עוד שנה מסתיימת ושנה חדשה מתחילה לה, ואיתן גל של עוגות חגיגות שמגיעות אל המשרד שלנו. אם בשנה שעברה הכיוון העיקרי היה גרסאות שונות של עוגות גבינה, השנה כמעט כל הקונדיטוריות השקיעו בעיקר בעוגות הדבש הקלאסיות, או בגרסאות שונות של פאי תפוחים והיו גם כמה יוצאות דופן ומקוריות יותר. בסופו של דבר, הנה 10 העוגות שאהבנו יותר מכולן:
עוגת דבש, בירה שחורה ואגוזי מלך, דלאל
כל מה שצריך בעוגת דבש מושלמת. אנחנו מודים שטעם הבירה השחורה לא הורגש באופן ספציפי, אבל הוא כנראה תרם לטעם הנהדר של העוגה הזו. היא הייתה רכה ולחה, אבל לא רטובה מדי; אוורירית, קצת פריכה מבחוץ, לא מתובלת מדי כפי שקורה לא פעם, ואגוזי המלך הוסיפו קראנצ' כיפי. אם אתם צריכים השנה רק עוגת דבש אחת, פשוטה וקלאסית, זו העוגה שלכם.
מחיר: 44 שקלים.
מה עוד? טעמנו גם עוגיות פיננסייר דבש ופרלין שהיו רכות, עם המון טעם של חמאה חומה וקרמל וגם "ג'לוסי או פום", מאפה בצק עלים עם תפוחי עץ ודבש שקראנו לו בחיבה בורקס תפוחי עץ והיה שילוב מושלם של בצק פריך בטירוף ותפוחים רכים וטעימים.
עוגת סילאן, דבש ואגוזים - בייקרי
גם עוגת הדבש של הבייקרי הייתה מושלמת, כמעט כמו העוגה של דלאל, והפסידה לה ממש במעט נקודות. הניגוד בין החלק החיצוני הפריך שלה לפנים העסיסי עשה לנו את זה זה. גם היא לא מתובלת מדי, ושילוב הדבש והסילאן בולט בה לטובה. מדובר בעוגה שתהיה מושלמת בסיום כל ארוחה או פשוט לצד קפה.
מחיר: 42 שקלים.
מה עוד? לבייקרי יש השנה גם קינוח משפחתי של פודינג אורז טבעוני עם המון פירות טריים מעליו. כמות ומגוון הפירות מרשים ביותר, אבל גם הפודינג עצמו, היה טעים, קצת קוקוס-י, ובעיקר אחלה אופציה לקינוח טבעוני וחגיגי.
עוגת דולצ'ה ומוס דבש - קונדיטוריות שמו
גם בשנה שעברה וגם השנה, העוגה הזו הצליחה להיות אחת העוגות הכי מרשימות בכל מבחן הטעימה. אם אתם מאלה ששונאים עוגות דבש אתם יכולים להפסיק את החיפושים, כי אמנם יש פה שכבה של מוס בטעם דבש, אבל היא כמעט לא מורגשת. הטעם הדומיננטי פה הוא של אגוזי הלוז, בזכות התחתית הפריכה והמושלמת. יחד עם קרמל ושוקולד, מדובר בעוגה שקשה להפסיק לאכול, למרות שהיא מתוקה למדי.
מחיר: 69 שקלים לפס.
מה עוד? אם היינו יכולים לשים שתי עוגות של מיקי שמו ברשימה, קראנץ' השקדים שלהם היה נכנס גם הוא. מדובר בעוגת שמרים עגולה, חמאתית, אוורירית, עם מילוי בטעם עדין של שקדים, שלא נחנו עד שלא סיימנו את כולה.
עוגת בננה טופי - רולדין
בין כל עוגות הקרם היפות והמושקעות של רולדין, התחבאה לה העוגה הזו, שבמבט ראשון נראית כמו עוגה בחושה לא מסעירה במיוחד. תקשיבו לנו, מדובר בשיחוק מעולה, שאם רק היה יותר קשור לחג, היה זוכה אצלנו במקום הראשון. זו עוגת בננה-דבש מושלמת עם חתיכות של טופי, בננות ושברי מרנג פריכים. קשה לתאר עד כמה היא טעימה, עסיסית וכיפית, כששברי המרנג מוסיפים גם פריכות לכל הרכות הזו. מעט חבל שהיא יותר עוגת בננות ופחות עוגת דבש, אבל אם זה לא מפריע לכם, רוצו לקנות אותה. היא לגמרי הפתעת החג.
מחיר: 44 שקלים.
מה עוד? עוגת הפלזייר קרמל של רולדין זכתה גם היא ללא מעט לשבחים. שילוב של בצק פקאן פריך וקרמלי, שוקולד לבן מקורמל וקרם דבש רך שיוצרים עוגה שהיא כמו גרסת גורמה לחטיפי שוקולד-אגוזים, במובן הכי טוב של המושג.
