מצליח לעשות את העבודה בשילוב של מילוי מתוק וטעים. אופציית הדובדבנים מגיעה עם יחסי מתיקות-חמיצות חזקים, שגרמו ללא מעט חילוקי דעות במערכת. אוהבי הפרג לא יתאכזבו מהאופציה הקלאסית, אם כי אחרי השדרוגים במקומות אחרים, הוא מרגיש מעט בנאלי. 3 שקלים ליחידה, 36 שקלים למארז.

אוזני המן של מתוקה (צילום: דן פרץ)
אוזני המן של מתוקה. שילוב מוצלח בין מסורתי לחדש|צילום: דן פרץ



מתוקה רשת הקונדיטוריות החליטה ללכת השנה על שילוב בין המסורתי לחדש עם קולקציית פרג ותוספות. המוצלחות יותר בסדרה הזו הן הפרג-שוקולד והפרג-תפוחים, שם הצליחו גם המילוי וגם הבצק לספק את הסחורה. את הפרג-פרג (שילוב של המילוי הקלאסי בבצק העצמו) והפרג-הדובדבנים אהבנו פחות. הבצק הרגיש לא אפוי מספיק והמלית הייתה מרירה מדי לטעמנו. 32 שקלים למארז.

ביסקוטי קולקציית המילויים המפתיעים של ביסקוטי הצליחה לעשות עלינו רושם מוצלח. בלטו במיוחד השוקולד-ברנדי המעולה, שהכיל גם נגיעות קלות של תפוז, וכן חלבת הפיסטוקים והשוקולד האיכותיים. גרסת התמרים והאגוזים היא הנקודה החלשה עם טעם פרווה משהו. אבל הבעיה העיקרית בכל המקרים הייתה בצק האוזן שהתפורר לאבקה, הותיר טעם תעשייתי ופגע בהנאה מהביס. 35 שקלים למארז 300 גרם.

אוזני המן, ביסקוטי (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
אוזני המן של ביסקוטי. קולקציית מילויים מפתיעה|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור



רולדין המקרה של רולדין מעט הפוך לזה של בישקוטי. בצק פריך וטעים שעטף מליות מוצלחות פחות. שילוב החלבה-שוקולד הותיר תחושת מתיקות כבדה מדי ולא נראה מתאים. באופציית הדאבל-שוקולד דווקא נהנינו ממה שהתחבא בפנים, אך המילוי היה מועט מדי. הפרג והתמרים הצליחו לתקן את הרושם והותירו טעם של עוד. 9.90 שקלים ל-100 גרם.

בונז'ור כשרות הפרווה שגזרה על עצמה הקונדיטוריה הורגשה היטב במילויים השנה. הבצק עצמו היה עבה יותר ממרבית האוזניים האחרות שטעמנו, והיחס בינו לבין המילוי לא הניח את דעתנו. גם המליחות שאיפיינה אותו, בניסיון לאזן את מתיקות המילויים, הייתה חזקה מדי. את מלית האגוזים כמעט ולא הצלחנו להרגיש מהסיבה הזו בדיוק, מילוי השוקולד היה איכותי פחות מאלו שטעמנו במקומות אחרים. הפרג הוא האופציה הטובה יותר מתוך המבחר. 34.90 שקלים לקילוגרם.

אוזני המן, לחם יין (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
אוזני המן של לחם יין. פערים בין הבצק למלית|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור



לחם יין גם במקרה של לחם יין מצאנו פערים בין איכות הבצק לאיכות המלית. בעוד שהחלק הראשון הגיע ברמת פריכות נהדרת, טקסטורת המילוי של השוקולד הרגישה זולה ולא נעימה. בנוסף התלוננו חלק מהטועמים על ריח חזק של חמאה שנדף ממנו. מילוי הפרג היה מריר בצורה חריגה ונפל ממרבית מתחריו האחרים בקטגוריה. מילוי התמרים המתקתק הרגיש דווקא טעים בביס הראשון, אלא שאחריו ליווה אותנו טעם לוואי מריר שפגע בחוויה. 27 שקלים למארז.

ארקפה טקסטורת הבצק של ארקפה לא עשתה עלינו רושם חיובי כבר במגע ראשון, כשהאוזן הרגישה רכה ולחה באופן לא מגרה במיוחד. יחס המילוי היה קטן מדי לטעמנו, כשאופציית האגוזים-צימוקים הייתה העדיפה עלינו בפער גדול. קרם הפטיסייר ופצפוצי השוקולד הרגיש אף הוא מעט רטוב, מה שפגע בטעם הטוב בסך הכל. מילוי הפרג ותפוחי העץ הבטיח יותר מאשר קיים עם תוצאה די בנאלית בסך הכל. 39 שקלים למארז.

נס מרגרינה היא לא כוס התה שלנו, ובהתאם לכך גם התוצאה במקרה הזה. הבצק היה חסר פריכות ורחוק מלעמוד בסטנדרטים של האוזניים המובילות. מילוי האגוזים הרגיש די משונה, חתיכות קראנץ' לצד ממרח שלא קלעו לטעמנו ולא הותירו רושם חיובי. 26 שקלים למארז.

גרג הבצק של האוזניים הספציפיות האלה הצליח לייצר שילוב בעייתי במיוחד: רכות גדולה לצד היעדר פריכות כמעט מוחלט, שהפכו את התוצאה הסופית קשה מדי ללעיסה. מילוי הפרג היה טוב בסך הכל, אבל הותיר טעם לוואי לא נעים בפה. מלית האגוזים הרגישה לא איכותית והגיעה בכמות קטנה מדי. 30 שקלים למארז של 300 גרם, או 4 שקלים ליחידה.

>> רוצים להכין לבד? כאן תמצאו את כל המתכונים