ג'ק דניאלס Bonded Rye

סדרת ה-Bonded של ג'ק דניאלס מבוססת על חוק Bottled-in-Bond משנת 1897, שמבטיח וויסקי איכותי וחזק. המשקה מיושן לפחות ארבע שנים, מבוקבק בחוזק של 50 אחוז אלכוהול ומגיע ממזקקה אחת בעונה אחת. גרסת ה-Rye ממשיכה את המסורת ומחליפה את המתכון הקלאסי בתערובת שמכילה 70 אחוז שיפון.

הבקבוק מרשים, כיאה למהדורה של ג'ק דניאלס, ונוח לשימוש. בסיסו המרובע וצווארו הארוך והשמנמן מקילים מאוד על האחיזה. הוא גם מפיק צלילים נהדרים, מהפתיחה של פקק השעם ועד למזיגה של המשקה. באף מורגשת ארומה של פלפל שחור, קינמון ותפוז מסוכר ובלגימה ניכר השיפון, עם נגיעות של וניל וקרמל. המרקם שמנוני, הגוף מלא והסיומת ארוכה, חמימה ופלפלית. משקה פחות עדין ממותגי וויסקי שיפון אחרים בשוק, ואפילו די חריף בפה, אבל לא בלתי נסבל ובהחלט משאיר חותם.

חובבי השיפון יאהבו, וגם קאובויז מרמת הגולן.

מחיר: 175 שקלים. להשיג בחנויות ובאתרי אלכוהול מובילים.

ג'ק דניאלס Bonded Rye (צילום: יחסי ציבור)
ג'ק דניאלס Bonded Rye|צילום: יחסי ציבור

Barrister Dry Gin

אומנם רוסיה מזוהה אצל רובנו בעיקר עם וודקה, אבל זה לא אומר שכדאי להתעלם מהמשקאות האחרים שהם יודעים לזקק שם. עוקבים אדוקים של המדור אולי זוכרים את ה-Barrister Blue Gin, הג'ין הכחול (והחריף בטירוף), אז עכשיו הגיע הזמן לדבר על האח החביב שלו ה-Barrister Dry Gin.

הבקבוק דומה מאוד לזה של האח הכחול, אבל שקוף. באף אפשר להרגיש היטב נוכחות של ערער, ליים ותבלינים עדינים ובחך איזון יפה בין עשבוניות יבשה למתיקות הדרית מעודנת. הסיומת של ה-Barrister Dry Gin ארוכה ומעט פלפלית, והוא פחות קשוח מהאח הכחלחל שלו, אבל בואו נגיד שקשה להתעלם מהקרבה המשפחתית. אידיאלי לקוקטיילים קלאסיים כמו ג'ין אנד טוניק, נגרוני ומרטיני יבש.

משקה מושלם לחבר מהפריפריה שעבר לצפון הישן של תל אביב, ועכשיו לא מפסיק להעלות לסטורי תמונות של ראמן.

מחיר: מ-89 שקלים. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות האלכוהול המובחרות.

Barrister Dry Gin (צילום: יחסי ציבור)
Barrister Dry Gin|צילום: יחסי ציבור

HENDRICK'S ג'ין – גרנד קברה

הנדריקס, מזקקת הג'ין הסקוטית, מרעננת את הספיריט הקלאסי שלה עם מהדורת ה-Grand Cabaret. ההשראה למהדורה המוגבלת מגיעה ממשקאות פירותיים שהיו פופולריים בצרפת של המאה ה-17, עם תוספת של תמציות אפרסק ושזיף.

ברושם הראשוני הבקבוק מאוד מושך. הוא שומר על צורתו האיקונית של בקבוק הנדריקס (נמוך, עבה ובעל גוף עגלגל), אבל עם תווית בגון לילך עם קישוטים של נברשת, סידורי פרחים ורקדנים. באף בולטת מתיקות של אפרסקים בשלים, לצד ארומה קלה של ערער ומלפפון. בלגימה הראשונה מקבלים ג'ין רך ועגול, עם טעמים של שזיפים, וניל ונגיעה עדינה של פרחוניות. הסיומת ארוכה, מתקתקה וקצת קרמלית – כמעט כמו ליקר רק בלי הכבדות. נהדר בפני עצמו עם קרח או כחלק מקוקטיילים פרחוניים.