עוגת כתר תפוחים - מימי
עוד עוגה שמלווה אותנו משנה שעברה. שילוב יחסית פשוט של בצק דקואז, תפוחים מקורמלים וקצפת עדינה, שאיכשהו יוצרים עוגה שהיא גם יפה מאוד, אבל בעיקר טעימה בטירוף. התפוחים לא סתם מבושלים, אלא גם מלאים בקרמל. הבצק בטעם שקדים משתלב נהדר עם התפוחים, ובגדול מדובר בעוגה כיפית וטעימה.
מחיר: 125 שקלים.
מה עוד? עוגיות אמרטי ודבש (נטולות גלוטן!) היו נהדרות גם הן, ולא היה לנו מושג שהן ללא קמח. אם אתם אוהבים שקדים ומרציפן, שימו יד על העוגיות האלה.
קראמבל תפוחים - נומילי פטיסרי
קראמבל התפוחים של נומילי היה כל מה שאנחנו רוצים שנצליח פעם להכין בקראמל ביתי. הבצק הפריך בתחתית ובמסגרת היה מושלם, והדיף ריח חמאה ששיגע אותנו ברגע שפתחנו את האריזה. התפוחים היו טעימים ולא רכים מדי והקראמבל מעל הכל היה, כמו הבצק, פריך וחמאתי בטירוף. את העוגה הזו אתם יכולים לספר שהכנתם בעצמכם בזכות המראה הביתי שלה, והמחמאות שתקבלו יהיו מטורפות.
מחיר: 130 שקלים לעוגה בקוטר 22 ס"מ.
מה עוד? עוגיות הפיננסייר תמרים של נומילי כמעט גנבו לעוגה את ההצגה. הן היו עמוסות חמאה, עם טעם קרמלי מודגש וחתיכות תמרים שהוסיפו מתיקות. ממכרות!
עוגת דבש וזהב - דודו אוטמזגין
אנחנו מודים, כמות הזהב העצומה בעוגה של דודו אוטמגזין לא מדברת אלינו. זה אולי עושה רושם, אבל אנחנו מעדיפים עוגות שנראות כמו אוכל ופחות כמו תכשיט. אבל בכל זאת, מתחת לכל הזהב, מדובר בעוגה טעימה ממש, בעיקר בזכות השימוש באגוזי לוז גם בבצק הפריך בתחתית ובעיקר בקרם נוצ'לה שנתן לכל העוגה טעם שאפשר לתאר בתור נוטלה יוקרתית. בשילוב של קרמל וקרם וניל מדובר בעוגה מאוד עשירה וכבדה, אבל טעימה. לגבי המחיר, זה כבר באמת תלוי בכם.
מחיר: 380 שקלים עם ציפוי זהב או 220 שקלים ללא הציפוי.
טארט תפוחים פלורנטין - טאטי בייקרי
אנחנו מאוד אוהבים עוגיות פלורנטין, אז שמחנו למצוא את השילוב ביניהן לבין עוגת תפוחים אצל כמה קונדיטוריות השנה. זו של טאטי הייתה מוצלחת במיוחד, עם בצק פריך ודק, תפוחים, שקדים וקרמל, שיצרו ביחד משהו שהוא לא לגמרי עוגת תפוחים עם קוביות תפוחים עסיסיות, אלא יותר כמו עוגיה גדולה ופריכה עם טעם תפוחי כיפי.
מחיר: 120 שקלים לעוגה בקוטר 20 ס"מ.
עוגת וניל ותפוחים - ג'לטריה
העוגה של הג'לטריה הזכירה לנו את העוגה של מימי, עם שדרוג בדמות קצפת וניל שעטפה את כולה, ובצק דק ופריך יותר. גם פה השילוב של תפוחים, וניל ושקדים עשה עבודה נהדרת וכל חובב תפוחים יאהב את העוגה היפה הזו.
מחיר: 160 שקלים.
ברטון פיסטוק וקרם פרש -לחמים
העוגה של לחמים הייתה אחת היפות שקיבלנו השנה, בזכות הזילוף של הקרם, הפירות שפוזרו סביב ושברי הקרמל שננעצו בה. מדובר בעוגה די פשוטה, עם בצק ברטון פריך, קרם חמצמץ על בסיס קרם פרש, זילופים של דבש ופירות, אבל דווקא בגלל הפשטות היא הייתה כל כך טעימה, ולא כבדה כמו לא מעט עוגות אחרות. ככה עושים רושם בלי להגזים.
מחיר: 120 שקלים.
מה עוד? אנחנו לא יכולים לעבור את ראש השנה בלי לפחות כיכר אחת של חלת המרציפן שמכינים בלחמים רק לכבוד החג. לקרוא לדבר הזה חלה קצת חוטא לאמת, כי מדובר בסוג של בריוש ענק עם מילוי של מרציפן חלומי ואגוזי לוז מעל.