אוכל

עוף ממולא בצנוברים ובשר

מנה מעולה, עשירה בעשבי תיבול ובארומה מצויינת

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 20/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לעוף

1 עוף שלם טרי

4 ביצים מקושקשות

4 שיני שום כתושות

200 גר בשר צוואר טחון

מלח פלפל לפי הטעם

כפית כמון

כפית פלפל שאטה גרוס

חופן צנוברים

למרינדה

צרור פטרוזיליה

צרור נענע

צרור כוסברה

צרור בזיליקום

מעט תימין

כוס שמן זית

מלח פלפל

כף לימון טרי

כפית כמון

3 שיני שום

אופן ההכנה:

אופן הכנת המילוי:

1 מטגנים את שיני השום הכתושות במעט שמן זית מוסיפים מיד את הבשר הטחון. כשהבשר מטוגן מוסיפים את הביצים המקושקשות, את הכמון, המלח, הפלפל, פלפל שאטה, ומטגנים הכול לתערובת אחידה וטעימה. מוציאים ומקררים מעט.

2 טוחנים את התערובת במעבד מזון לעיסה טחונה היטב.

3 ממלאים את העוף בתערובת, דוחסים פנימה עד שכל העוף מלא. סוגרים את הפתח בעזרת קיסמים.

אופן הכנת המרינדה:

1 טוחנים היטב במעבד מזון לתערובת חלקה ונעימה פטרוזיליה, נענע, כוסברה, בזיליקום, תימין, שמן זית, פלפל, לימון, כמון ושום.

2 יוצקים את התערובת על העוף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים.

אופן ההגשה:

פורסים את העוף לחתיכות ומגישים.

>> כל המתכונים לראש השנה