אחלה טוויסט על המתכון המקורי. מומלץ להחביא מאנשים שאוהבים לשים פרחים בבקבוקים ריקים.

מחיר: 166 שקלים ל-700 מ"ל. להשיג בחנויות ובאתרי ממכר האלכוהול המובחרים.

HENDRICK'S ג'ין – גרנד קברה (צילום: גיא רייט)
HENDRICK'S ג'ין – גרנד קברה|צילום: גיא רייט

Luxardo Sour Apple

המותג לוקסארדו מוכר בעיקר בזכות ליקרי הדובדבן שלו, אבל מיטב המוחות בחברה האיטלקית יודעים גם לעבוד עם הטעמים החמצמצים יותר על הסקלה, וה-Sour Apple הוא ההוכחה לכך. מדובר בליקר תפוח ירוק שמנסה לאזן בין רעננות טבעית למתיקות, כשהוא מכוון בעיקר לברי הקוקטיילים (או לאנשים שממש אוהבים מתוק).

בקבוק ה-Sour Apple ארוך וצר, עם פקק הברגה אדום ותווית לבנה עם ציור של צרור תפוחי גרני סמית, ונראה כמו בקבוק ישן ומסתורי שתמצא בבית של סבתא - חזות בלקנית, או אפילו מזרח אירופית, יותר מאשר איטלקית. המשקה עצמו בגוון ירוק בהיר ומריח כמו וניל וליקריץ על סטרואידים. בפה מורגשים תפוח (או שמא קרטיב תפוח שנמס) ובעיקר מתיקות בוטה.

מתאים לקוקטיילים עם מלא ג'ין או וודקה, ולאנשים שלא אוהבים לשתות אלכוהול.

מחיר: 69 שקלים. להשיג בחנויות האלכוהול המובחרות.

Luxardo Sour Apple (צילום: יחצ חול)
Luxardo Sour Apple|צילום: יחצ חול

אוזו Palomari Adolo

אוּזו פלומרי הוא שם שמזוהה עם האי לסבוס ועם זיקוק מדויק של מסורת יוונית. גרסת ה-Adolo - שמשמעותה "טהור" - עוברת זיקוק משולש כדי ליצור פרופיל חלק ומתוחכם יותר. זה אוזו שמכוון גבוה, לא רק לשולחן טברנה עם מאזטים אלא גם ללגימה איטית והערכה של השכבות שבו.

ההתרשמות הראשונית שלי מהפלומרי אדולו הייתה בסך הכל חיובית. בקבוק גבוה, שקוף, עם פיה מוברגת בגוון נחושת - ים תיכוני שכזה ויפה, בלי יותר מדי חוכמות. המזיגה קצת מגושמת, אבל פרט לזה הוא מאוד נוח. המשקה מתקתק באף, ניחוח האניס מאוד ברור ומלווה בנגיעות של הדרים (תפוזים ולימונים) ותבלינים (קינמון ואפילו מעט זנגביל). הטעם דומה לריח, עם מתיקות וחמצמצות מרעננת. מעט חריף ועפיץ, אבל החריפות מתעדנת בלגימה והמשקה נפתח עם הזמן.

נחמד מאוד עם קובייה של קרח, קפוא מהפריזר או מעורבב עם לימונדה. 

מחיר: 120 שקלים לבקבוק של 700 מ"ל. להשיג בסניפי רשת טיב טעם, בחנויות מקצועיות, במסעדות וברים נבחרים, באתרי טיב טעם וחברת ישרקו.

