אחרי גלידה בטעם טורטית, שוקולד פרה בטעם טורטית, פינוקיות טורטית, מילקי טורטית ובפלות טורטית – הגיע זמנו של משקה בטעם טורטית. ליתר דיוק, משקה שקדים וקקאו של "אלפרו" בטעם טורטית. חלקנו חשבנו בהתחלה שמדובר בפייק ניוז, תמונת פוטושופ יצירתית של חובבי חטיף השוקולד, ואיך אפשר להאשים אותנו בחשדנות יתר, כשבטיקטוק צץ בכל שבוע סרטון חדש (ולא אמיתי) של מילקי בטעם שוקולד דובאי או מנה חמה ברוטב רוזה של דניאל עמית?

בקיצור, עד שלא ראינו את המוצר על מדפי הסופר סירבנו להאמין שהוא באמת קיים, אבל אכן יש דבר כזה משקה בטעם טורטית. נראה שמאז שהוא הושק די קשה למצוא אותו במקררי הסופרים הגדולים או במכולות השכונתיות - האם מדובר במהדורה מוגבלת במלאי מצומצם או שמדובר בטרנד רציני שגרם להסתערות על המדפים ולרכוש קרטון של המשקה המדובר? כך או כך, אין צורך להתלהב יותר מידי אם אתם שואלים אותנו.

חטיף טורטית האהוב והמוכר הושק לראשונה ב-1975 כשוקולד חלב ממולא בקרם בטעם רום תחת שם המותג "ג'מייקה", והיום הוא מיוצר על ידי חברת הממתקים "עלית". הוא עשוי ופל שמצופה בשוקולד ובתוכו קרם שקדים בטעם רום, והעובדה שמדובר בחטיף פרווה הפכה אותו לאפילו עוד יותר פופולרי בעשור האחרון עם התפשטות טרנד הטבעונות בישראל. עד היום, מדובר בחטיף השוקולד בין היחידים שמתאים לטבעונים או לנמנעים מחלב ומוצריו, שקיים בכל מכולת פשוטה או רשת מזון, ולא רק בחנויות בוטיק מיוחדות למיניהן. עכשיו הוא מגיע בתצורה של משקה קקאו ושקדים, והצליח ליצור לא מעט סקרנות בקרב טבעונים, ובכלל.

שוקו טורטית של אלפרו (צילום: נעה צוקרמן, mako אוכל)
שוקו טורטית של אלפרו|צילום: נעה צוקרמן, mako אוכל

מבחן הטעימה

במבחן הטעימה, שזה הדבר החשוב באמת, לצערי לא הרגשתי שהצליחו לעמוד בציפיות שנוצרו סביב המשקה החדש. כנראה שחובבי השוקו, בעיקר אלו שלא צורכים את הגרסה החלבית, ייהנו ממנו, אבל אין פה איזו בשורה מהפכנית. למעשה, אני גם לא בטוחה עד כמה יש פה דמיון משמעותי לחטיף השוקולד המדובר, אולי בעיקר באפטר טייסט. בשונה מחטיף הטורטית, שאותו בדרך כלל או אוהבים מאוד או לא יכולים לסבול בכלל – כאן מדובר במוצר יותר ניטרלי, לא חייבים לאהוב או לשנוא, אפשר פשוט סתם לשתות אותו בהנאה ביום חם אבל לא לעוף עליו. הוא מזכיר מאוד את גלידת השמנת בטעם טורטית, אבל כאמור לא בדיוק את החטיף עצמו, ומה שבעיקר מורגש הוא טעם הקקאו, הטעם האלכוהולי העדין שאמור להזכיר רום (אבל בפועל הרגיש לי יותר כמו ערק, בחיי), וכמובן – סוכר. הרבה הרבה סוכר. לא סתם זה הרכיב השני ברשימה, מיד לאחר מים. השקדים, אגב, מהווים שלושה אחוזים בלבד מהמשקה.

בשורה התחתונה: לא מדובר במשקה רע או לא טעים, אלא במשקה שלא עמד בציפיות הכל כך גבוהות שהצליחו ליצור ברשתות סביבו, כל כך גבוהות עד כי לקח רגע לשכנע אותנו שלא מדובר באגדה אורבנית. הוא מתוק, הוא נחמד, כנראה שלא הייתי מזהה שמדובר במוצר ממשפחת טורטית אם לא הייתי רואה את האריזה, ועד לכתיבת שורות אלה נשאר לי בפה קצת טעם של שוקו עם ערק.

מחיר לצרכן 14.90 שקלים. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק.