עוף ממולא בצנוברים ובשר
מנה מעולה, עשירה בעשבי תיבול ובארומה מצויינת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
לעוף
1 עוף שלם טרי
4 ביצים מקושקשות
4 שיני שום כתושות
200 גר בשר צוואר טחון
מלח פלפל לפי הטעם
כפית כמון
כפית פלפל שאטה גרוס
חופן צנוברים
למרינדה
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור כוסברה
צרור בזיליקום
מעט תימין
כוס שמן זית
מלח פלפל
כף לימון טרי
כפית כמון
3 שיני שום
אופן ההכנה:
אופן הכנת המילוי:
1 מטגנים את שיני השום הכתושות במעט שמן זית מוסיפים מיד את הבשר הטחון. כשהבשר מטוגן מוסיפים את הביצים המקושקשות, את הכמון, המלח, הפלפל, פלפל שאטה, ומטגנים הכול לתערובת אחידה וטעימה. מוציאים ומקררים מעט.
2 טוחנים את התערובת במעבד מזון לעיסה טחונה היטב.
3 ממלאים את העוף בתערובת, דוחסים פנימה עד שכל העוף מלא. סוגרים את הפתח בעזרת קיסמים.
אופן הכנת המרינדה:
1 טוחנים היטב במעבד מזון לתערובת חלקה ונעימה פטרוזיליה, נענע, כוסברה, בזיליקום, תימין, שמן זית, פלפל, לימון, כמון ושום.
2 יוצקים את התערובת על העוף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים.
אופן ההגשה:
פורסים את העוף לחתיכות ומגישים.