אוזו Palomari Adolo (צילום: יחסי ציבור)
אוזו Palomari Adolo|צילום: יחסי ציבור

סדרת Essence של יקב טפרברג

יקב טפרברג השיק לאחרונה שני יינות חדשים מסדרת Essence - ברברה ודולצ'טו. יין הברברה עשוי מ-100 אחוז ענבי ברברה שגדלו בעמק איילון, במורדות יהודה. הוא נראה מאוד מזמין בכוס, בעל גוון אדום מעט כהה שמזכיר קצת תירוש או אבן אודם. פחות סגלגל מהיינות הכבדים יותר של טפרברג. המשקה עצמו מרשים יותר בפה מאשר באף - עם נגיעות של הדרים (אשכולית אדומה), אלון ורוזמרין. לא עפיץ או חריף, בעל סיומת רעננה ועדינה וגורם לך לרצות לשתות עוד ועוד. אחלה יין, מתאים לפורים (וגם לפסח).

הדולצ'טו עשוי מ-100 אחוז ענבי דולצ'טו, שגודלו בכרם בצפון רמת הגולן ונחו להם בחביות אלון צרפתי במשך 12 חודשים. היין בעל גוון ורדרד יחסית ליין אדום, יש שיאמרו אפילו רוּבי בהיר (קצת כמו הפטל שמגישים בקייטנות). הוא ניחן בארומה פירותית ופרחונית, עם נגיעות של רוזמרין, רימונים, אלון ואגוזים. יין מעט יבשושי בפה וגם עפיץ, חמצמץ כמו שזיף וחמוציות ומריר כמו שוקולד 70 אחוז. קשוח יותר ממה שהוא נראה. יין לדודה שאתה לא מסכים עם הדעות הפוליטיות שלה, אבל מאוד אוהב את עוגת השמרים שלה.

מחיר: 100 שקלים כל אחד. להשיג בחנויות האלכוהול המובחרות.

סדרת Essence של יקב טפרברג (צילום: יחסי ציבור)
סדרת Essence של יקב טפרברג|צילום: יחסי ציבור

BOCK – בירה אלכסנדר

בשורה משמחת לחובבי הבירה: לאחר שכבשה את הבמה הבינלאומית וזכתה במדליית כסף בתחרות ה-European Beer Star 2024 – מבשלת בירה אלכסנדר משיקה את הבירה אלכסנדר BOCK בפריסה ארצית רחבה. לאלו מכם שלא מכירים, BOCK היא בירה מסוג לאגר כהה מגרמניה במקור, עם אחוז אלכוהול גבוה יחסית (7.5 אחוזים במקרה של אלכסנדר). במה היא שונה מלאגרים כהים אחרים שנמכרים בארץ, אתם שואלים? ובכן, בקצרה, בהכל.

הבירה, בגון חום נחושת, נמזגת עם שכבה נדיבה של קצף בכוס שמצטלמת מאוד יפה. המשקה שקוף, עם מעט בעבוע בכוס, וניחן בארומה פירותית עם נגיעות של לתת. לבירה גוף מלא וטעם מתוק-מריר. הלתת מאוד מורגש בלגימה הראשונה, ולאט לאט טעמו מתחלף בטעם הדרי יותר. גם אחוז האלכוהול נוכח במשקה. הבירה הזו אומנם פחות מתאימה לאקלים הישראלי, אבל היא בהחלט מרשימה ומצדיקה את ההייפ ואת המדליה המכובדת.

בירה שצריך להחביא היטב בחלק האחורי של המקרר ולשתות לבד אחרי שכולם יצאו מהבית.

BOCK של בירה אלכסנדר (צילום: שי אשכנזי, יחסי ציבור)
BOCK של בירה אלכסנדר|צילום: שי אשכנזי, יחסי ציבור

מחיר: 16-14 שקלים לבקבוק של 330 מ"ל. להשיג בחנויות המשקאות הנבחרות, ברים ומסעדות נבחרות, באתר האונליין ובחנות מרכז המבקרים של מבשלת אלכסנדר.